Nepoučitelná

Nepoučitelná https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253972/bmid_nepoucitelna-253972.jpg 4 170 46

Osmnáctiletá Maise pochází z neúplné a nefunkční rodiny a musí řešit spoustu problémů. Není tedy divu, že si připadá vyzrálejší než její vrstevníci a táhne ji to do světa dospělých. Do jednoho ze starších mužů, v jejichž náruči hledá o prázdninách rozptýlení, se nečekaně zamiluje a ocitá se na bláznivé horské dráze touhy a nebezpečí. Evan je totiž její učitel na střední… Láká je oba jen zakázané ovoce, nebo se mezi nimi rodí opravdová láska? A dá se to vůbec poznat, když se řítíte do neznáma volným pádem?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Unteachable , 2013


více info...

Přidat komentář
evismaior
evismaior
17.10.2023 3 z 5

65% - Při čtení téhle knížky se ve mně střídaly rozporuplné pocity - chvílemi jsem obdivovala autorčin styl a obraty (hvězdy nakreslené gelovými fixami a krvácející neony na pouti), chvílemi jsem si zas říkala, proč se tolik opakuje (zas a znovu podobné sexuální scény už se začínaly zajídat a místy děj jako kdyby ustrnul na místě). Někdy jsem Maise a Evanovi fandila v tom jejich napjatém utajovaném vztahu, leč většinou jsem se podivovala, co je na něm tak skandálního - plnoletá dívka má oboustranně vášnivý vztah s mladým nezadaným učitelem, kterému je třicet něco, což je věk, kdy řada dnešních mužů duševně stále ještě neopustila klukovská léta. No tak to je teda průser jak Brno a okamžitě by dotyčného měli poslat do kriminálu. Vážně jsou někde v USA takhle přísné zákony, že se ti dva měli čeho bát a mohlo to být dokonce předmětem vydírání?
Ale zas občas mě autorka dokázala překvapit celkem trefnými duševními pochody - jako když si Maise uvědomí, že i přes veškerou svoji protřelost životem a přese všechno, co zažila se svojí feťáckou matkou, je sama pořád ještě napůl dítě, které ty vztahy ne úplně zvládá. A on ostatně Evan je na tom i v tom svém "vyšším" věku dost podobně a taky si musí dost věcí sám v sobě vyřešit.
Docela mě bavil ten motiv s filmováním, i když Maisin kamarád Wesley byl v tomhle trochu na facku - ostatně ta jeho matka a otec o dvacet let starší než ona (a taktéž její někdejší profesor), který už toho času měl novou dvacetiletou přítelkyni - tihle by byli možná zajímavější námět na román učitel-žačka.

Safrika
Safrika
04.04.2023 3 z 5

Tak nejak nevim co k tomu napsat :), spousta sexu, rychle cteni, pohodove, akorat tak nejak to ve mne nic moc nezanechalo jooo, vlastne neco ano, zdal se mi jeden eroticky sen :).


izinkaVENDULKA
izinkaVENDULKA
25.01.2023 4 z 5

Kniha je napsaná dobře. Na mě sice sexu až moc, jsem holt zvyklá na jiný žánr. Ale ty tajemství Evana, matka feťačka a spolužačka, která vydírání hlavní hrdinku celý příběh oživil a udělali o to zajímavějším. Rozhodně nelituji, že jsem knihu přečetla. Objevila jsem ji díky čtenářské výzvě a tématu zakázané lásky

AnnieR.
AnnieR.
27.12.2021 3 z 5

(SPOILER) 3 až 4 hvězdy. Dávám tři. Snažím se to dohnat a tak čtu jednu knihu za druhou. Řada došla i na Nepoučitelná.
Příběh nebyl špatný, jen se mi nelíbilo jak byl psaný. Upřímně se mi víc líbilo posledních tak sedmdesát stránek, než ten zbytek. A konec v letadle byl super.
Odhalení super, jen nic, co bych nečekala, ale na tom není nic špatného.
Evan, to nejméně sexy jméno, které mohla autorka dát. Nevím, vzpomenu si na Božského Evana.
Maise a Evan - pro mě dost toxický vztah, takže ten jeden zvrat z několika, se mi líbil. Plus byl ten, že ten jejich vztah byl vyvážený. Oba dodávali dost toxicidi (existuje vůbec tohle slovo?). Neměli si co vyčítat.
Nejoblíbenější postavou se stává - tramtadadá - Park. Jo a Wesley s maminkou taky. Nevím proč, ale Wesley mě zaujal. Nakonec se z něho vyklubal fakt kámoš, i když na to šel trochu špatně.
A nejhorší postavou je naopak matka Maise. Ta mi lezla na nervy asi nejvíc.
Tak... Celkově p
To nebylo vůbec špatné, ale četla jsem daleko lepší. (Možná jsem moc rozmlsaná z Colleen Hoover.) Nebylo to nic nerealného, což bylo super. I když...

Příběhy, kdy je vztah učitel a žačka mám ráda, proto jsem také sáhla po této knize, ale i když to nebylo až tak špatně, prozatím je to můj nejméně oblíbený příběh s tímto tématem. Nemám v plánu si ho číst znova. Třeba překvapím, ale upřímně spíš ne.

lihate
lihate
03.12.2021 4 z 5

"Každý sen je nesplněný, než ho někdo dosáhne."

"Proč, protože jsem tě připravila o iluze, ty naivní děcko? Musíš dospět. Takováhle je realita. Svět je ošklivý a zlý a zkažený a my všichni taky."

Nezačala jsem tuhle knihu číst s nějakým očekáváním a možná taky právě proto se mi vážně líbila.
Věkový rozdíl mezi Maise a Evanem a vztah učitel - studentka... Myslím si, že pokud jsou oba dospělí, vše jim vyhovuje, rozumí si, jsou spolu rádi, šťastní a spokojení a jeden druhého k ničemu nenutí, čili jako tady v té knize, je vše naprosto v pořádku. Kdyby oba pracovali třeba v kavárně, nikdo by to neřešil. Vše je postavené jen na nějakém společenském vnímání toho, že učitel je někdo víc.
Zkrátka, srdci se někdy nedá poroučet.
Celkově se mi příběh moc líbil. Problémy, které kniha řeší jsou závažné a líbilo se mi, jak se s nimi všichni poprali.
Skvělý nápad, podle mě, byl i způsob vyprávění, kdy Maise svůj život vidí jakoby skrz kameru. Celý život se skládá ze scén a spousty záběrů.
Bavili ne její úvahy a otázky, který dávali čtenáři prostor uvažovat sám o sobě.
Celkově tahle kniha má své kouzlo a jsem ráda, že jsem na ni narazila.

"Čím víc bereš, tím víc potřebuješ. A budeš brát víc a víc dokud se nepředávkuješ."

"Tajemství spočívá v tom, že se člověk obrní. Že si tu prázdnotu nepřipustí."

" Součástí zamilování je to, že se napřed vlastně zamilujete do sebe. Uvědomíte si, jak jste senzační, jste nebojácní a nepředvídatelní. Jste prskavka, ze které srší světlo a ohromuje stovky kolemjdoucích, a ti na vás jako omámení valí rozzářené oči."

"Lež je rozpor s přesvědčením, nikoli s realitou.".

Nuttelka
Nuttelka
13.08.2021 3 z 5

Asi jsem také měla trošku vyšší očekávání, ale už je těch příběhů z "narušených rodin" asi moc a už mě to asi jen tak nepřekvapí. Vztah mezi Maise a Evanem mi přišel občas až moc toxický, i když jsem jim fandila, ale sex mezi nimi fungoval skvěle :-) Vztah učitel/studentka už v dnešní době taky moc tabu není.
Jo, jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale nic extra to ve mně nezanechalo.

happy19
happy19
08.08.2021 5 z 5

Jako nechápu to nízké hodnocení,ještě že dopředu nečtu recenze,-)
Ale mě nejde jen tak ovlivnit,dám na svůj zdravý úsudek ☆
Je fakt dobrá,žádná povrchní lepenice...

„Všechno pomíjí - vzpomínka na slova, na polibky, na milostná objetí, ale souzvuk duší je nesmazatelný.“

Lucc93
Lucc93
22.07.2021 3 z 5

Průměrná kniha, vcelku dobře se četla, ale nijak mě extrémně nezaujala. Maise na mě působila dost dětsky a Evan jako slaboch. Námět super, převážně za to dávám 3 hvězdy.

Wahlker
Wahlker
11.01.2021

Mne sa kniha celkom páčila. Dostala som sa k nej na odporúčanie, lebo som hľadala knihy s takouto tematikou vzťahu študentky s učiteľom..

Ketfl
Ketfl
21.07.2020 4 z 5

Na mě to mělo trochu zvláštní styl psaní, ale i tak se mi kniha líbila. Na plný počet bodů to není, ale kniha mě příjemně překvapila. Děj byl zajímavý. Ráda si knihu přečtu v budoucnu znovu.

LenRan
LenRan
26.05.2020 5 z 5

Nemůžu uvěřit, že tato kniha je prvotinou a nemůžu ani uvěřit tomu nízkému hodnocení tady. Příběh je to neuvěřitelně dobře napsaný, se spoustou krásných originálních obratů, které jinde nenajdete a je i neuvěřitelně zábavný a plný cynických myšlenek hlavní hrdinky. Nikdy bych neřekla, že mě tak bude bavit příběh vyprávěný 18ti letou studentkou. Určitě doporučuji přečíst.

Myška43
Myška43
05.05.2020 5 z 5

Vzhledem k velmi nízkému hodnocení, jsem si říkala, zda má cenu knihu vůbec číst, ale já jsem spokojená. Kniha je čtivá, líbí se mi autorčin styl. Příběh byl pro mě zajímavý. Myšlenkové pochody obou aktérů, mezi nimiž je rozdíl skoro 15 let, mají své temné stránky života a přesto jsem jejich lásce fandila.

petusska01
petusska01
21.03.2020 3 z 5

Nebolo to zle, trochu povrchne spracovany dej - ucitel/studentka, drogovo zavisla mama. Ale bola to oddychovka s jednou prekvapivou zapletkou, ktoru som ozaj necakala takze aj prekvapila, aj bola miestami vtipna, erotika bola, takye viac menej vsetko splnene.

AelinBělotrn
AelinBělotrn
15.03.2020 3 z 5

Asi po ní znovu nešáhnu, úplně mě nenadchla :( Ale zase špatné to taky nebylo

HankaHail
HankaHail
23.10.2019 3 z 5

Věkový rozdíl mezi postavami mi vůbec nevadil. Co mi více vadilo, bylo málo drama ve vztahu žákyně/učitel. Toto téma/tabu mě ke knize nalákalo a bylo tam minimálně. Celkově mi příběh přišel nedomyšlený a některé linky nedotažené (matka, drogový boss). Čtivost se knize nedá upřít, ale někdy hromada sexu prostě nestačí.

Nikola97
Nikola97
13.07.2019 4 z 5

Taková dobrá oddechovka plná sexu :D

TGM
TGM
12.06.2019 odpad!

Hlavní hrdinka mi přišla nadržená a kniha docela povrchní.

KlarisKaymin
KlarisKaymin
27.01.2019 4 z 5

Kniha je čtivá, na několika stránkách i sexuálně nabitá...za mě super oddechový příběh, klidně bych si ji přečetla znovu :)

Evka3814
Evka3814
07.11.2018 4 z 5

Kniha byla zajímavá,hezky se četla.Před Maise smekám,jelikož jak vyrůstala tak se nedivím ze ji to poznamenalo a tim pádem chápu i oblibu ve starších mužích. Hlavně že vše dobře dopadlo;))

jitka7
jitka7
22.11.2017 2 z 5

Dobrý příběh. Asi bych snášela líp, kdyby hlavní hrdinka byla na vysoké. Protože tohle mi trošku zavánělo pedofilií (nemůžu si pomoct). Nejde tak ani o ten věkový rozdíl, ale spíš o věk hlavní hrdinky. Pane bože, co vidí třicátník na náctileté? Ten její životní osud byl skvěle popsán. Akorát mi chvílema hlavní hrdinka nepřipadala cynická, ale spíš chytrá až na půdu.