Nenávidím a miluji

Nenávidím a miluji https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186931/bmid_nenavidim-a-miluji-186931.jpg 4 19 8

Hledáte zajímavou a napínavou knihu s lehce sarkastickou hlavní hrdinkou? Milujete upíří fantasy, bojové scény a působivé dějové zvraty na pozadí milostného příběhu? Potom právě Vás může zaujmout kniha Nenávidím a miluji. Kniha zachycuje napínavý příběh, jehož hlavní postavou je dívka, která se ve dne potýká s trably normální středoškolačky, v noci se však stává Lovkyní upírů a pátrá po krvežíznivých. Kniha je plná překvapivých zápletek a střetů „našeho“ světa se světem upírů a přináší celou plejádu napínavých a romantických situací i vnitřních zmatků. Složité zápletky vtáhnou již od začátku čtenáře plně do děje. Život. Smrt. A něco mezi tím. Nejhorší? Ta třetí možnost. New York. Město, které nikdy nespí. Místo, kde někteří nikdy nesní. A právě ty osmnáctiletá Alyson hledá. Je totiž Lovkyně. Přes den se potýká s trably normální středoškolačky, ale v noci tajně pátrá po krvežíznivých. Alyson se Lovkyní nenarodila. Její přeměnu nastartovalo kousnutí od upíra v den, kdy mocná upíří kráska Marion vyvraždila její rodinu. A Alyson si přísahala, že se jí pomstí. Co se stane, když ve stejný den, kdy New York zasáhne řádění krvelačných upírů, se ve městě znovu objeví Alex, kterého Alyson stejným dílem nenávidí a miluje? Dostane Alyson šanci pomstít se za smrt svých blízkých? A vyléčí odplata její bolest? Ke všemu Alyson začíná tušit, že před ní její opatrovník James skrývá tajemství, jež brzy rozhodne o její budoucnosti.... celý text

Přidat komentář

lucie2952
07.04.2018 4 z 5

První polovina mě moc nebavila, chtěla jsem knihu odložit, ale nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala. Jak se objevil Alex, tak jsem nemohla přestat číst. Za jeden večer jsem přečetla druhou polovinu knihy. Ten konec mě dostal! Myslela jsem si, že ,,někdo” Alison vážně zradil a jen jsem se šokem zírala. Ale ono to bylo jinak. Pak jsem si oddechla, že to dobře dopadne. Ale Epilog mě nechal s otevřenou pusou! Ten konec si vážně říká o pokračování. Modlím se, aby autorka napsala pokračování...

Nikoll2
05.03.2018 3 z 5

Upíři, lovci a láska? To je pro mě ideální kombinace, a proto jsem se na knihu velice těšila. Bohužel se mé očekávání naplnilo jen z poloviny.
Sice se v knize odehrávaly souboje, které od kombinace upírů a lovců očekáváte, ale celkový děj byl místy nudný a nějakou dobu trvalo, než se ''posunul'' dál.
Určitě znám lepší knihy s podobnou tématikou.


devildeny
30.08.2017 4 z 5

Prvních několik stran mi připadalo tak depresivních, že jsem myslela, že knihu odložím a nedočtu. Ale dobře, že jsem tak neudělala, postupně mě vtáhla do děje a zajímalo mě jak to bude dál s Alexem. Kdo má rád upíry, toho rozhodně nezklame.

TheSiMMaS
24.01.2017 5 z 5

Kniha byla skvělá! Přečtela jsem ji jedním dechem. Myslím, že se jedná o začátek skvělé české tvorby! Ačkoliv se mi od autorky nedaří zjistit, zda napíše další díl, velmi bych to ocenila! Susan, do toho!:-)

T.Ma
10.09.2014 4 z 5

Obecně nemám moc v lásce knihy o upírech, ale z principu jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít a rozhodně jsem nelitovala.
Hrdinka tohoto příběhu je, jako snad většina hrdinek v dnešní době – pomalu se z toho začíná stávat stereotyp, sarkastická, pochmurná, vydělující se ze společnosti, plná kousavých poznámek a přiléhavých přezdívek. Vnitřně však skrývá v podstatě romantickou duši.
Alyson je především Lovkyní, jedinou svého druhu, neboť všichni ostatní Lovci jsou mužského pohlaví. Skrývá v sobě nevídané schopnosti a postupně objevuje jejich hranice. Každý večer se emancipuje a sama na vlastní pěst pronásleduje a zabíjí upíry. Nejvíce však touží pomstít svou ztracenou rodinu. Události se rychle dávají do pohybu a její svět se pomalu hroutí, když potkává Alexe, svou dávnou dětskou lásku, který se však přeměnil v nejnenáviděnějšího tvora na světě.
Příběh je vážně čtivý a místy i velice akční. Děj na mě každopádně působí originálně, i když se samozřejmě nevyhne určitým klišé typickým pro tento žánr. Konec jistě překvapí a nechá čtenáře v očekávání na možný další díl, kterému si autorku nechala otevřená vrátka.
Na prvotinu text nepůsobí nijak kostrbatě. Vyzdvihla bych především dialogy, které krásně odsýpaly. Velká slovní zásoba a styl autorky jsou velkou výhodou, i tak má rozhodně kam dále růst.
Vytkla bych přílišné opakování situací v příběhu. Po přečtení to na mě působilo docela chaoticky, když jsem si snažila vybavit, jak se děj odvíjel. Dále mi některá přirovnání přišla spíše směšná, přestože byla rozhodně originální. Někdy je asi lepší sáhnout po osvědčené klasice.
Děj je každopádně dopodrobna promyšlený. Líbí se mi dějová návaznost – to jak autorka na něco naráží několikrát nenápadně v příběhu a pak to s velkým „tadá“ vytasí.
Nakonec bych vyzdvihla korekturu textu – během čtení jsem si všimla pouze pěti hrubek a překlepů, a to se bohužel v dnešní moc často nestává.
Jinak obálka je sice pěkná, ale nedonutila by mě po knize sáhnout. Fond písma na mě působí příliš fádně. Název knihy úžasně vystihuje děj a má v sobě určité tajemství.
Souhrnně – knize dávám 4 hvězdy, protože se mi vážně dobře četla, donutila mě se nad ní zamyslet, a dokonce si zamilovat a litovat její postavy. Jednu hvězdu si nechávám na pokračování, které se jistě vyvaruje minulých chyb a poroste spolu s autorkou.

Lucilda
06.09.2014 5 z 5

Někde mezi čtyřkou a pětkou. Příběh se mi vážně zalíbil. Drobné výhrady bych měla ke stručnosti u některých pasáží, což na druhou stranu většinou bývá k užitku. :) Tempo knihy je poklidné, hrdinka pomalu představuje svět a vztahuje čtenáře do děje. Ale později příběh nabírá na obrátkách. A když jsem se do ní jednoho odpoledne pořádně začetla, nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Kone byl fenomenální. Opravdu skvělé dialogy, suchý občas trochu břitký humor. Postavy jsou reálné, nejsou černé ani bílé. Jsou úžasné. A i když to nerada přiznávám, hlavní postava Alexe je rovněž úžasná. Přesně ten typ postavy, o které sníte, že vám zaklepe jednoho rána na dveře. Ach, znovu jsem se zasnila. Doporučuji dále.

Sissila
27.08.2014 5 z 5

Skvělé a zábavné dialogy. Ostrý jazýček hlavní hrdinky. Příjemné tempo. Důmyslná zápletka, láska jak jinak než jako z románu, jen trochu komplikovanější. Překvapení i pro mě, většinou upíří literaturu nečtu, ale tuhle mi kamarádka docela vychválila, tak jsem nakonec neodolala a přečetla. A vážně nelituji. Některé hlášky hlavní hrdinky jsou vskutku brilantní.

Hortensie
24.08.2014 5 z 5

Kniha se mi dostala do ruky v podstatě náhodou - našla jsem ji na stránkách nakladatelství Alfa v nejnovějších knihách. Trochu jsem zagooglovala a našla i stránku www.nenavidimamiluji.cz Přečetla jsem si tam první kapitolu a byla jsem ztracena. :) Hned jsem si ji pořídila. Je to skvělé čtení, osvěžující, dechberoucí, takové kvůli kterému ráda zůstávám v noci vzhůru pomalu do svítání. Miluji podobně lehce sarkastické hrdinky a tenhle příběh mi sedl. :) Asi si ho jdu hned přečíst znovu. :)

Štítky knihy

upíři USA (Spojené státy americké) pomsta

Autorovy knížky

Susan Thomas
česká, 1991
2013  86%Nenávidím a miluji

Kniha Nenávidím a miluji je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst39x
Chci si koupit13x