Nech mě žít

Nech mě žít https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50456/nech-me-zit-50456.jpg 3 20 3

Mezigenerační konflikty a rodinné problémy odhalují autoři už jedenáctého souboru edice Česká povídka. Úsměvně a s nadsázkou líčí vztah matky a jejích dvou dospívajících dcer Irena Obermannová. Naopak do příčin konfliktů třicetileté ženy z reklamní ranže a její matky učitelky nesentimentálně proniká Eva Hauserová. Až dojemně harmonické soužití prožívá malý chlapec a jeho pradědeček v próze Jiřího Stránského. Komplikované vztahy mezi rodiči i krátké úniky mladé hrdinky do snu zachycuje Ivan Klíma. Až do počátku padesátých let zasazuje Edgar Dutka tragický příběh rodiny, která tehdejší události nedovolují žít společně. Za úspěšnou, ale ne zcela šťastnou podnikatelkou přivádí Jan Balabán budoucího otce, který usiluje možná o poslední šanci změnit svůj život. Všední i nevšední osudy žen několika generací popisuje malá rodinná sága Aleny Zemančíkové.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Listen
více info...

Přidat komentář

pagac17
15.12.2014

Rád čtu České povídky. I tentokrát jsem si je přečetl se zájmem. Autoři se snaží neobvyklým způsobem řešit různé problémy. Povídky jsou většinou úsměvné a s nadsázkou. Líbilo se mi to.

Brambu
23.09.2012 3 z 5

Tak přesně tyhle slova jsem si v pubertě říkala alespoň jedenkrát denně. Moje puberta byla náročná a lidé okolo mne mi ji rozhodně neulehčovali =) Tato sbírka povídek má pohled na život hned z několika úhlů, a to se mi líbí. Docela mě baví seznamovat se pomocí těchto povídek s našimi autory a pomalu některým začínám přicházet na chuť. Tak kterou teď?


WEIL
13.11.2011

Řada povídek o mezilidských vztazích a to jak dobrých, tak i špatných.