Niceville

Niceville https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140464/bmid_niceville-sfD-140464.jpg 3 72 22

Napínavý, temný román bestsellerového autora si rázem získal obrovský čtenářský úspěch. A není divu, neboť tento mysteriózní thriller je pojatý úplně nově. Nevysvětlitelným zmizením chlapce z města Niceville začíná podivná série událostí spjatých s temným tajemstvím, které doutná pod pokojným vzezřením města. Pátrání vede bývalý příslušník speciálních sil Nick Kavanaugh a v hrůzné noční můře je i s manželkou Kate zatažen do temného světa mezi životem a smrtí. Setkávají se s prastarou nenávistnou silou, temnější a starší, než je horský les obklopující její zdroj: tři sta metrů hlubokou jámu na skalním útesu, zvanou Kráterové jezero.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Niceville , 2012


více info...

Přidat komentář

Blanczeta
19.04.2021

Začátek vypadal dobře...strašidelné zrcadlo...ztracené osoby..., jsem v půlce a prostě nedočtu. Zklamání.

trudoš
30.01.2018 5 z 5

Městečko Niceville má spousta nevšedních problémů - nevysvětlitelná zmizení, bankovní loupež, masakr policistů, krádež tajného zařízení... a ještě několik podobných. Nudou tu rozhodně netrpí.
Podobně jako autorskému duu Preston & Child jde Carstenu Stroundovi především o co nejširší čtenářskou přístupnost. Tedy napínavý román bez vyšších ambicí, ovšem napsaný s bravurou mistra. Dialogy, postavy i kulisy jsou prodchnuty jemnou dávkou černočerného humoru, díky němuž si po celou dobu čtení uvědomujete nadsázku, se kterou je příběh tvořen.
Niceville je báječnou ukázkou, jak má vypadat hororový thriller - zábavný, strašidelný, nápaditý a tajemný. Jen ta absence dalších dílů je peklo, protože román je první knihou z trilogie, a tak až do poslední kapitoly pouze nastiňuje situaci a rozmisťuje figury. Což ubírá vyprávění trochu na spádu, přestože šlape v rekordním tempu - pořád se něco děje, ale počet stran jasně naznačuje, že se dořeší jen máloco. A to naštve, nejste-li právě trpělivý jedinec.


SeverusSnape
17.05.2016 3 z 5

Čekala jsem od ní moc,ale byla to nuda bez pointy.Škoda prvních pár kapitol bylo fakt skvělých .

noral
11.11.2015 2 z 5

Knížka mě nenadchla, několikrát jsem jí chtěla odložit, ale nakonec jsem jí dočetla. Nebyl to žádný děsivý nebo napínavý příběh a konec nic moc. Určitě si nepřečtu další díly.

tisha8409
29.07.2015 odpad!

Napětí, které bere dech? Obrovský úspěch? Okamžitě vyšvihnut mezi nej novinky?? Předčí vše, co jsme kdy četrli? Nedokážeme ho odložit??? Leda ve snu.
Tak já to projela až do konce a odložila jsem to velmi snadno a ráda.

První kapitola se vlekla o cestě kluka domů, najednou není, polda pátrá, kouká na kamery, kluk najednou nikde... a od té doby taky děj nikde.

Miliardy postav, číňani, pořád postřelení, indiáni, havrani, kluk v komatu.....ve finále, když tápeme o čem to tedy vlastně je, zjišťujeme, že 10letýmu klukovi je vlastně 99 let.. uh že cože??
To má být výsměch čtenářům, protože se ví, že člověk po zajímavě obalené knize s napínavou popiskou a vynášením až do nebes prostě sáhne a tím pádem to autorovi vynese slušný zisk??

Ryuzaki
27.03.2015 3 z 5

První a druhá kapitola byly luxusní... ale pak to ztrácelo svůj tajemný nádech a do děje jsem se díky snad milion postavám hodně zamotala. Je to velká škoda.

fear
08.01.2015 5 z 5

Tahle kniha se četla skoro sama, opravdu mě ohromně bavila. To tajemno z ní přímo sršelo, což doprovázelo příjemné mrazení. Asi jako jedna z mála nepovažuju větší počet postav za mínus, ale naopak plus. Kniha tudíž střídáním děje od postavy k postavě ( a u každé mě zajímalo, co se s ní dál děje), pěkně frčela a ani jednou se mi nestalo, že bych se nudila. Faktem ale je, že jsem se, asi jako všichni, hodně v postavách ztrácela a chvíli mi trvalo se zorientovat, o kom se to vlastně momentálně hovoří. Podle mě to hodně dělala i celkem podobná jména, nepřišlo vám ? Deitz - Danzinger, Teague - Tig..a možná i nějaká další. Většinou se po chvíli zorientuju i ve větším počtu postav ( tak např. Tommyknockeři, Nezbytné věci.. ), ale tady jsem tápala od začátku do konce.
Nicméně se na další pokračování těším, ale asi si vytvořím svůj seznam postav. :D

SirokO
06.01.2015 3 z 5

Hmňo, ke konci knihy napětí vzrůstalo a já se těšil, že skvělý závěr vylepší ten pro mě pomalý a přeplácaný průběh.. ale kamsi se to vytratilo. Takže 2 a půl.. Nelíbily se mi zbytečné popisy míst i lidí a musím říct, že jsem některé odstavce dokonce přeskakoval.

Falda
04.12.2014 1 z 5

Obal knihy je výborný a lákavý, obsah také sliboval poutavé čtení. Bohužel, po pár kapitolách přišlo zklamání. Příliš mnoho postav a dějů, ve kterých jsem se postupně začala ztrácet...

Kodetka
14.10.2014 4 z 5

Ač příběh nesplňoval tolik ze záhad, které jsem díky první kapitole očekávala, nemůžu říct, že by mě nebavil. Zajímavě propletené děje obyčejných postav a k tomu lehký nádech nadpřirozených jevů. Jen ten konec byl nějak nedomrdlý. Snad slibovaný druhý díl vysvětlí více...

Jaymay
19.08.2014 2 z 5

Po přečtení obsahu jsem se těšila na kvalitní mysteriózní až hororovou zápletku, bohužel musím konstatovat, že jsem velice zklamána. Kniha začíná dobře, představuje několik příběhů a postav, atmosféra je napjatá, čtenář čeká, jak jednotlivé příběhy do sebe zapadnou a jaké bude rozuzlení, ovšem nic z toho se v závěru neděje. Namísto toho se postavy všemožně proplétají, v dějích je zmatek, čtenář se ztrácí v tom kdo je kdo, nemá přehled, co se tam vlastně děje. Vše je zamotané, chaotické, nepřehledné a na konci nedostanete žádné odpovědi, jen další otázky. Když už se rozhodnete ji číst, doporučuji ji přečíst najednou, neboť pak nebudete mít o ničem přehled. Místy byla zajímavá, ale po většinu času spíše nudná a jak píšu, vyvolala ve mně otázky a já chtěla odpovědi.

Lidudu
04.08.2014

Když jsem si Niceville kupovala, vůbec nic jsem o té knížce nevěděla. Líbil se mi obal, a následně doma při čtení i začátek. Teď mi tady ale leží, práší se na ní a já se nemůžu donutit jí dočíst. Ty dějové skoky mi nepřipadají zvládnuté, je v tom chaos jak na tržnici a těch postav!!!! V polovině knížky člověk nemá páru, jak to vlastně začínalo. Jsem posera a vzdala jsem to, ale jestli se k ní vrátím (jakože vrátím až přijde nouze =)), třeba zjistím, že všechno souvisí se vším a já jsem knížce křivdila

Bee
29.07.2014 3 z 5

Niceville začínal naprosto luxusně. První kapitola neměla chybu a navnadila. Jak se děj rozvíjel, došlo mi, že to nebude nic pro mě. Autor tady splácal dohromady tolik témat, postav a míst, která se k sobě nehodila, že mi to prostě nesedlo a vyšla mi z toho naprostá slátanina. K původní dějové linii se vracíme jen málokdy a všechno je ubité popisem všeho možného. Tři hvězdy dávám jen za humorné poznámky, jinak to byla katastrofa, včetně prapodivného konce.

Terry.89
13.04.2014 2 z 5

Na můj vkus bylo v knize až příliš nepodstatných popisků. Trvalo mi, než jsem se zorientovala v ději. Námět byl celkem zajímavý, ale na to, jak dlouho trvalo vbec se k něčemu podstatnému dobrat, tak příběh najednou bez žádného většího rouzlení jednoduše skončil. Jako plus musím uznat, že v textu bylo dost vtipných hlášek a příměrů.

Jingle
02.02.2014 2 z 5

Za mě tedy zklamání.

Po slibném začátku se zápletka rozvíjí do mnoha směrů, s přehršlem postav, které nejsou zrovna přehledně představeny. Co mě rozčiluje nejvíc, je to, že všechno je zlatavé, medově zbarvené, ať už na té medové louce se zlatavými paprsky zacházejícího slunce leží zraněný zločinec nebo se někdo řítí v autě do záhuby, a to je z té "mystiky" asi tak všechno. Těchto a podobných přívlastků (zbytečných a jaksi navíc) je v knize zatím víc než dost. Stejně jako gramatických chyb či překlepů. Příběhu to zbytečně ubírá.
Čekala jsem tajemný, mystický thriller a zatím tam teče krev za zpěvu Lady Gaga. Všichni proti všem a přitom tak nějak zbytečně, beze smyslu. A vyšetřování? No, tady vyšetřovatelé jasně překonají v pomalejším chápání i pověstné švédské policejní lenochody :D

bezprezdivky
28.01.2014 3 z 5

Napínavá, vtipná a celkově čtivá kniha na pomezí reality a nadpřirozena. Zklamal mě konec, kde se čtenář nedozví žádné vysvětlení a vůbec to působí dojmem, že už to autora přestalo bavit psát. Škoda.

Monicay
14.01.2014 4 z 5

Na můj vkus obsahovala kniha příliš mnoho přívlastků, přesto mě příběh zaujal a autorovo přecházení mezi jednotlivými postavami mě okouzlilo. Kdo co ví, kdo to neví, kdo je s kým a kdo proti komu to bylo skvěle propletené. Několikrát jsem se musela zamyslet, kdo to vlastně ksakru je :-). Závěr působivý, ale možná trochu moc uspěchaný. Autor prý chystá pokračování, docela se na něj i těším.

hromes
27.04.2013 1 z 5

Pěkné odreagování.

kormoran78
08.02.2013 2 z 5

Na tuto knihu jsem se těšil, měl jsem ji na ježíškovském seznamu a byla skoro první, kterou jsem z těch dárkových začal číst. Nevím, čím to bylo, ale vůbec jsem do ní nebyl schopen začíst, jen těžko jsem se orientoval v přehršli postav a většinu času jsem bojoval sám se sebou, zda odložit či neodložit... Prostě mi nesedla.

Varjohukka
04.01.2013 5 z 5

Můj šálek čaje! Těším se na pokračování! Doufám, že někdy nějaké bude :)

Autorovy knížky

Carsten Stroud
kanadská, 1946
2012  59%Niceville

Kniha Niceville je v

Právě čtených1x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce78x
Chystám se číst26x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x