Zlý úmysl

Zlý úmysl https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36042/bmid_zly-umysl-IH9-36042.png 4 169 33

New Orleans série

< 6. díl >

Ten parfém poznal i na nemocniční posteli, kde se zotavoval po těžké autonehodě. Používala ho jeho první žena, krásná Jennifer. Namáhavě otevřel oči a spatřil ji ve dveřích. Poslala mu vzdušný polibek a zmizela. Jenomže... nemohla to být Jennifer, protože ta zemřela před dvanácti lety. Po propuštění z nemocnice vidí Rick Bentz svou bývalou ženu všude; pokaždé se mu krátce ukáže a zase zmizí. Opravdu je naživu? Vždyť tenkrát identifikoval její tělo, poznal oblečení i snubní prsten. Nikdy o její smrti nepochyboval - až teď. A své současné ženě Olivii se svěřit nemůže: nedokázal by vyslovit nahlas svou obavu, že přichází o rozum... Ze strnulé letargie ho probere teprve Jennifeřin úmrtní list, přes nějž kdosi namaloval červený otazník. Bentz se spojí se svými bývalými kolegy v losangeleské policii a kousek po kousku dává dohromady skládačku posledních dní své exmanželky, jenom aby zjistil, že toho o ní ví proklatě málo. A pak začnou umírat lidé z Jennifeřiny minulosti a každá mrtvola jako by ukazovala na Bentze nehybným prstem. Kdo ho chce zničit? Za jaké hříchy má vlastně Bentz platit? A jakou roli přisoudil tajemný mstitel současné Bentzově ženě Olivii?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Malice , 2009


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
dnes 5 z 5

Šestý díl začíná trochu rozdílně oproti předchozím. Autorka se totiž podrobněji zabývá minulostí Ricka Bentze. Nicméně vůbec to nebylo ke škodě. Naopak, byla to příjemná změna. Styl psaní však autorka nezměnila, její rukopis je stále patrný, takže kniha byla opět velice čtivá a nenechala mne klidným. Opět se napětí dalo krájet a teprve ke konci jsem začal mít jasno, kdo za tím vším stojí. A moje poznávací buňky též byly ukojeny, neboť bylo zajímavé dozvědět se něco o jednom z našich "neworleanských" hrdinů. Těším se na 7. díl.

ctenarMarLnYI
13.04.2024 5 z 5

Spokojenost.


monte
15.11.2023 4 z 5

Ani tento díl mě nezklamal.

musivila
18.02.2023 4 z 5

Pro mě zatím asi nejslabší díl ze série. Tím nechci říct, že to bylo špatné. První polovina knihy mě úplně nechytla. Samozřejmě čím víc se blížíte ke konci, napětí stoupá. Tentokrát příběh sahá až do dávné Bentzovo minulosti, o které si myslel, že už je dávno za ním. Jenže někdo na to má jiný názor.
Kdo chce Bentze zničit, mě napadlo hned krátce po jeho příletu do Los Angeles. Avšak vše bylo do sebe zas tak zapletené, aby čtenář pochyboval o svém úsudku, postupně skládal chybějící dílky skládačky … poháněn touhou číst dál, jak to tedy všechno je a proč ?

Atara16
24.08.2022 4 z 5

Dlouho mi trvalo než jsem se začetla, ale stálo to za to.

Alienn
09.04.2020 4 z 5

Opět napínavé a čtivé, autorka ví, jak udržet pozornost čtenáře.

laura
22.10.2019 5 z 5

I tenhle díl se mi líbil, ačkoli začátek byl takový nijaký. Pak se to ale zvrtlo a já jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Čtivé, napínavé, nepředvídatelné, ačkoli něco tušíte - jenže ono je nakonec všechno trošku jinak.

A napětí husté tak, že by se dalo krájet ;)

Sejna1955
17.07.2019 1 z 5

(SPOILER) Pokračování SF od spisovatelky. Pachatelka , která je vědma , přesně ví, kde Bentz bude a co udělá. I když je to policajtka a její přítel detektiv, který má případ na starost, tak je to přitažené za vlasy.

moudivlacek
07.03.2019 5 z 5

Skvělý případ o jedné psychopatce, která se už před lety rozhodne pomstít Rickovi Bentzovi. A zase jeden velmi starý motiv, nechci jej ale prozradit, abych neprozradila pointu. Věděla jsem, že Rick se nezbláznil, a věděla jsem, že si s ním někdo krutě pohrává. Teď jen Rick potřebuje přesvědčit své bývalé kolegy v Los Angeles, aby našli údajnou jeho ex manželku Jennifer a později i Olivii.
Skvělé. Od začátku do konce napětí a skvělé vylíčení pomatené mysli. A okrajově se řeší staronový případ vražd dvojčat, ten také dojde neočekávaného konce.
Doporučuji

šipek
09.07.2018 4 z 5

Od této autorky jsou knihy velmi čtivé a vždy jsem spokojený. Kniha má spád stále se něco děje a moc dobře se čte. Postavy dvou detektivů super.

Enessis
11.07.2017 5 z 5

K této spisovatelce jsem se dostala úplnou náhodou, Zlý úmysl je první knížka kterou jsem přečetla. Děj byl napínavý od začátku až dokonce :) . Mám v plánu přečíst všechny její detektivky :)

evin84
07.12.2015 5 z 5

Super opet me nezklamala :-)

Andrea72
11.11.2015 3 z 5

pěkná knížka, i když od této autorky z mého pohledu zatím nejslabší .....

sipkulka
15.07.2015 5 z 5

super , super , super ostatně jako vždy

renefer
01.06.2015 2 z 5

Asi jsem si měla přečíst díly, které této knize předcházejí. Takhle mi to přišlo celé nedotažené. Muž, co se honí za přízrakem své exmanželky. Plány vražednice, které do puntíku vycházejí... Tak ledaže by byla jasnovidka nebo telepatka. Knihu jsem měla chuť zavřít hned po přečtení pár stránek, ale nakonec jsem vydržela. Doufám, že si ji přečtu až budu mít přelousknuté předcházející díly a budu víc nadšená. Takhle bez předešlých souvislostí nic moc.

Šánka
19.04.2015 4 z 5

Celá tato série je moc povedená. Napínavá a když jsem se do knihy začetla, a to jde hned od první stránky, všechny povinnosti někam utečou a já jsem musela jen zjistit kdo, co, jak a proč. A ti dva detektivové - úžasná sehraná dvojka!

Babo
01.03.2015 4 z 5

Je to druhá kniha od L. Jacksonové , kterou jsem přečetla a ano dá se. Čte se velice dobře .Jen styl psaní mi trochu vadí .Ale to je asi daň za to, že žena se snaží vcítit do myšlení muže. Jsem přesvědčená o tom, že muži jednají a určitě k sobě nepromlouvají. A neumím si představit,že budu někoho pronásledovat a přitom se mi budou promítat vzpomínky....
taky takový detail , kam že to zmizela "Jennifer " po skoku do moře ? Nebo Ďáblova kotle?
Trošku mystična zřejmě ,ale jinak kdo chce něco oddychového a přitom napínavého,doporučuji.

Dumicek
12.01.2015 5 z 5

Opět musím pět odu na autorku :) skvěle napsaná kniha, plná napětí až do samotného konce. Rick Benz a Montoya jsou mé oblíbené postavy. V této knize jde hlavně o příběh a o pomstu Rickovi. Rick se vydává do Los Angeles honit ducha z dávných dob, na kterého si myslel, že už dávno zapomněl..Strhující a napínavý děj graduje každou přečtenou stránkou. Za mě pět hvězdiček.

michalka S.
06.04.2014 5 z 5

Lisa opět nezklamala !!! její knížky mam moc rada i když jsem tuto knihu četla o něco déle než obvykle, ale určitě stala za to .....Měla jsem dva typy kdo by to mohl dělat a do jednoho jsem se strefila takže za mě plny počet bodu!!!

Laf
27.03.2014 4 z 5

Další pěkná kniha od této autorky. Velmi rychle se to četlo. Doporučuji k přečtení :)