Absolutní strach

Absolutní strach https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86589/bmid_absolutni-strach-86589.jpg 4 250 60

New Orleans série

< 4. díl >

Naléhavý telefonát od přítele, schůzka na odlehlém místě, přítel v tratolišti krve... To je vše, co si Eve Rennerová pamatuje z osudné noci před třemi měsíci. Než ji zasáhla kulka, v záblesku zahlédla tvář svého milence Colea. Pak už ji pohltila temnota a následně ztráta paměti, díky níž byl Cole propuštěn z vazby pro nedostatek důkazů. Po návratu domů se Eve snaží nemyslet na minulost, ale série podivných vražd jí to nedovolí. Oběti jsou zabíjeny rituálním způsobem a na tělech mají vytetována čísla, z nichž ovšem policie nedokáže nic odvodit. Jediným pojítkem mezi mrtvými je Nemocnice Panny Marie, bývalá léčebna pro duševně nemocné, v níž působil Evin otec jako primář. Eve tam zná každý pokoj i zatuchlou chodbu a pozvolna začíná tušit, že stará budova skrývá i klíč ke strašlivým vraždám. Vzpomínky pomalu vyplouvají na povrch, počet obětí stoupá a do mozaiky zločinu zapadá jeden hrůzný dílek za druhým. Eve kdosi sleduje a vábí ji do zchátralé nemocnice, aby odhalila děsivou pravdu skrytou v tamních zdech. Je zřejmé, že onen neznámý člověk čekal na tento okamžik celý život. Je zákeřnější, než si Eve dokáže představit, a je jí blíž, než tuší...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Absolute Fear , 2007


více info...

HollyUndead
HollyUndead
11.01.2024 5 z 5

Třetí a čtvrtý díl série zatím vedou v žebříčku této série. Obě knihy na sebe poměrně navazují a doplňují se, navíc se sem vrací dcera Bentze (Kristi). Autorka umí velice čtivě psát a svůj příběh vypráví velice poutavě. Děj je napínavý až do konce a v jednotlivých částech poskytuje zajímavé zvraty. Přesto je znát, že díla této série si jsou podobná v určitých bodech: náboženský fanatik, sexuální scény a zápletky, Bentz či Montoya (častěji oba zároveň), rodinné problémy a velice složité rodinné vztahy všech aktérů románu. Styl autorka nemění v těchto ohledech, ale proč měnit něco, co se líbí, co se dobře čte, je to napínavé a vždy to nabídne dobrý požitek ze čtení? Já být autorkou, také styl neměním. Vřele doporučuji a hurá na 5. díl!

monte
monte
04.11.2023 4 z 5

Napínavé od začátku do konce


senoritar
senoritar
25.08.2023 5 z 5

Za mě jedna z nejlepších z této série. Nemohla jsem se odtrhnout a hlavním aktérům jsem fandila, aby vše rozlouskli. Sérii mám kompletní a určitě si ji za čas ráda znovu přečtu, protože se mi líbily všechny díly.

musivila
musivila
04.12.2022 5 z 5

V této knize se vše točí kolem Eve, která je postřelena svým přítelem právníkem Colem. Nebo si to alespoň myslí, že to byl Cole. Ten je však brzy zproštěn obvinění a propuštěn na svobodu. Dochází k dalším sériím vražd. A indicie opět vedou k opuštěné nemocnici Panny Marie. Život Eve je nadále v ohrožení a nejen její. Opět nechybí detektiv Montoya a Bentz s jeho dcerou Kristi.
Závěrečné rozuzlení bylo opět velké překvápko, i když část jsem uhodla.
Možná už mi přišlo trochu překombinované, co se týče biologických rodičů Eve a veškerých příbuzenských vztahů kolem.
Poslední věta v epilogu vás opět navnadí na další díl. Jen doufám, že už se zbavíme nemocnice Panny Marie. Myslím, že ve dvou dílech jsem si ji užila dost. A strachy ani nedýchala, hlavně když jsem četla po večerech a moje představivost běžela na plné obrátky. Mě by tam nikdo dobrovolně nedostal!

Andulka VK
Andulka VK
02.07.2022 3 z 5

Lisa Jackson píše velmi dobře...ale žel, tato kniha mne nějak neoslovila a tentokrát jsem ji ani nedočetla, což se stává málokdy...omlouvám se, milá Liso, sáhla jsem po Ztracených duších...snad nezklamou...

ladyxx
ladyxx
14.06.2021 3 z 5

Anotace je vážně slibná, a první polovina knihy se vyvíjí skvěle, ale ve druhé polovině to začíná být překombinované. Čtenář si může skládat střípky a uhodnout vraha, ale rozuzlení v souvislosti s bývalou nemocnicí je zklamáním, a do toho značně propletené příbuzenské vztahy jsou přehnané. Hlavní hrdinka Eve se chovala strašně hloupě, čímž mě ke konci doslova iritovala. Dost mi také vadilo velké množství sexuálních narážek, má to být thriller, ne červená knihovna. Nemohu knize upřít čtivost, ale námět "stará psychiatrická nemocnice s tajemstvím" měl mnohem větší potenciál, který nedošel svého naplnění.

Renca.ch
Renca.ch
01.11.2020 2 z 5

No z thilleru jsem trochu v rozpacích..nevěděla jsem na začátku,že tato kniha je série a navazují na ni předchozí události,což bylo matoucí. Námět knihy byl určitě zajímavý a nevšední,do poloviny knihy mě to bavilo a bylo napínavé,ale pak to autorka zbytečně zamotala a rozehrála na všechny možné strany, nelogické,přitažené za vlasy, nektere veci ani nebyly pořádně vysvětlené a byly odbyté,jiné situace se zas opakovaly pořad dokola..hlavní pachatel se dal tušit již od první zmínky..Překvapilo mě,že v každém díle i dle komentářů je do thilleru vždy zatažena rodina hlavní hrdinky..:) Dle komentařů se jedna o nejslabší knihu ze série,tuto autorku jsem neznala,tak jsem zvědava ještě na jinou její knihu. (Ale ta Ivy a ten "bratranec" byli fakt na vyfackání,to bylo jak z nějaké telenovely..:-)

veronika4001
veronika4001
23.10.2020 5 z 5

Všechny thrillery od Lisy Jackson jsou vynikající. Přečetla jsem všechny knihy ze sérií New Orleans a Alvares & Pescoli a pár samostatných thrillerů a musím říci, že i když zvláště ty sériové knihy jsou stavěny na podobném ději, vlastně téměř stejném, je až podivuhodné jak mě zaujaly. Přímo mě dostaly a já hltala stránku za stránkou. Její knihy mají spád, švih a takové to kouzlo, které vám rozproudí krev v žilách. Lisa Jackson také píše romantické knihy, ale ty jsem ještě nečetla.

Katulinka69
Katulinka69
11.06.2020 4 z 5

Jedním dechem, už čtu další

Alienn
Alienn
09.04.2020 4 z 5

Napínavá a čtivá kniha, to je přesně to, co tato autorka umí.

laura
laura
22.10.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem doslova zhltla za dva dny, nemohla jsem se od ní odtrhnout, a myslím, že je to jedna z nejlepších knih od Lisy Jackson - a že jsem jich už přečetla fakt hodně. Série z New Orleans se mi líbí nejvíc, a její detektivové mi budou vážně moc chybět. Každopádně, kniha Absolutní strach, se autorce opravdu povedla...

Najdete tam napětí, bolest, tajemno, hrůzu i naději. Je na vás, co si vyberete...

broskev28
broskev28
12.07.2019 2 z 5

Půjčila jsem si z knihovny tuhle knížku v domnění, že tatáž autorka napsala knihu, která mě zaujala - Chyť mě. Příliš pozdě jsem zjistila, že je to omyl, ale poctivě jsem ji dočetla. Těšila jsem se, že se v závěru dozvím o všech nepravostech páchaných v Nemocnici Panny Marie, ale skutek utek. Konec mě vyloženě zklamal, ale mexická telenovela to nebyla - to by tam kromě spousty příbuzenských propletenců musel být také někdo nevidomý (i když ztráta paměti, aspoň částečná, se tu objevila).
Potom jsem si našla všechny knížky L.J. a pochopila jsem onu vícekrát kritizovanou milostnou linku: kromě detektivních příběhů píše autorka i romantické knihy pro ženy, takže o skvělý zadek (dámský či pánský - vyberte si) v přiléhavých riflích nebyla nouze. Vypadá to, že L.J. zřejmě chvílemi zapomínala, který typ knihy má zrovna rozepsaný . . .
Další knihy této autorky už tedy raději vyhledávat nebudu.

Sejna1955
Sejna1955
19.06.2019 1 z 5

Bohužel jsem nečetl chladná krev. Ale předchozí díly ano. Tato kniha se mě už zdále nesmyslně zamotaná. Všichni jsou tam příbuzní a skoro všechno tam dopadne skvěle. V tomto díle mě chyběl u Eve pes a bylo by to komplet. Všichni běhají po nemocnici, je tam provoz jako na Václaváku a nikdo si nevšimne, že se tam na hřbitově kope dvoumetrová díra a dá se tam sele a zaháže se. Je to už úsměvné, jako Jára Cimrman.
Ale to vše mě nazabrání, abych knihy spisovatelky četl dál. Bůh ví, čeho se dočkám. třeba to bude jako v seriálu Dallas, když hlavní hrdina umře a pak se jim zase objeví.

Denisa153
Denisa153
05.06.2019 5 z 5

Hodně napívané a zajímavé až do konce.

gigi77
gigi77
23.02.2019 5 z 5

Bomba. Tohle mě bavilo od první stránky až po zcela poslední. Žádné hluché místo a pěkně zašmodrchané.

allfonsa
allfonsa
27.01.2019 5 z 5

Opět napínavá záležitost s trochou romantiky a opět čteno jedním dechem... Ale na jednu stranu toho náboženství už je v téhle sérii trochu moc :-)

moudivlacek
moudivlacek
19.09.2018 5 z 5

Nejdříve bych všem chtěla doporučit, aby tuto sérii četli poctivě od začátku, pak jim budou jasné vztahy mezi hlavními hrdiny i zmiňované minulé události. Každopádně mě tady autorka dostala, vždy si tipuji vraha - a já jej uhodla, neuhodla. Nechci moc prozradit.
Každopádně napětí od začátku do konce, a vůbec mi nepomáhalo neustálé přibývání důkazů, konec je totiž drasticky jiný, byla jsem v šoku, toto jsem nečekala - částečně.
Uf, jsem ráda, že jsem to zdárně přečetla a doufám, že kolem mne nikdy nikde takový pošuk se vyskytovat nebude.
Jsem zvědavá na další osud Kristi a její vidiny.
Doporučuji.

orinka3
orinka3
13.07.2018 3 z 5

Linda Jackson je návyková. Když vidím v regále s písmenem J její knížku kterou jsem nečetla, neváhám. Do příběhu jsem vskočila rovnýma nohama, četlo se to náramně. Ale pak mi poněkud začly vadit milostné scénky a dialogy mezi Eve a Colem. Takové to americké klišé. Závěr knihy s propletencem rodinných vztahů mi připomněl Limonádového Joea - Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina! Tak to - myslím - autorka trošku přehnala a stojí ji to pár bodů. Kniha špatná není, pro prázdninové dny je jako stvořená.

MíšaS.
MíšaS.
27.06.2018 3 z 5

Kniha je čtivá, příběh zajímavý. Já jsem spokojená, uvažuji o vypůjčení dalších knih od autorky.

Demonlover
Demonlover
27.04.2018 1 z 5

BRAK !

Štítky knihy

New Orleans

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně

Kniha Absolutní strach je v

Právě čtených4x
Přečtených390x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených27x
Knihotéce242x
Chystám se číst124x
Chci si koupit28x
dalších seznamech6x