Nikdy nejez sám

Nikdy nejez sám https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86073/nikdy-nejez-sam-86073.jpg 3 38 9

Kniha Keitha Ferrazziho pojednává o potřebě networkingu a upevňování lidských vztahů jako nezbytné součásti strategie pro úspěšné postavení v dnešním světě. Popisuje konkrétní kroky a způsob uvažování, které její autor používá k tomu, aby udržoval těsné spojení s tisícovkou spolupracovníků a přátel. Podle Ferrazziho totiž existuje proces nebo systém, chcete-li, který s budováním sítě souvisí. Nejde o žádné kouzlo, vyhrazené jen pro několik málo vyvolených s vrozeným darem sociální komunikace. Kontaktování druhých závisí pouze na tom, že si dopředu vytvoříte plán a budete ho plnit. Ferrazzi přitom důsledně odlišuje navazování vztahů na základě jejich účelového, primitivního, desperátského vytěžování, které je obvykle s „networkingem“ spojováno, jeho forma spojení se světem se zakládá na velkorysosti a vzájemné pomoci. Vedle vlastních zkušeností autor nabízí i pohled na nadčasové strategie těch „nejpropojenějších“ lidí na světě, například Billa Clintona či dalajlámy.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Never Eat Alone


více info...

Přidat komentář

Lily101
14.05.2022 3 z 5

Zajímavá kniha.

HelenBarbora
24.08.2020 2 z 5

Rozhodně lepší tuto knihu přečíst než nepřečíst. V praxi si myslím, že nejde udržování sítě tisíců lidí dlouhodobě aplikovat, ale autora nepovažuju za vlezlého patolízala. Má co dát jako protiváhu a jasně říká, že když po někom chcete, aby něco udělal pro vás, zamyslete se, co můžete udělat vy pro něj.


lesumir
28.12.2019 odpad!

Trochu mi to pomohlo si urovnat pár věci a myšlenek, ale často jsem zuřil u čtení. Ferrazzi je pro mne prototypem vypočítavého člověka, slizkého a vlezlého paka. Fuj.

maze
07.06.2018 3 z 5

Autor otevírá hodně témat (budování kontaktů/networking, sebepropagace, obchodní schůzky, telefonáty atd.), pár dobrých myšlenek se najde, na druhé straně je potřeba počítat s docela rozvláčným stylem, který trochu kazí čtivost i pozornost. Finálně tedy lepší 3 - 3.5 hvězdičky...

francouz
23.07.2016 2 z 5

Ano narazil jsem na pár zajímavých myšlenek, ale to podání, které se mnohdy opakovalo, by sneslo poloviční počet stránek. Mnohdy mě zarazil i způsob, jak ukládat kontaky a jak je využívat, přišlo mě to jako návrat do minulého století. I způsoby navazování kontaktů byly mnohdy hodně archaické a byly laděny spíše na americký trh. Měl jsem velký problém pokračovat ve čtení. Asi jsem očekával trochu jinou knížku.

jakub2696
12.01.2016 2 z 5

Kniha je napsana az zbytecne tezce, od pulky jsem je hodne premahal ale nakonec ji docetl. Myslim ze vse by se dalo napsat do par kapitol a ne vyse 280 stran zbytecneho opakovani se. Nicmene jednu az dve rady jsem si odnesl.

archandelka
16.09.2015 3 z 5

Tématika networkingu je velmi aktuální a velmi potřebná, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu, že by se nosný obsah vešel do třech kapitol. Vše ostatní bylo pořád dokola o tom stejném.

Humpa
12.04.2013 5 z 5

Zápisky z knihy na http://martinhumpolec.cz/A55BE2/Blog.nsf/dx/nikdy-nejez-sam-keith-ferrazzi.htm

rkohoutek
25.12.2012 3 z 5

Trochu jsem se knihou prokousával. Přiznávám, měl jsem trošku jiná očekávání. V tom byl možná ten háček. Každopádně kniha obsahuje některé myšlenky, které stojí za to objevit či si je připomenout. Např. "Dej a bude ti dáno". Je-li Vaší hlavní životní náplní "networking", jedná se o povinnou literaturu. Kniha mne vyloženě nezklamala, avšak dovedl bych si představit, že bude zaměřena více na soukromé vztahy a kontaktování se. Sedl mi názor, že oddělování soukromých a pracovních záležitostí nemusí být přínosné. Jeden člověk, jeden život, jedny vztahy.

Autorovy knížky

Keith Ferrazzi
americká, 1966
2010  64%Nikdy nejez sám

Kniha Nikdy nejez sám je v

Právě čtených7x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce28x
Chystám se číst38x
Chci si koupit13x