Neexistující muzeum - Umělecká díla, která zmizela

Neexistující muzeum - Umělecká díla, která zmizela https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276441/bmid_neexistujici-muzeum-umelecka-dila-k-sT1-276441.jpg 4 9 1

Tato kniha se klene stoletími a představuje řadu mistrovských uměleckých děl – od jeskynních maleb přes malby na plátně po sochy či šperky. Jde však o fascinující přehlídku „ztraceného umění“, artefaktů, které buď nenávratně zmizely v běhu dějin, byly zničeny či ukradeny, nebo prošly záměrnou transformací… Tato unikátní kniha zve na cestu objevů, důkazů a vědecky podložených dohadů zkoumajících, proč a jak určité artefakty zmizely. Ve virtuálním muzeu neexistujícího umění tak autorka svým zasvěceným textem, doprovázeným bohatou obrazovou částí, vrací každému ze 40 ztracených pokladů život…... celý text

Atlantis
Atlantis
16.02.2017 2 z 5

Tak jsem se těšil a tolik jsem byl zklamaný. Považuji se v této oblasti za lehce poučeného laika a čekal jsem, že si vědomosti prohloubím, ale nestalo se. Autorka přitom tolikrát naznačuje velice zajímavé souvislosti, ale často jen proto, aby je v další větě opustila. Například u Fridy Kahlo řekne jen, že v mládí se jí stala zvláštní nehoda. Proč ale proboha tuto nehodu nepopíše?
Některá díla mají nehorázně zgeneralizované popisky, a tak, i když se třeba nacházejí v sekci změněno nebo ukradeno, se dozvíte jen zevrubný popis díla, ale už ne, proč se v dané rubrice nachází! A to je prostě špatně.
Dal bych jednu hvězdu za zpracování, které je vysoce kvalitní. Druhá hvězda je zde proto, že v knize nenajdete pouze popisy obrazů ale také šperků, soch, architektury apod.

Štítky knihy

umění obrazy (umění) krádeže a loupeže

Autorovy knížky

Céline Delavaux
francouzská, 1972
2014  73%Neexistující muzeum - Umělecká díla, která zmizela

Kniha Neexistující muzeum - Umělecká díla, která zmizela je v

Právě čtených2x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x