Nebudete se bát ničeho zlého

Nebudete se bát ničeho zlého https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330957/bmid_nebudete-se-bat-niceho-zleho-xl5-330957.jpg 4 228 82

DVĚ SESTRY. JEDNO TEMNÉ TAJEMSTVÍ… Jedné zasněžené zimní noci vezmou rodiče svou dceru Sylvii s sebou na tajemnou schůzku do nedalekého kostela. Zatímco dívka čeká v zaparkovaném autě, jsou její otec i matka za nejasných okolností brutálně zavražděni. Dospívající dívka, žijící po tragické události v péči starší sestry, se rozhodne na vlastní pěst zjistit, co se té osudné noci v kostele doopravdy stalo a kdo nese zodpovědnost za smrt rodičů. Během neúnavného pátrání se vrací do let předcházejících zločinu i do období těsně poté a postupně odhaluje temné a nelítostné události, které navždy změnily osud celé její rodiny, včetně jí samotné…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Help for the Haunted , 2013


více info...

Přidat komentář

ujira
14.02.2024 4 z 5

Jeden ze zajímavějších námětů z náboženského prostředí, triller odehrávající se v extrémním prostředí, kde rodiče provozují zvláštní povolání,, vymítačů,, kde je těžké žít, natož dospívat a poznávat realitu světa, k níž patří i vražda.

Sigurd_Lesandi
11.10.2023 5 z 5

Asi jsem ještě nečetl/neposlouchal složitější thriller. Ne, že bych se v příběhu ztrácel, ale zkuste ten příběh pak někomu popsat, a pochopíte.
Na začátku to vypadalo až tuctově. Dívka, jejíž rodiče zemřeli, chce odhalit pravdu. Taková klasika. Jenže čím dál v příběhu zajdete, tím víc a víc se tam toho začne přidávat, a o to lepší to pak bude.
Všechny postavy byly do detailů propracované. Každou jsem chvilku nesnášel, a chvilku měl rád. U každé postavy jde pochopit úhel jejího pohledu, i když s ní zrovna nesympatizujete.
Když jsem se dozvěděl, jakou práci rodiče obou sester vykonávali, bylo mi jasné, že toto bude temný, ale ono to bylo ke všemu fakt hustý. Celkově mě téma manželů Warrenových zajímá, ale nikdy jsem nečetl nic přímo z takového prostředí lidí, co se živí stejným způsobem. O to víc to bylo zajímavější.
Autor na vás bude pořád něco navalovat, až jsem si na konci myslel, že mě už nic nepřekvapí. To mi pak teprve spadla brada.
Opravdu, je to výborný. Všem vám to můžu doporučit. A pokud máte možnost, běžte do audioknihy, protože to ke všemu namluvila Tereza Taberyová fakt dobře.


renefer
04.11.2021 2 z 5

Tak to mě nebavilo. Čekala jsem něco napínavějšího, možná víc strašidelného.... Jediná hrůza tady byla hlavní postava - Sylvie. Prolhaný manipulátor a zlodějka. Opravdu mi k srdci nepřirostla, řídila se jakousi zvrácenou vnitřní logikou, která ji nutila lhát všem a všude, vzít si co chce bez ohledu na následky a pokud si myslela, že to nemá pro ni význam, tak se o nic nesnažit.

iv.ča
03.11.2021 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do knížky začetla, ale potom to šlo samo. Duchové, nadpřirozeno, tajemno...není vždycky vše tak jak je nám interpretováno. Určitě dobře napsaný příběh, hodně jsem tam viděla v části o panence Penny ...manželé Warrenovi :). Ale příběhu to neškodilo.

Hella
25.10.2021 3 z 5

Konec byl divný a knize spíše uškodil. Nicméně do té doby - všechna čest - jsem četla s velkým zaujetím a příběh mě moc bavil.

Kenan
23.09.2021 4 z 5

Život dvou sester, jejichž rodiče se živí jako démonologové. Pátrání po vrahovi rodičů přivádí Sylvii, mladší ze sester, ke zjištění skutečností, které v jejích očích původně vypadaly jinak. Chvílemi je to sice moc detailní až zdlouhavé, ale určitě zajímavé a kvalitně napsané.

ZUZANA-123
19.09.2021 5 z 5

Opĕt napínavé,jako vše co doposud od autora vyšlo.

aishimizu
09.08.2021 2 z 5

Čekala jsem víc. Knížka by mohla mít určitě o 200, možná i 300 stran méně. Zdlouhavé, roztahané a hlavní zápletka byla shrnutá snad ve 20 stranách. Škoda. Konec divnej, nepravděpodobnej.

kristie
28.07.2021 4 z 5

Nic jsem nečekala, stáhla jsem si ji v rámci členství na Audiotéce a bylo to fajn překvapení. Hlas Terezie Taberiové mám ráda a poslouchalo se to moc dobře.
První část knihy je tajemná a má fajn mysteriózní atmosféru. Mimochodem to ale až moc okatě připomínalo manžele Warrenovi a jejich případy (nebo řekněme minimálně jeden), nicméně mně to až tak nevadilo, protože zrovna teď byla nálada na přesně na toto téma.

Většina knihy je ale spíš o hledání odpovědí, které potřebuje Sylva najít, aby mohla jít dál. Postupně se nám rozkrývá pravda a ukazuje se tu, že to nejlogičtější vysvětlení, ač si ho sebevíc odmítáme přiznat, je opravdu ve většině případů to pravdivé...

Lucc93
21.07.2021 4 z 5

Zvláštní příběh. Začátek mě hodně děsil, zbytek knihy už tolik ne, protože jsem věděla, že v tom nebudou mít nejspíš prsty "paranormální jevy". Bavilo mě to, ale uznávám, že chvílemi to bylo lehce utáhnuté a některé informace mi přišly dost zbytečné. Každopádně doporučuji k přečtení, bylo to zase trošku něco jiného.

Belanna
08.06.2021 5 z 5

Pomalu plynoucí temný rodinný příběh, který je určen pro náročnějšího čtenáře.
Výborně vykreslené postavy a děsivý pocit, že je něco opravdu špatně, přináší nevšední zážitek.

karaliene
01.05.2021 5 z 5

Za mě ve velmi zdařilé dílo. Po delší době jsem ke svému potěšení četla knihu, která má vyspělý literární jazyk, prošpekulovaný (ale nepřekombinovaný) děj a autenticitu.

Inka063
07.02.2021 3 z 5

Nějak mě to moc neoslovilo. Přečíst se to dalo, ale přišlo mi to zbytečně natahované, některé části zdlouhavě popisované, ač do děje až tak nezasahovaly a konec...?
Pozor, spoiler:
No nevím, jak bych osobně byla schopna fungovat po několikerém mlácení hlavou o beton ...

Miro67
19.09.2020 3 z 5

Příběh zajímavý, zpracování veeeeelmi zdlouhavé.

Vesmich
18.09.2020 5 z 5

Kniha má pomalé, poklidné tempo, hlavním vypravěčem je nejmladší člen rodiny, která svou obživu zajišťuje poskytováním pomoci lidem posedlým zlým duchem. Právě to vyprávění člověka někde na hranici mezi holčičstvím a ženstvím je naprosto uvěřitelné. Dívka tak trochu ví a tak trochu neví, co se doma vlastně děje, na svět nahlíží pouze svýma očima a poměřuje ho pouze sebou, jinak to v tomto věku nejde. Pozvolné vyprávění umožňuje si dobře představit, jak se rodina mění, jak se nezadržitelně řítí do zkázy a ani zpětně se vůbec nedá říct, co by bývali mohli udělat jinak. Jistěže by trocha tolerance, pokory a respektu přispěla k obecné větší pohodě, ale bylo by to ještě potom vůbec autentické? Závěr je napínavý a trochu vybočuje z poklidné atmosféry, nicméně je zvládnutý bravurně a až do samého konce je text prostý trapnosti a klišé.

Zoy
14.07.2020 1 z 5

Kniha byla pro mne velkým zklamáním. Po velmi dlouhé době jsem nedočetla knihu.

magic11
13.05.2020 1 z 5

Mě to nebavilo, měla jsem problém to dočíst

lucakuca
28.03.2020 3 z 5

Příběh či spíše rozklad jedné rodiny. Můj subjektivní pocit je pocit rozčarování. Kniha mě vábila svou duchařskou stránkou a vylezl z ní psychologický rozbor aktérů. Četla jsem ji dlouho, velice dlouho.

Kekik
27.03.2020 4 z 5

Méně stránek, více akce, více napětí a byla by to pecka.
Čtení bylo jak na houpačce. Některé části byly výborné. U jiných jsem se nudila a nutila ke čtení. Děsivé scény zde nejsou žádné. Téma "pomoc posedlým" je zde zpracováno skvěle. Nepřekvapilo mě, jaká je skutečnost. Přesně tak si totiž myslím, že to je vždy v tomto "oboru".
Střídání minulosti se současností mi vyhovovalo. Dalším plusem je použití detailů v obou časech. Autor nezapomněl na nic.
I když by se mohlo zdát, že všechny otázky nebyly zodpovězeny, já jsem spokojena. Hlavně ke konci se mi kniha líbila nejvíce. Odhalení totožnosti vraha mě překvapilo. To si zasluhuje jednu hvězdu navíc než jsem původně chtěla knize udělit.

ujunka
06.12.2019 4 z 5

Knížka se mi četla hezky, styl psaní mi vyhovoval. Ani mi nevadilo téma víry, přestože tímto směrem neinklinuji. Autor mě udržel v napětí a takové rozuzlení jsem tedy nečekala. Toto je zkrátka kniha, nad kterou budu ještě nějaký čas přemýšlet a neupadne v zapomnění...