Něco víc

Něco víc https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333656/mid_neco-vic-RTg-333656.jpg 4 214 57

Seth se topí, zoufalý a osamělý v posledních okamžicích svého zápasu s rozběsněným mořem. Pak ale procitne. Nahý, hladový a žíznivý, ale při vědomí. Jak je to možné? Vybavuje si přece, jak se mu lámaly kosti, jak mu pukla lebka při nárazu o skalisko. Jakto, že je teď tady? A co je tohle vlastně za podivné místo? Seth začíná pátrat po odpovědích, v naději, že možná není úplně sám, že se neocitl ve svém soukromém pekle, kterého se tolik bojí, že tu možná je... něco víc.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

More Than This , 2013


více info...

Přidat komentář

matogeminimato
22.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Ak je na tejto knihe niečo zaujímavé, tak iba to že som ju čítal neskutočne dlho. Vyše štvrť roka!
Začalo to zaujímavo :hlavný hrdina príbehu dobrovolne skočí do rozbúreného mora očakávajúc smrť. Vie že sa utopil a roztrieštil si lebku, ale akoto že žije? V tom istom svete a predsa inom? Všetko je opustené, zničené a bez ľudí.... Myslel som si, že je v nejakom ,, medzisvete" na hrane života a smrti, ale ani to som netrafil... Stále som tomu príbehu dával šancu, až prišiel koniec a..... ani pointa neprišla .
Vždy keď ma nejaká kniha nezaujme na prvých 50 stránkach, tak ju prestanem čítať. Tu som urobil vynimku, no nepotvrdila pravidlo ,-)

E.T.007
07.11.2022 4 z 5

Zaujímavý príbeh. Bavilo ma ho čítať. Začiatok je trochu zdĺhavejší, no neskôr to naberie spád a vy pretáčate stránku za stránkou.


Anniee
27.08.2022 4 z 5

Zvláštní kniha. Docela mindfuck. Trochu mi připomínala knihy od Blakea Crouche, i když byla rozhodně méně fyzikální. A i když jsem si z ní nadšená, věřím, že bych si ji užila víc, kdybych měla čas strávit u ní celý den a dát ji na jeden zátah. Protože čím víc jsem čtení protahovala, tím víc jsem se v tom ztrácela.
Ale skvělá rozhodně byla, to se musí nechat. Promyšlená a napínavá od začátku do konce, bez hluchých míst. Místy mi přišla taková snová, ale to byl asi záměr.
Vlastně jediný, co mi na knížce vadilo, byl nevysvětlenej konec, ale rozhodně nelituju, že jsem po ní sáhla.

lucygreen
21.05.2022 4 z 5

Super, že jsem od knihy nic neočekávala. První část byla prakticky skoro o ničem, ale pak to bylo opravdu napínavé, nečekané, docela dost zvláštní a nedalo se od příběhu úplně odtrhnout, což je velmi dobré znamení a už dlouho se mi to u knihy nestalo. Velice zajímavý, zábavný a svižný příběh. Konec tedy není úplně jednoznačný, ale myslím, že to zas tak moc nevadilo, v průběhu příběhu se totiž každou chvíli něco dělo a čekané to tedy nebylo.

Luigi1
22.06.2021 5 z 5

Začátek mě překvapil,nevím co jsem čekal,ale Ness to jakoby nebyl.Pak se to rozjelo.Dobré počteníčko.

Hrony13
22.05.2021 3 z 5

Kniha u mě byla jako na horské dráze, místy jsem byl napjatý jak se to vyvrbí a místy mě to až skoro nudilo a četlo se mi to hodně pomalu. Ale v plném očekávání jsem to dočetl až do konce, který mě velmi zklamal, očekával jsem víc.
Taková lehce nadprůměrná kniha, za mě 3/5.

Polli
20.01.2021 3 z 5

3,5/5 S tím vyprávěním v přítomném čase jsem se nemohl dlouho sžít.

Sjuzz
09.01.2021 3 z 5

Tento sci-fi žáner mňa moc neberie, a už vôbec nie s takým postapokalyptickým príbehom.
Každopádne kniha ma vytiahla do deja už na začiatku a držala v napätí až do toho nepodareného konca, ktorý mi pokazil dobrý dojem z knihy.

gleti
18.05.2020 5 z 5

Není moc knih, co by mě překvapily dějovými zvraty, z čehož plyne, že tohle je jedna z nich.

Napřed jsem knihu odložila, protože nečekaný vývoj zabočil někam, kam se mi moc nechtělo. Ale Sethův osud mi nedal spát. A nakonec jsem ráda poodkryla oponu halící jeho tajemství.

asodomkova
17.05.2020 4 z 5

Od knihy jsem tak nějak vůbec nevěděla co čekat. Když jsem se do ní pustila, působila na mě dost zvláštně, ze začátku, ač to šlo sebevíc pomalu, se četla relativně rychle na to, jak moc se děj táhl. Ovšem poté, co se děj rozjel, jsem nemohla od řádků spustit oči.
Vážně se mi líbila tajemnost toho všeho, přesto ale odebírám jednu hvězdičku a to za to, že příběh se opravdu hodně táhl. Jinak se moc líbilo a těším se, až si přečtu od autora i něco jiného.

blackoutzuzi
11.05.2020 5 z 5

Díky nic neříkající, ale zajímavé anotaci, jsem nevěděla, co od knihy vlastně čekat. Kniha je rozdělena do tří částí. Ta první se zaměřuje na vzpomínky a vnitřní svět Setha, na jeho adaptaci na místo, kde se právě ocitl. Nic převratného se v první části knihy vlastně neodehrává, ale i přes to - bože, krása! To co přišlo ve zbývajících dvou částí, jsem nečekala! Zbytek knihy byla mega jízda! Skvělá, dojemná, napínavá a já nemohla přestat číst, protože jsem umírala touhou zjistit, jak to celé dopadne! Po dočtení jsem si říkala – proboha, jak já o téhle knize napíšu recenzi? Je tak zvláštní, tajemná. A já vám ji prostě z celého srdce doporučuji. Patrick Ness je skvělý spisovatel a podařilo se mu vytvořit opravdový skvost, který ve vás zanechá něco. Připravte se ale, že budete muset víc hledat mezi řádky, protože Patrick Ness vám to důležité poselství nenaservíroval přímo pod nos :)

lištička123
24.04.2020 3 z 5

Knha mi ležela doma docela dlouho, než jsem se k ní dostala, možna také proto, že tento žánr knih tolik nečtu. Je dobře napsaná, Volání netvora si asi taky přečtu, ale slibovala jsem si od ní asi víc. Věřím ale, že spousta lidí si tam to svoje najde.

Elevant
17.03.2020 3 z 5

Kniha mi ležela na poličce půl roku a hodně jsem si od ní sliboval (od Nesse jsem už předtím četl výborné Volání netvora).Když jsem se do ní pustil,udělala na mě dobrý dojem.Postupně budovala tajemnou atmosféru nutící čtenáře přemýšlet nad příběhem. Když se však děj začne rozhalovat,to,co působilo temně a tajemně se mění v poměrně tuctový příběh,který nedokáže naplnit svůj potenciál a kupředu ho žene jen dobře vykonstruované napětí.

Adele02
13.12.2019 4 z 5

Cože? A tohle má být jako konec?
Miluju ten jeho styl psaní. Adam mě do sebe vtáhl trochu víc, ale i tak to byla pořádná jízda. A chci něco víc, do prčic!

Ainyska
27.07.2019 4 z 5

Tak nějak nevím, co si o knize myslet. Nejspíš jsem pochopila poselství, které tato kniha přináší, bohužel mě trochu naštval konec. Kdyby autor ušetřil pár stran na začátku, mohl by je přidat na konec a uzavřít to, alespoň částečně. Ovšem to nic nemění na tom, že se kniha četla dobře a příběh byl záživný. V mém hodnocení se do 4 z 5 ještě vleze. Možná později přehodnotím.

anet8843
24.06.2019 5 z 5

Ke knize jsem přistupovala spíše obezřetně, nebyl to titul, na který jsem se vyloženě těšila. Dokonce jsem ho měla doma jednou půjčený, ale nepřečetla jsem ho.
Ale můj bože... První stránky jsem byla celkem v rozpacích, bála se, že to vůbec nebude pro mě. Všechno se začalo měnit, když přišly sny. To jemno ohledně toho, co se děje, a co se Sethovi stalo. Patrick Ness je mistr, který si umí bravurně hrát s emocemi - dá nám neuvěřitelně silný, i přestože jen málo reflektovaný vztah, romantický vztah dvou chlapců, aby to nakonec celé převrátil, a poté to zase otočil zpátky. Plakala jsem, přiznávám. Pointu jsem nečekala, celou dobu jsem přemýšlela, co se sakra děje. Nebyla jsem před hrdiny ani kousek napřed. A závěr? Síla.
Nechápu to nízké hodnocení zde, jdu si přečíst komentáře ostatních.

Ann1307
16.02.2019 4 z 5

Byla to moje první knížka od Patricka Nesse a musím říct, že byla úžasná! Dala jsem se do ní i přes "jen" modré hodnocení na databázi knih a nelituju! ❤
Ten pocit, že nevíte, co se stane je zkrátka skvělý! To přesně v knize potřebuju. Samozřejmě ne v každé, když jde o romantiku, tak příběh často odhadnu, ale to k tomu už tak nějak patří, ne?

---------------------------------------
Seth je teenager, který se zrovna topí v ledových vlnách oceánu, když se s ním setkáváme.
Cítí bezmoc, jak s ním vlny cloumají a narážejí do skal, cítí bolest, když se mu o skály tříští kosti a praskne mu lebka. Cítí jak zemře.

A najednou se probudí. Leží na ulici, téměř nahý a neví, kde je a co se stalo.
Po chvíli zjistí, že je ve městě v Anglii, kde žil, když byl malý chlapec, než se přestěhovali s rodiči a bratrem do Ameriky.
Ale proč je tady? Jak se sem dostal? Proč je na živu, když má být mrtvý? Je tohle jeho osobní peklo? Nebo je to všechno úplně jinak?

----------------------------------------

⭐⭐⭐⭐½ / 5 ⭐

Jak jsem již řekla, byla to má první kniha od Nesse a tudíž nemohu soudit, jestli tento styl psaní je pro něj typický. Ale pokud ano, tak se na jeho knihy moc těším!

TomTomis
22.01.2019 5 z 5

Nakonec jsem se rozhodl dát plný počet hnězd. Kniha mě v několika ohledech neuspokojila. Mohla dát "něco víc", ale dořečeností by to ztratilo to kouzlo hledání. Spoustu lidí ale kniha asi zklame... Čtenář si vytváří nějaká vysvětlení a nakonec mu autor na jeho podezírání, řešení ani neodpoví. Snad se k Patricku Nessovi ještě dostanu. Kterou knihou bych měl pokračovat? (Volání netvora už je za mnou:)))

l0st-g1rl
23.12.2018 4 z 5

Snažím se dát dohromady nějaký smysluplný komentář, ale nakonec můžu říct pouze to, že jsem zmatená. Ale takovým dobrým způsobem zmatená. Po dlouhé době zase nějaká kniha, která se mi opravdu hodně líbila. Něco na ní mě zkrátka dostalo. Už od začátku je kniha tajemná, ale právě kvůli tomu jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Potřebovala jsem zjistit, jak se věci mají. Kde Seth ve skutečnosti je? Chtěla jsem vědět, jak se bude příběh vyvíjet dál. Je fakt, že neustále se opakující linka s Řidičem už mě pak začínala unavovat, ale jinak byla kniha prostě naprosto skvělá. Napínavá, čtivá, zajímavá, celkem temná. Po přečtení zanechá spoustu otázek, už jen kvůli tomu konci. Tolik otázek, kvůli kterým musíte neustále přemýšlet. V hlavě lehký zmatek a chaos. Ale nejspíš právě o tohle autorovi šlo.

sgjoli
26.10.2018 5 z 5

Tato kniha byla pro mne dost nečekaná. Tušila jsem, že to nebude lehké čtení, ale stejně mne to úplně dostalo! Nečetlo se to úplně lehko, ale zároveň je to ten typ knihy, u které potřebujete číst dál, abyste věděli, jak to skončí. Náročné čtení, které ale rozhodně stojí za to. Napínavé, dost temné, silná zápletka, zajímavé zvraty, skvělé postavy. Také řada zajímavých myšlenek, nad kterými se člověk musí pozastavit a chvíli přemýšlet. Moc doporučuju!

Štítky knihy

trosečníci

Autorovy další knížky

Patrick Ness
americká, 1971
2012  90%Volání netvora
2011  81%Hlas nože
2017  75%Něco víc
2012  84%Válka hluku
2011  85%Temný ráj

Kniha Něco víc je v

Právě čtených3x
Přečtených274x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených23x
Knihotéce109x
Chystám se číst147x
Chci si koupit47x
dalších seznamech3x