Někde zvoní telefon

Někde zvoní telefon https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235383/mid_nekde-zvoni-telefon-9Yx-235383.jpg 4 14 3

Někde zvoní telefon (2010) sleduje osudy čtyř mladých hrdinů v pohnuté době politických nepokojů v Korejské republice 80. let 20. století. Hlavní postavu románu, vzdělanou a literárně činnou Čong Jun, vrhne zpět do víru vzpomínek na její vysokoškolská léta v Soulu nenadálý telefonát od někdejšího přítele. Prostřednictvím návratu do svého mládí znovu prožívá euforickou lásku i bolestné ztráty, které jsou neoddělitelně propletené s tragickými událostmi na pozadí tehdejšího militantního režimu, který neváhal obrátit ozbrojenou moc proti studentským hnutím. Kniha prozkoumává otázky, zda lze najít v životě s milovaným člověkem útočiště před nejistotou a samotou a nakolik se naše osobní směřování formuje v době našeho dospívání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

Odisonga narul čchannun čonhwaberii ulligo , 2014


více info...

Snoopi
Snoopi
17.02.2020 3 z 5

Zajímavá kniha, ale četla se pomalu a těžce. I díky spoustě náročných metafor a odkazů. Taky jsem si musela doplnit informace o novodobých dějinách Jižní Koreje.

Disease
Disease
03.12.2018 3 z 5

Taková pocitovka, občas mi to atmosférou připomnělo Murakamiho Norské dřevo, jen to nemá tu sílu.


Babo
Babo
03.10.2017 5 z 5

Kniha se mi hodnotí docela ztěžka.Viděla jsem několik Korejských filmů a jejich způsob přemýšlení je zřejmě hodně odlišný od přemýšlení evropanů a proto snad může celý román působit zvláštně.Ale ani na chvíli jsem nepochybovala o tom,že knihu dočtu. Líbil se mi způsob vyjadřování autorky , mám moc ráda fantazii různých metafor . Měla jsem pocit,že jazyk je důležitější než příbeh samotný a to mám ráda.
Asi to není čtení někam k vodě ,ale není to ani těžké čtení a mně se kniha líbila a určitě si půjčím i další knihu autorky.

Štítky knihy

láska mezilidské vztahy korejská literatura

Autorovy další knížky

Kjung-suk Šin
jihokorejská, 1963
2013  86%Modlitba za matku
2015  79%Někde zvoní telefon

Kniha Někde zvoní telefon je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x