Nesplněný slib

Nesplněný slib https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43375/bmid_nesplneny-slib-JbJ-43375.jpg 4 104 17

Esmeralda prahne jedinou touhou - pomstít smrt milovaného bratra. Aby učinila spravedlnosti zadost, neváhá opustit civilizaci, vypravit se za poslední peníze do zapadlého novomexického městečka Calamity a postavit se proslulému banditovi Billymu Darlingovi. Když místní šerif odmítne Billyho zatknout, vezme Esmeralda právo do vlastních rukou. V zakouřeném saloonu namíří zbraň přímo na pistolníkovo proradné srdce… a vystřelí. Když se zase probere, sedí ve vězeňské cele a Billy se sklání nad ní. Při pohledu do jeho šedozelených očí není pro Esmeraldu těžké uvěřit, že jejího bratra nezabil. A co může být logičtější, než požádat muže, který si z lovu na lidi učinil živobytí, aby jí pomohl ztraceného bratra najít?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Nobody's darling , 1998


více info...

Lembac
Lembac
13.10.2022 5 z 5

Tato knížka se mi líbila moc....tedy až na ten poněkud překombinovaný závěr.
Když se potká sametový drsňák s odvážnou učitelkou hudby na Divokém západě, tak můžou jen lítat žhavé jiskry - od koltů a mezi srdéčky. :-) Děj romance není překvapivý, ale autorka ho podává vtipně a s nadhledem. Za mě doporučuji.

lucie.dc
lucie.dc
20.04.2022 4 z 5

Trosku slabsi v tom ohledu, ze tech neznustek bylo kapku moc, ten konec pred epilogem se mi vic nelibil nez libil, samotny epilog byl krasne jiny, az jsem mela pocit, ze jsem prave nedocetla pribeh, ale vzpominala na dalekou vzpominku.

Slovni prestrelky byly skvele i tady, kdyz opomenu viz shora, i tady jsem se bavila.


vcielka
vcielka
10.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Billy je na zozratie. Taky mily charakter cowboya som este nevidela. Ale to divadlo, co prisli robit do Londyna bolo divne. Aj to skrotenie Darlingovho gangu. Autorka ma rada karikatury postav. Tu ich bolo sice menej, ako v inych jej pribehoch, ale neodpustila si ich.
A to obetovanie svojich tuzob hlavneho hrdinu v prospech coho? Zivota Esmeraldy s dedkom a tetou? To akoze ma nejakej dospelej zene stacit? To akoze fakt nenapadne toho chlapa, ze moze mat aj aj? A potom par mesiacov a bum, rychla zmena nazoru? Ok. Inak to bol velmi pekny pribeh a velmi som si ho uzila.

luci33
luci33
08.08.2020 4 z 5

Pěkné, jen ten konec s tou estrádou v Londýně se mi nelíbil. SPOILER: Navíc peer, který stojí o vnučku a ne o vnuka, jediného dědice, je podle mě blbost a podobných tam bylo více. Takže přečíst jako pohádku.

luci2
luci2
23.06.2020 4 z 5

Knížka, kterou stojí zato si přečíst. I když příběh není o šlechtické smetánce i tak si člověk přijde na své. Já se bavila a Billy Darling mi vlezl pod kůži jako se to stalo Esmeralde. Jsem spokojena a rada se k této knížce někdy vrátím. Třeba si někdy v budoucnu precteme i o darligovskem gangu.

Evaho73
Evaho73
07.04.2019 3 z 5

Neviem, možno by som ešte pred rokom pokladala túto knižku za super romantické počítaníčko, ale dnes som sa pri čítaní iba skvelé pobavila a vnímala som ju skôr ako paródiu na western z prostredia Divokého západu.
Celý príbeh mi prišiel grotesktný, niektoré situácie dosť zveličené a ďaleko za hranicou reálnosti.
Odporúčam ako zábavnú rozprávku pre všetky nevyliečiteľné romantičky na spríjemnenie voľných dní.

rampapa
rampapa
07.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh. Knížku velmi doporučuji.

eleryn
eleryn
10.04.2018 5 z 5

Romantika od první do poslední stránky. Za mě nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla a to už jsem jich četla kolem deseti.

DUNIKO
DUNIKO
30.01.2018 5 z 5

ACH BOŽE,tak tomu říkám ROMANTICKÁ KNÍŽKA.Bylo to úžasné!Romantické napínavé dojemné.Já jsem dokonale spokojená pět hvězdiček je málo.

janqa410
janqa410
12.09.2017 4 z 5

Billyho jsem si oblíbila velmi a jeho matka, tak ta na mě udělala velký dojem. Ženská od rány. Kniha je čtivá, ale občas jsem narazila i na pasáže, které mě moc teda nenadchly. Ale ty byly jen krátké a nebylo jich mnoho.

ptavichripkaa
ptavichripkaa
22.10.2016 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila i když je z divokého západu a ne z mého milovaného Skotska. Billyho jsem si oblíbila a Esmeralda je správně ztřeštěná dáma, která se k Billymu hodí. Škoda toho epilogu, ale i tak jsme se dozvěděli, jak to bylo dál...
Ráda se k této knize ještě někdy vrátím.

majík1
majík1
04.07.2016 3 z 5

Zlatý střed

Barbora H
Barbora H
05.02.2016 4 z 5

Kniha byla velmi pěkná, čtivá, ale musím ubrat bohužel * za nespočet blbůstek vyskytujících se v ději...

Evaevelína
Evaevelína
22.05.2014 3 z 5

neuvěřitelný děj...Esmeralda ve dvanácti letech osiří a stará se potom celou dobu o mladšího bratra/6let/ až do dospělosti. Dokonce v tomto věku oklame věřitele..super ....zajímalo by mě, kde brala peníze na živobití,jídlo a studium pro bratra.Esmeralda má děděčka,který ji na stará kolena vyhledá a stará se o ni.....to jako nemohl se postarat,když děti osiřeli???Je pravda že byl naštvaný na svou dceru,matku Esmeraldy, ale nezájem o osiřelé vnoučata, to bych mu nikdy neodpustila..nejvíc jsem se pobavila,když postřelenému Billimu přehazovala nohu přes koně..nereálné..jedině kdyby ten kůn byl poník. A také střelit do prsou a za týden být fit..také nereálné...No kniha je plná nesmyslů,ale pobavíte se.

miruska1
miruska1
02.07.2013 5 z 5

Nikdy ma nebavili knihy z divokeho zapadu,ale tuto som skusila,pretože bola od Teresy Medeiros a oplatilo sa. Mam akurat vyhradu k epilogu:ten opisuje udalosti o 120 rokou neskor...teda hovory o potomkoch hlavnych hrdinou knihy a mne v tej chvyli došlo že hlavní hrdinovia su mrtvi a mala som z toho pocit sklamania.

Kaety
Kaety
26.03.2013 5 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila. Je napínavá, romantická, vtipná, oddechová a zasmějete se u ní.
Trošičku mě zaskočil epilog u knihy, dle mého už tam nemusel být, ale je to krásná knížka, která stojí za přečtení.

LenaDonan
LenaDonan
28.07.2012 5 z 5

Kniha písaná s citom. Skrátka a dobre vidieť, že ju písal niekto pre to, že chce a nie preto, že musí... Obsahuje vtipom nabité dialógy, šarm - nielen banditský a pekný literárny jazyk.
Prekvapia silní ľudia/hrdinovia v ťažkých podmienkach, ich vôľa činí riadky krajšími.

Po ťažkopádnych pokusoch napísať niečo svieže (knihy, ktoré som v poslednom čase prelúskala), je toto radosť čítať. Ako sa vraví, zhrnuté a podčiarknuté: kniha podľa môjho gusta.