Nespoutaná

Nespoutaná https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46166/nespoutana-46166.jpg 4 59 9

Středověká trilogie série

< 2. díl >

Velšské pohraniční území, 1280 Hlavní hrdinkou je dívka Teleri, která žije stranou lidí, uprostřed krásné a štědré přírody, obklopena svými přáteli – lesními zvířátky. Jednoho dne najde težce zraněného neznámého, mladého muže, kterého dopraví do své lesní chaloupky a tam ho ošetřuje tak dlouho, až se uzdraví. Mezitím se do sebe vášnivě zamilují a šťastný konec je nasnadě. Teleri se stranila lidí. V klidu lesní samoty zasvětila svůj život prostým radostem a pomoci všem potřebným živým tvorům. Nadání léčit získala od své druidské babičky. Proto, když nalezne pod stromem těžce raněného rytíře, nemůže jinak než se pokusit ho uzdravit. Sir Roger, rytíř zhýčkaný přízní žen, vděčí záhadné dívce nejen za svůj život, ale i za cit, ve který už dávno přestal doufat. A tak mezi touto nesourodou dvojicí vznikne hluboká čistá láska… ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Wild , 1998


více info...

Přidat komentář

ikul
03.05.2023 4 z 5

Hezký romantický příběh o divožence vegetariánce a rytíře, kterého stihne pomsta pomýleného šílence. Lechtivé, čtivé, milé.

katkaq
25.03.2021 4 z 5

Po 2 knihách už vím, co mohu od autorky očekávat. Milý pohádkový příběh s příjemným humorem. Trošku jsem se bála, aby autorka knihu zase na posledních stránkách nepřehltila podobně zbrklým koncem jako u předchozího dílu. Nestalo se a tahle kniha je zatím nejlepší, co jsem od ní četla.


petraj30
17.09.2020 5 z 5

Byl to kouzelný a pohádkový příběh. Moc se mi to líbilo.
Teleri je v podstatě taková lesní divoženka. Nezkažená okolním světem. V některých věcech dost naivní, ale jinak neuvěřitelně milá a čistá duše, která si zachránila svého prince. Povaha Rogera se mi trošku nastínila v první díle. Byl mi moc sympatický, ale jako všichni muži ještě potřeboval dospět:-)
Byla to pohádka, která se téměř veškerou dobu odehrává v lesním prostředí s neposednými domácími mazlíčky a kapkou magie. Bylo to nenáročné, ale o to víc poutavější čtení. Moc pěkné:-)

MHudec
18.05.2020 5 z 5

Knihu četla dcera. Náhodou jsem nahlédl dovnitř a nechal jsem se strhnout taky. Čím? Poutavým vyprávěním, zajímavým dějem. Jako bych se na tu dobu stal součástí toho krásného lesního prostředí.

75jita
25.02.2019 4 z 5

pěkná pohádka :o)

mac.martina
30.04.2018 5 z 5

Pěkná knížka, moc se mi líbila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh nevinné Teleri a rytíře Rogera se mi moc líbil a těším se až si přečtu první díl této série - příběh Merrika a jeho nevěsty. :-)
Knížku doporučuji k přečtení ;-)

Lembac
15.08.2017 3 z 5

Knizka se odehrava predevsim v lese, kde zije opustena vegetarianka Teleri se svymi zviratky. Do teto idylky vpadne Roger, skoro obeseny suknickar a kraluv rytir. Oba svety na sebe narazi, az jiskry litaji. Jemna Teleri ale dokaze Rogera zkrotit a presvedcit ho o svem zpusobu zivota.
Je to jednoduchy pribeh bez vetsich dejovych zvratu. Vtipny byl popis Merrickova a Rogerova peceni chleba.

moudivlacek
01.01.2016 5 z 5

Tuto autorku jsem dosud neznala, a tohle byla první kniha od ní. Vlastně jsem ji do ruky vzala omylem. Ale za to se mi autorka odměnila velkou dávkou humoru, napětí na konci děje, když jsem to již ani nečekala a plnou hrstí lásky.
Sice jednoduchý děj, ale četlo se to jedním dechem, určitě to nebylo naposledy, kdy jsem tuto knihu vzala do ruky.

kerilia
30.11.-0001 4 z 5

Tato knížka je podle mě taková oddechovka, u které se nemusí nijak extra přemýšlet. Četla jsem ji několikrát a musím uznat, že i po roce si stále ještě vybavím skoro celý děj, což se mi vzhledem k množství mnou přečtených knížek tak často nestává. Jenom jedna výtka: kouzelné kameny oživující polomrtvé bažanty jsou už přehnané...