Black Panther

Black Panther https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346751/bmid_black-panther-UKt-346751.jpg 3 54 10

Král T'Challa je nejen vládce a náčelník technicky nejpokročilejší pozemské civilizace, ale také Black Panther. Wakandský král je nezdolně odhodlaný, nenuceně elegantní, prakticky nezastavitelný a opravdu není radno si s ním zahrávat. Wakanda však čelí napadení. Mimozemské impérium rasy Skrullů vyhrožuje likvidací pozemského obyvatelstva a extrémně vyspělý africký stát je pro ně první na ráně. Má tohle snad být konec pro jednu z nejvyspělejších lidských společností? Jisté je jen jedno - že Wakanda se bez boje rozhodně nevzdá. Skrullové na vlastní kůži poznají, jaká cena se platí za to, když si znepřátelíte Black Panthera. Obsahuje: Přichází Black Panther Jak to všechno začalo Black Panther: Vidět Wakandu a zemřít... celý text

Přidat komentář

Luigi1
06.07.2023 3 z 5

Jsem docela sklamaný

ludek.n
24.04.2023 4 z 5

Black Panther T´Challa, vládce nikdy nedobyté africké Wakandy, debutoval v roce 1966 na stránkách Fantastic Four. U kolébky mu stála slavná autorská dvojice Stan Lee a Jack Kirby, přičemž mu dali do vínku mimořádné bojové umění, nezměrné bohatství, mrštnost, smysl pro odpovědnost a silné vůdcovské schopnosti. T´Challa nic z toho neztratil ani po létech, a tak když v roce 2008 zaútočila na Zemi rasa mimozemšťanů schopných měnit podobu, známá jako Skrullové, měl scénárista Jason Aaron snadnou úlohu, koho postavit jako předvoj pro odražení ničivé invaze. Spolu s kreslířem Jefte Paloem stvořili temný a uhrančivý příběh, který nedá nikomu nic zadarmo. Snad jen bolest a strach. Ten s sebou přinášejí na Zemi Skrullové, v čele s nelítostným komandérem K´vvvrem, který považuje obsazení Wakandy za rychlý a snadný úkol. Samozřejmě se nemohl více zmýlit. Black Pantherovi stačí pouhopouhé tři sešity, aby postavil skrullskou invazi na hlavu. Rozsahem nevelký, přesto s hlubokomyslnými myšlenkami a skutečnou syrovostí, je příběh "Vidět Wakandu a zemřít" mistrovskou ukázkou toho, jak pracovat s postavou, která v minulosti zbořila většinu známých komiksových, ale i společenských pravidel.


Schredel
14.08.2018 2 z 5

5/10
Tak toto mě nebavilo.

Bobik9
10.04.2018 3 z 5

Těžko se to hodnotí. Nevím moc, co si myslet. Jako starý příběh byl naprosto stupidní a nudný. Fakt blbost. Předimenzovaný černý inteligent a boháč. Nesmysl. Druhý příběh byl hrozně uspěchaný, s krátkými dialogy a zase dost přehnaným vyvrcholením. Nicméně se mi strašně moc líbila ta kresba a krvavost. Kdyby tento kreslíř chytil lepší komiksárnu, tak je to topovka.

Lenka.Vílka
06.01.2018 3 z 5

Starý komiks mě nebavil. Tečka. Dějově dobré, kresba šla, ale nudila mě. Tečka.
Nový komiks, to byla jiná liga. Jenom škoda, že to je kousek z obrovské skládačky. Třeba jako Inhumans. Dobrý komiks, ale v celém konceptu neuchopitelné. Jinak kresba nádherná a moje oči si to užily. Vlastně mi ani nevadilo, že kniha není moc ukecaná. Kdyby byl starý komiks kratší jako vždy a nový delší, bylo by to pro mě mnohem příjemnější první setkání s Black Pantherem.

Hwaelos
26.12.2017 3 z 5

Vcelku povedená věc. První představení Panthera ve FF překvapivě baví a je jedním z lepších šedesátkových kousků. Aaronův počin zasazený do Tajné invaze potěsil progresivní kresbou a střídmým, atmosférickým koloringem. Je ale hodně uspěchaný a vcelku lineární. Jednalo by se o zajímavější kousek, kdyby byl zasazen do celkové skládanky skrullského takeoveru...

Nefilim
12.07.2017 3 z 5

Prní část jako představení Black Panthera splní svůj účel, další je jen jednou rozvleklou bitvou vytrženou z kontextu.

martinstefko
04.07.2017 2 z 5

Celkově mě tahle kniha nezaujala.

Druss
20.06.2017 4 z 5

Black Panther nikdy nepatřil mezi moje oblíbený hrdiny, tak jsem se trochu bál, že to mezi nama nebude klapat. Ale nakonec dost překvápko.
"Vidět Wakandu a zemřít" má jednoduchej, ale dobrej a hlavně ne úplně černobílej příběh. Sice sem furt fandil Wakanďanům, ale díky pohledu ze strany komandéra K'vvvra mi Srullové nepřišli úplně jako čirý zlo. Kresba super, správně drsná.
Starší příběh "Přichází Black Panther" mě moc nebavil. Nejlepší je na něm Thing, kterej furt hláškuje a rozdává rány. Jinak je to celý takový dost postavený na hlavu.

hroubek
20.06.2017 4 z 5

Během měsíce už druhý komiks, který jsem s Black Pantherem četl, a musím říci, že tohle je výrazně lepší, než Pantherův hněv z černého UKK. Starý příběh Fantastic Four je velmi dobrý a krásně nám představí Black Panthera. Hlavní příběh od Jasona Aarona je pak velmi zajímavý, jelikož má dva hrdiny. Na jedné straně Skrulleského komandéra, který se chce vrátit domů za ženou a plní rozkazy a na straně druhé krále Wakandy Black Panthera, který nemá ve zvyku poklekat před nikým. Příběh má zajímavou myšlenku, dobrou pointu a hlavně parádní kresbu. Jedinou velkou nevýhodou jsou pouhé tři sešity, díky kterým je to až moc rychlé. Opět parádní čtení.