Nesmrtelná duše

Nesmrtelná duše https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312776/mid_nesmrtelna-duse-69Z-312776.jpg 4 11 5

Tato kniha přináší vědecké důkazy pro kontinuální přítomnost vědomí se spojením se živým organismem nebo bez něj.

Přidat komentář

hu_87
01.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Jedna z podnětnějších knih na tohle téma, prostupují zde převážně kapitoly o věcech jako je EVP, zážitky blízké smrti; až teda na konci se autor více rozepisuje o akáše a takovém tom "vesmírném vědomí".
Viz např.:
-Vše v našem vědomí je úzce spjato s akášickou hlubokou dimenzí; je její nedílnou součástí.-
-Po smrti těla se spojení mezi naším vlastním vědomím a vesmírným vědomím nikterak nepřerušuje; z celé rovnice se pouze vyloučí tělo a mozek.-

Vědomí je zprostředkováno a vyjevováno mozkem.
Hluboká dimenze je vesmírné vědomí.
Vesmírné vědomí prostupuje a formuje fyzický svět.

HannyC
08.06.2020 2 z 5

Zklamání. Autor pouze shrnuje vybrané údaje z "odborných" studií. Uvedená data jsou však stěží ověřitelná. Citace z oblasti fyziky nesrozumitelné. V knize je prázdno. Akáša je sice neustále omílána, nicméně se o ní nedozvíte nic. Ach jo. Velké, opravdu velké zklamání.


puml
28.03.2017 5 z 5

Bylo by pěkné, kdyby to co Ervin László předkládá, byla pravda. Inspirující čtení to rozhodně je, a jestli je to i pravda... To pozná jednou každý. Bohužel ale asi nikdo o tom nebude moci podat takzvaně věrohodné svědectví.

Mnohá zjištění se zdají nasvědčovat tomu, že ne vše o čem se v knize píše, je jen esoterický blábol. Myslím, že je to jedna z těch lepších knih na dané téma. Nelze se vyhnout kontroverzi a zrovna tohle téma vždy vytváří fundamentalisty typu esoterických blouznivců, kteří se už v životě chovají málem jako světelné bytosti a na druhé straně příznivců staré dobré nicoty, kterým nejspíš vadí, že v "akášickém poli" nelze udělat politickou kampaň, případně tam umístit billboard.

Výhoda téhle knihy je, že autor předkládá souhrn informací z různých oblastí vědy a humanitních oborů a nevyvozuje žádné příliš šokantní a překombinované závěry. No a když vezmu ten "záhrobní" příspěvek Bertranda Russella, nemohu než doporučit.

Když to shrnu: jedna z těch lepších knih na dané téma. Je celkem srozumitelná, dobře se čte a až na úplný závěr (rozmluva mimozemských bytostí) se jedná o inspirativní četbu.

Metroušek
04.03.2017 5 z 5

Ervina László si velice vážím za objevnou knihu Věda a akášické pole, ale tato kniha nesplnila mé očekávání. Větší část plní případy přenosu vědomí blízko smrti a po smrti, které jsou vcelku známé i z jiných knih. Vysvětlení je podnětné, ale je spíše jen načrtnuté v závěru knihy; uvítal bych podrobnější rozpracování. (A překvapuje mne, že autoři ignorují případy z vynikající knihy Pole od McTaggartové, kterou všem hledačům vřele doporučuji.) Přesto má i tato poslední část nepopiratelnou hodnotu, neboť přináší paradigma, které je zřejmě blíže pravdě než ortodoxní pojetí současné vědy.

LenysekC
04.01.2017 4 z 5

První (větší) polovina knihy shrnuje různé případy, kdy se vědomí projevovalo i po fyzické smrti mozku - ať už jde o NDE, regresní vzpomínky na minulé životy, komunikaci s duchy pomocí médií atd. Druhá půlka zmiňuje několik vědeckých objevů, které existenci vědomí nezávislého na mozku potvrzují.
V podstatě jsem se nedozvěděla nic, co už bych nevěděla, ale kdo se o tohle začíná zajímat, pro toho to bude dobrý úvod. Stručný a s odkazy na další literaturu.