Nemesis

Nemesis https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322359/bmid_resident-evil-nemesis-gFN-322359.jpg 4 40 4

Resident Evil série

< 5. díl >

Valentineová a členové jejího týmu S. T. A. R. S. viděli na vlastní oči, když korporace Umbrella proměnila Raccoon City v jeviště nejzákeřnějších genetických experimentů, jaké kdy byly provedeny. Po všem, čím si Valentineová prošla, je připravena jednou provždy tu izolovanou horskou komunitu opustit. Jenže Umbrella s Raccoon City ještě neskončila.Stále existuje příliš mnoho důkazů o jejích neetických a nemorálních výzkumech. Musí je získat zpátky nebo je zničit – a to rychle –, než bude jejich původ vystopován zpátky k Umbrelle. A protože se městem jako stepní požár šíří mutagenní virus Williama Birkina, je třeba sáhnout po drastických opatřeních. Pod rouškou noci vstoupily do města týmy žoldáků, ale také něco jiného – pojistka Umbrelly: vylepšená verze jejích zabijáckých mašin třídy Tyran, smrtící stvůra s krycím jménem Nemesis, která vyrazila na lov. A Jill Valentineová je její kořistí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Nemesis , 2000


více info...

Přidat komentář

ReadMore
22.05.2020 1 z 5

Četbu hodnotím jako ztrátu času. Nesmysl na entou, obsah nuda, jazyk nuda. Ani ne v půlce jsem to musel vzdát.

yaoiyuri
22.01.2020 5 z 5

Autorka konečně našla ten správný balanc mezi potřebami literární adaptace a věcmi ze hry „které tam prostě musíme nacpat“ (byť v psaném textu působí sebeblběji). Posun ve čtivosti, výstavbě příběhu a „přirozeném“ jednání postav je oproti předchozím herním dílům je markantní, možná je to i tím, že ubylo dementních hlavolamů (ve hře jsou super, ale v knížce většinou valný smysl nedávají).

Jill je sympatická, stejně tak kamarádský žoldák, ale nad „klaďase“ opět ční skvěle vykreslený (lidský) záporák – škoda jen, že čím dál se příběh posouvá, tím víc se chová jako pomstychtivý idiot (což je ale obecně problém RE záporáků, jak jsem si v knížkách všimla :D), čímž poněkud kazí skvělý dojem, který na mě udělal na začátku.

Jinak vím, že Tyrani jsou vlastně bezpohlavní, Nemesis byla řecká bohyně, ale ne, fakt si u dvouapůlmetrový genetický stvůry nedokážu zvyknout na ten ženský rod. :D


DarthSoren
11.10.2019 5 z 5

Páté knize série Resident Evil patří z mého pohledu absolutorium. Mírně pozměněný příběh třetí hry sice nabízí méně hororových a stísněných situací a víc akce, ale to, jakým způsobem se příběh knihy vyvíjí, je naprosto geniální a čtenáře uchvátí až pokud knížku nedočte. Nemohl jsem se od Nemesis odtrhnout. Chemie mezi hlavními protagonisty - Jill Valentine a Carlosem Oliveirou fungovala nádherně, sekundární záporák byl také osvěžující a samotná Nemesis... je potřeba tuhle potvůrku komentovat? Řeknu to anglicky: f*cking awesome. V mých očích pátej díl stojí kvalitativně velice vysoko, přímo vedle třetí knihy, ba co víc, možná ji dokonce o píď překonává. Skvělě jsem se bavil, bravo!

Terva
18.01.2017 5 z 5

Mozek, musím trefit mozek,
ve filmech je kulka do hlavy jediným způsobem,
jak..........

Tak konečně je tu, pátá kniha ze série Resident evil, tentokráte pojmenovaná po jednom z nejhorších zabijáků vytvořeném v Raccoon City – Nemesis. Opět přichází Stephani Danelle Perry, jedna z největších šéfů Umbrella Corporation a.s., aby nám „popravdě“ vylíčila všechny události ohledně úniku virů T a G.

Velmi podařený přepis třetí hry Resident evil – Nemesis. Má sice trochu odlišnější děj, ale to vůbec není na škodu. V tomto příběhu se opět vracíme do Raccoon city a hlavní aktérkou je, nám již známá, Jill Valentineová. Agentka S.T.A.R.S., agentka jednotky, která už vlastně neexistuje. Jill je zde pronásledována nebezpečnou Nemesis, která má jen jeden úkol – „zabít agentku sssstarrsss“.

Malá ochutnávka:
Tupě sledovala, jak se provazu podobná končetina pohybuje, svíjí se jako slepý had a z její svalnaté délky odkapává krev. Tyranu podobný tvor mu sevřel hlavu, jediným plynulým pohybem mrtvého pilota zvedl, odhodil stranou a vražedné chapadlo stáhl zpátky do rukávu, ještě než muž dopadl na zem......

Na scénu se vrací i záhadný „škodič“ Umbrelly, Trent. Znovu plánuje, kontaktuje přeživší a snaží se jim pomoci. Škála monster, kterým musí hlavní hrdinka čelit je velká. A věřte, že zombie, jsou tou nejméně nebezpečnou položkou a jediné, co bylo horší, než být po kolena ve sračkách, bylo být po kolena ve sračkách bez plánu.

Krvavý příběh, spousty napětí, několik překvapení a nebojte, ti nejbojácnější čtenáři tu najdou i lásku. Co více si od Residenta evila vůbec přát? Možná víc krve, víc monster a smrt Umbrelle. Vlastně smrt Umbrelle je špatný nápad. To už by pak žádný příběh nebyl. A věřte, je avizováno šesté pokračování, které nese název Kód: Veronika.

Zlo, které se zrodilo v Raccoonu a nemilosrdně napadlo srdce hráčů, filmových maniaků a čtenářů, přetrvává. Umbrella, monstra, špehové a dokonce i Trent – všechno to je šílené, je to noční můra jako z pohádky.... a i krev je dostatečně skutečná.

Nastal čas si zahrát........
...a tento rok (2017) přijde do kin sedmá část filmové série s Millou Jovovich – Poslední kapitola.