Ztracené duše

Ztracené duše https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171367/bmid_new-orleans-ztracene-duse-nyv-171367.jpg 4 200 36

New Orleans série

< 5. díl >

Sedmadvacetiletá Kristi Bentzová se už dvakrát stala předmětem zájmu sériového vraha, ale měla dost štěstí, aby pokaždé vyvázla. Nyní žije na přání otce mimo nebezpečí v New Orleans, ale spokojená není. Nehodlá se vzdát svého novinářského snu a psát o zločinech, které svou zvráceností pobuřují a zároveň fascinují. A jak se zdá, nyní nadešla její životní šance. Během dvou let ze střední školy Všech svatých záhadně zmizely čtyři studentky a Kristi vycítí, že mezi nimi existuje jakési znepokojivé pojítko. Zapíše se ke studiu a brzy zjišťuje, že kdysi bigotní katolická škola skrývá mnohá znepokojivá tajemství, mezi nimiž dominují zvěsti o temném kultovním spolku. Členové údajně nosí na krku ampulky s krví a setkávají se při rituálech, na něž má přístup jen naprostá elita. Kristi pochopí, že pravdu nalezne, jen pokud se jí podaří mezi tuto elitu proniknout. Je to ovšem balancování na hraně nože, kdy přestává být jasné, kdo je pronásledovaným a kdo kořistí. A jakmile zmizí další dvě dívky, Kristi začne být jasné, že svého rivala podcenila - proti své vůli se stala členkou spolku smrti, odkud není úni... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

Lost Souls , 2008


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
11.03.2024 5 z 5

Pátý díl této série jsem opět nemohl odložit. Jak jsem psal v komentáři u předešlé knihy - autorka tolik nemění svůj styl, některé faktory a motivy stále opakuje, ale budu se opakovat, funguje to. A proč měnit něco, co se prostě dobře čte a funguje dlouhodobě? Do popředí se tentokrát dostává Kristi, dcera Ricka Bentze. Tohle byla příjemná změna. Velice zajímavý byl i ústřední kriminální motiv - kult upírů či vampýrů na škole Všech svatých. Tohle byl velice zajímavý paradox. A koncovka? Nebudu nic předesílat. Každopádně se strašně těším na další pokračování!

monte
12.11.2023 4 z 5

Přečteno jedním dechem


musivila
19.03.2023 4 z 5

Celý tento díl se točí kolem dcery Ricka Bentze Kristi, která má snad 7 životů, jako opuštěná kočka, které se ujme. Seznamujeme se také s jejím bývalým přítelem Jayem, který pracuje v kriminalistické laboratoři v New Orleans a zároveň je zastupujícím učitelem na Vysoké škole Všech svatých, kde se opět po letech s Kristi setkává. Ta zde studuje tvůrčí psaní. Stále chce napsat knihu o závažných zločinech. A zmizení 4 studentek na škole, kterou sama navštěvuje, se zdá jako ideální předloha ke knize. A tak se pouští neohroženě do pátrání na vlastní pěst...
Celé to bylo opět pěkně zamotané, zvrácené a nechutné. Něco jsem uhádla, ale nikdy neodhalím vše, takže závěrečné rozuzlení je vždy překvapení. Samotný Bentz a jeho parťák Montoya se v knize objeví až závěrem. A konec nás samozřejmě navnadí na další díl ;-)

Atara16
11.04.2022 5 z 5

Mrazivé čtení co chytne až do konce

martina.tim
25.01.2021 5 z 5

Za mě další skvělý díl. Od začátku je děj napínavý a zajímavý. Prostředí školy, kde teče krev proudem a záporáci jsou vyšinutými magory.... No, co víc si přát. Skvělé počtení :)

senoritar
22.09.2020 5 z 5

Mně se to jednoduše líbilo. Kniha byla čtivá od začátku až do konce. Opravdu napínavý děj a pro sérii New Orleans netradiční upírská zápletka rozhodně knihu oživila, potěší také opětovné setkání s postavami z předchozích dílů. Jak série pokračuje, jsou mi postavy stále sympatičtější, na znovunavázání příběhu Kristi a Jaye jsem se moc těšila.

Katulinka69
20.06.2020 4 z 5

Super čtenicko

Alienn
09.04.2020 4 z 5

Napínavá, trochu mrazivá a rozhodně hodně čtivá, doporučuji.

laura
22.10.2019 5 z 5

Dobrá, je prostě dobrá. Nejen kniha, ale i autorka. Jsem ráda, že se příběhy hlavních postav prolínají a co nebylo řečeno v jedné knize, se (někdy) dořeší v další. Kristi konečně dospěla. Z rozmazlené náctileté slečny v Chladné krvi se stala mladá žena, která jde tvrdě za svým - i za cenu ohrožení vlastního života.

Upřímně, po tom, co prožila, tak úplně nechápu, že do toho šla znovu. Já bych si nejspíš někde pod postelí lízala rány a bála se vystrčit byť jen nos ;)

Ale co už, nebýt Kristi taková, jaká je, nebylo by co číst. Každopádně i tahle kniha patří k těm nejlepším. Atmosféra vás uchvátí, pohltí a nepustí do poslední stránky. A vy se bojíte. Bojíte se jako nikdy, protože stát se může vážně všechno...

Sejna1955
26.06.2019 odpad!

Další blbost. Zdá se mi, že spisovatelka přešla z detektivek do SF. Skvěle rozepsaná série a potom takováhle sr.....Kristi, ta přežije i atomovku. Jsem zvědavý na další pokračování v Zlý úmysl. tam se určitě objevý bývalá manželka Bentze.

moudivlacek
07.02.2019 5 z 5

Skvělý díl o dalším chorém mozku, který kolem sebe shromáždil další choré mozky. Jinak to slušně nazvat nelze. Ale to, že Kristi už potřetí má co do činění se sériovým vrahem a pomatencem, to je tedy síla. Každopádně se tu objeví bývalý přítel Kristi ze střední školy.
Bentz by nejraději měl dceru stále u sebe, ale musí ji nechat žít, je dospělá, to ale neznamená, že o ni nemá strach. U Kristi se objeví zvláštní "schopnost", díky níž má ona strach o otce. Čí strach bude větší? Nechte se překvapit. Je to opravdu síla!
Doporučuji jako výstrahu "slabým a bezbranným lidem".

PetraBe
18.01.2019 3 z 5

V nekterych pasazich trochu nuda

Monolit0713
22.05.2018 3 z 5

Teda jak ta Kristi to dělá, že se vždycky přimotá do takové kaše?

Za mě slabší, než předchozí dva díly.

sabca
24.12.2017 4 z 5

Myslím, že kniha tak špatná nebyla jak se to objevuje v některých komentářích. Upíří tematiku ráda nemám, ale zde bylo pouze okrajově. Právě za tu strhávám jednu hvězdičku. Jinak se to číst dalo.

Mergirus
12.09.2017 2 z 5

K této knize se vracet nebudu. Zápletka je celkem jednoduchá a hloupoučká, děj nikam nijak nesměřuje, spíše se točí pořád dokola.

učtenávčelka
02.09.2017 odpad!

Za mě hodně velké zklamání, velká nuda, neustálé opakování frází hlavní hrdinky, že si zlomila ruku, že její tatík je policajt, jak si o ní všichni dělají starosti a to, že už ji dříve unesli. Celkově jsem měla dojem, že hlavní zápletka děje se odehrála někdy dřív a teď už je to jen taková omáčka.

petrpospa
17.08.2017 odpad!

...a neuběhl ani týden a všechno je jinak! Naposledy jsem se tady zastával autorky a v jejím jiném díle se snažil bránit prvních nudných 300 stran ve dvaceti sedmi kapitolách... "Jenže teď už ale jinde jsme, toto je jiná vesnice."
Nikoli Ztracené duše, ale ztracená autorka. Čachtická paní, hrabě Drákula, americká high school...Snad už jen Uncle Sam s krvavou hubou, roztleskávačky, cola a kýbl popcornu... Větší slátaninu jsem už dlouho nečetl. Beru to tak, že autorka měla zrovna v hlavě prázdno a vzala dva historické příběhy a doufala, že je spousta lidí nezná. Smíchala je v jeden, který posadila do prostředí školních lavic, zaplněných nádhernými studentkami, hodícími se spíše na kalifornské beaches než k převážně černošskému New Orleans!!! Já to vidím jako ideální scénář pro céčkový film vysílaný v televizi kolem druhé hodiny ranní. A to ještě na placeném tv kanálu - takovém, kde dostanete pár doláčů, když to vydrzite až do konce.
Doufám, že knihu už četli i potomci Joža Nižňanskeho a Brama Stokera a zažalovali autorku za porušení autorských práv, plagiátorství, citovou újmu a podobné hovadiny, ze kterých by průměrná americká advokátní kancelář vytřískala nějaký prachy.
Ode mne tentokrát jedno velký minus.
A to mám tu babu celkem rád...

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

Upíří spolek a oni tomu věří.

radka73
15.07.2016 5 z 5

Moje první kniha s upíry, nezklamala. Děj byl zajímavý a rozhodně chytlavý.

labupor
01.01.2016

Skvělá kniha , autorka nikdy nezklame.