Nevěrné ženy pijí sauvignon

Nevěrné ženy pijí sauvignon https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174921/neverne-zeny-piji-sauvignon-174921.jpg 4 64 21

Vinařská krimi série

< 3. díl >

Další příběh z řady vinařských krimi se opět odehrává v kouzelném jihomoravském kraji pod Pálavou, mezi vinohrady, vinnými sklípky a vinaři. Otevřelo se naplno jaro a přineslo s sebou nejen práce na vinicích, ale také hodně radosti. Velikonoční košty vín se střídají jeden za druhým, neboť mladá vína právě dozrála do plnosti, ale také jsou poslední dubnový den tradičně zapalovány ohně k pálení čarodějnic. V první májový den je nedaleko místa, kde hořela vatra, nalezena ohořelá mrtvá žena v kostýmu čarodějnice. Jde o násilný trestný čin, nikoliv o nešťastnou náhodu, jak by se na první pohled zdálo, neboť žena je kromě viditelného popálení i uškrcená...... celý text

Přidat komentář

rafan65
10.12.2023 5 z 5

Další pohodová krimi která čtenáře opět zavede do vinného sklepa na krásné Pálavě a vtáhne ho do vyšetřování záhadné vraždy. Vraha jsem rozluštil už asi v polovině knihy ale vůbec mě to nevadilo, kniha mě bavila až do samotného konce. Jde o četbu kde nemůže čtenář očekávat nějaké velké dějové zvraty a příval akčních situací. Je to prostě pohoda a klídek.

ninano
07.02.2023 3 z 5

Klasická česká detektivka. Úplně neurazí, ale nenadchne. Dialogy jsou jen stěží uvěřitelné a působí dost naivně. Příběh je zdlouhavý a já se jen obtížně prokousávala k závěru. Hvězdičku navíc dávám za řádky týkající se vína.


Bubo19
18.04.2022 5 z 5

Další pohodová krimi z jižní Moravy. Vražda, zamotané vztahy a víno, co víc říct...

Ulala
11.02.2022 4 z 5

Neodolala jsem další knize paní Fojtové. Opět jsem se ponořila do vinařské poezie s nádechem vraždy. Škoda, že autorka nepokračovala v této sérií. Možná, že se to ještě změní.

jprst
03.07.2020 2 z 5

Proti předchozím dvěma dílům žádný výraznější posun úrovně, příběh postupně ztrácí na plynulosti a začíná nudit, takže v závěru jsem už jen počítal stránky, kdy už to zkončí.

Florindela
06.10.2019 1 z 5

Série detektivek z jižní Moravy. Celkem 4 díly, ale nepochopila jsem, v jakém pořadí mám tyto knihy číst. Takže jsem začala touto. Protože byla označena jako jarní příběh. Naprosto mě ovšem šokovaly první strany a kapitoly, ten přitroublý rozhovor dvou detektivů v kanceláři... to neeee! Neumím odložit nedočtenou knihu, i když je nezáživná, tak jsem se prokousala ke konci. V průběhu se děj zlepší, když se stane zločin, tak ti dva přestanou aspoň tlachat nesmysly. Přečetla jsem ještě další dvě knihy ze série. Ale tu poslední, kterou jsem zřejmě měla číst jako první, už jsem ani neotevřela.

TeaPeter
01.09.2019 3 z 5

Další detektivní jednohubka.

Danuše7
11.06.2019 4 z 5

Prima čtení.

cie
01.10.2018 2 z 5

Hodně jednoduché a předvídatelné...

Niane
07.02.2017 3 z 5

Souhlasím s některými komentáři - nenadchne, neurazí. U série zůstávám už jen kvůli malebné Moravě. Chybí mi pořádné vyšetřování a tentokrát jsem se několikrát přistihla i přitom, že dialogům mezi vyšetřovateli Kubou a Lukášem nevěřím - cítím z toho spisovatelku ženu, která píše postavu muže. Nicméně za příjemnou atmosféru tři hvězdičky.

gossipavlina
27.08.2016 3 z 5

Bylo to úsměvné, hodně předvídatelné. A ty dialogy, :-D Ale to není smích, že by to bylo vtipné, ne. Přišlo mi to místy dost směšné.
Dočetla jsem ji do konce, ale další díly číst nebudu, protože mě to nijak nenadchlo. Ani zápletkou, ani stylem. Závěrečný pocit z celé knihy: nenadchne, neurazí.

ivoiro
04.04.2016 5 z 5

Super, stejně jako předchozí dva díly. Příběh milý, pobaví a ničím neurazí.

Wish
07.11.2015 2 z 5

Knížka se čte stejně dobře jako předešlé díly, to se nedá popřít, ALE... Už mě to schéma, podle kterého Fojtová stále píše, přestává bavit. Mimo jiné vrah se dá odhadnout dříve, než se tam dotyčná postava vůbec objeví... Čtvrtý díl si přečtu jenom proto, že je to poslední díl téhle série... tedy snad...

marlowe
02.09.2015 3 z 5

Na rozdíl od Hříbčete to vidím zcela opačně: na začátku jsem si říkal, že paní Fojtová konečně našla způsob, jak se popasovat se žánrem zvaným "detektivka", ale potom se najednou zopakuje ta manýra z druhého dílu, kdy je otevřen, řešen a následně vyřešen "městský" případ (i tentokrát dost krutý a surově provedený) – ale před dovršením poloviny knihy tradá z města na venkov (ovšem co jiného jsem mohl očekávat, když na tomto vzorci je postavena celá série?!) – a najednou je TA TAM policejní práce, která alespoň zpovzdálí mohla připomínat reálné vyšetřování zločinu – a rázem tu máme zase to po sousedsku vedené "šetření", kdy kriminalisté při vínku, pivu či kávě hovoří s podezřelými…
Nicméně, abych byl spravedlivý, oproti předchozím dílům se tu daleko méně jí a pije a o to více vyšetřuje – a za to přihazuji dvě hvězdičky navíc, neb určitý příslib (zvláště v první třetině knihy) jsem v knize zahlédl.

Ale neodpustím si ještě dvě poslední výtky: jednak mi trochu vadily melodramaticky pojaté rodinné vztahy, které postupně vycházejí najevo a které připomínají Pytlákovu schovanku ("nevlastní bratr mého otce", "Oksana potom byl přece vaše teta, ne?" atd.) a potom některé "nezvukomalebné" přezdívky (Mokrouš, Máňa atd.), které mi pokaždé při četbě zaskřípaly v hlavě jako škrábanec na vinylové desce.

jane1234
02.03.2015 4 z 5

celkom dobrá detektívka

sabca
10.08.2014 4 z 5

Příjemná česká detektivka na letní vikend. Doporučuji

Hřibče
14.05.2014 4 z 5

Začátek tohoto dílu mi přišel poněkud slabší, než u předchozích dílů, ale chápu, že autorka musela nějak uvést na scénu nového člena týmu - paní Dr. Marii Černou, přátelsky zvanou jako Máňu. Když už se však děj asi ve čtvrtině knihy přesunul opět na mou milovanou jižní Moravu a když se dokonce začala vyšetřovat vražda mezi vinohrady, začala jsem si knihu vysloveně užívat. Trošku mi sice chyběly rýpance mezi kapitánem Kubou a jeho druhem Lukášem, protože v této knize je hlavní vyšetřovací dvojicí kapitán Kuba a právě již zmíněná doktorka Černá, ale i tak je detektivka prošpikovaná vtipnými hláškami jako předchozí dvě knihy. Detektivní zápletka je tu sice zase předvídatelná, ale příběh je to velmi milý, takže spokojenost a opět si moc ráda přečtu další kousek z této řady, a to už jenom proto, abych zjistila, jak se Máňa sžila s Otakarem Kubou a Lukášem Vrbou. :)

vysypanel
23.04.2014 5 z 5

Pěkné, od nás, dobře napsané i když konec předvídatelný. Přečtu si i ostatní knihy od stejné autorky :-)

Keddie
22.02.2014 4 z 5

Třetí díl vinařských krimi postupuje podle stejné šablony jako předešlé díly. Nejdřív řešení případu v Brně a potom mezi vinicemi. Z těch mála podezřelých, které se objeví není příliš složité určit toho správného. Takže další odpočinková kniha, která neurazí ale ani příliš nenadchne.

irousek9
11.12.2013 5 z 5

Opět perfektní oddychové počteníčko.Přečetla jsem všechny tři dosud vydané vinařské krimi od této autorky a ani jedna nezklamala.

Štítky knihy

vinaři české krimi české detektivky Pálava

Autorovy další knížky

Věra Fojtová
česká, 1947
2016  82%Neviditelná zranění
2020  83%Zbav nás od zlého
2011  75%Tramín s příchutí krve
2005  50%Nevěry
2013  71%Nevěrné ženy pijí sauvignon

Kniha Nevěrné ženy pijí sauvignon je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce72x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x