Nebezpečné lži

Nebezpečné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329770/bmid_nebezpecne-lzi-54h-329770.jpg 4 162 37

Napínavý příběh sedmnáctileté Stelly, která se ukrývá před svými pronásledovateli. Poté, co se stane svědkyní vraždy, je středoškolačka Stella Gordonová v zájmu své bezpečnosti poslána do Nebrasky, což se jí ani trochu nezamlouvá. Najednou je pro ni těžké být neustále ve střehu a brzy si musí poradit s opravdovou hrozbou. Její nepřátelé jsou blíž, než si myslí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Dangerous Lies , 2015


více info...

Barbara182
Barbara182
14.01.2023 4 z 5

Překvapivě dobrá kniha, čtení mě vtáhlo do děje, i když už nejsem teenagerovská cílovka :-) Hlavní hrdinka se sice občas chová nelogicky, ale s ohledem na její věk asi v pohodě. Upřímně jsem nečekala, že mě bude čtení až tolik bavit, ale mělo to příjemnou atmosféru léta a nových začátků :-) Myslím, že se ke knize někdy v budoucnu ráda vrátím :-)

E.T.007
E.T.007
13.01.2023 4 z 5

Príjemná oddychovka so zaujímavou zápletkou a miernou dávkou napätia. Stojí za prečítanie.


megamysl1901
megamysl1901
20.07.2021 5 z 5

Kniha mě velice překvapila. Romantiku moc nemusím ale tady byla příjemně zasazena do napínavého příběhu. Četla se sama. Doporučuji všem a hodnotím 5*.

Magdyla.8
Magdyla.8
15.03.2021 3 z 5

Byl to velmi strhující a oddechový ya thriller. Sice chápu, že se autorka snažila utvořit velmi "tajemnou minulost" hlavní hrdinky, ale trochu mi to nesedlo. Na konci knihy se vynořilo mnoho nezodpovězených otázek. Ta nejvíce palčivější pro mě byl Trigger o kterém nevíme zhola nic a najednou se u něho zjeví takové agresivní chování. Taky ten Riley komu tedy psal? Jakou měl v tom roli? Achjo. A naše drsná hrdinka, kterou nic neskolí ke konci brečí kvůli všemu. Mělo to své mouchy, ale odpočinkové čtení to bylo.

Lelaqu
Lelaqu
08.11.2020 4 z 5

YA thriller, který velmi potěšil. YA nečtu, ale měla jsem chuť na něco jednoduššího, což Nebezpečné lži plně splnily. Musím říct, že hrozně moc oceňuji, že hlavní hrdinka nebyla úplně na to, že bych ji nejradši přejela sekačkou. Knížka měla hodně příjemný spád, nenucený, pozvolný, plynulý, tak přesně akorát. Autorka má i velmi příjemný styl psaní a líbilo se mi popisování určitých scén, i když bych se nezlobila kdyby jich bylo víc. :D Doporučuji od knížky nic moc očekávat, spíš hodně pohodové počtení. Tahle kniha určitě patří mezi top YA thrillery, má všechno co by podle mě takový správný mít měl. Od autorky bych si ráda přečetla i Černý led, ale jestli se pustím do série Zavržený, to asi ne, ale nezlobila bych se kdyby od autorky brzy přibyl další YA thriller:D

tami1
tami1
29.08.2020 5 z 5

Young thriller plný tajemství, lásky, napětí a lží. Příběh má příjemné tempo a velmi dobře propracovaný děj.
Bavila jsem se!

Bája89
Bája89
07.07.2020 3 z 5

Můj nejnovější úlovek z knihobudky. A musím přiznat, že mě nečekaně bavil. Čtení jsem si náramně užila. Skoro bych řekla, že jsem knihu doslova hltala očima. Je to taková příjemná letní oddechovka. Napínavá, romantická, dobrodružná. Žádná velká literatura se tu neodehrává, ale autorka s tím problém nemá. Cílem je pobavit, a to se podařilo. Od Fitzpatrickové jsem už četla sérii Zavržený a byla jsem nadšená. Takže za mě lepší tři hvězdy.

LucyBooks
LucyBooks
04.02.2020 3 z 5

Nějak nevím jak knížku ohodnotit.
Těšila jsem se na ni, ale nic co by mě v ní vyloženě nadchlo nebylo.
Důkazem toho asi je také to, ze jsem ji musela číst po částech a chvílemi se do ní nutit. Zkrátka to pro mě nebylo top, čekala jsem víc, ale vyloženě špatná nebyla.

ciniminisek
ciniminisek
11.01.2020 3 z 5

Seč se o to příběh přímo vybízí, není zbytečně přitažen za vlasy. V necelých čtyři sta stránkách se autorka dotkla náročných témat, jako například drog, špatné výchovy, násilí, ale i kouzla přátelství a především lásky. Zkrátka vše, co má správná kniha pro náctileté obsahovat. Samozřejmě, i v tomto příběhu se najdou hluchá místa, berme to tak, že autorka nechala volný prostor pro čtenářovu představivost. Vůbec tento fakt neubírá na kvalitě, či dojmu ze čtení.

Kiwicatko
Kiwicatko
01.04.2019 3 z 5

Pribeh se mi moc libil, ale...co se stalo s Reedem, co s matkou, jak to dopadlo s Inny, nechali si novou totoznost nebo se vratila ke stare, zustala u Carminy nebo zacala zit s Chetem, vyplavaly na Triggra vsechny nechutarny? Proste bych ocenila sakra dlouhej epilog. Zustala mi spousta nevysvetlenych otazek.

teepe
teepe
15.03.2019 2 z 5

nejslabší dílo autorky, nepohltilo mě to natolik abych přečetla na jeden zátah jako ostatní její knihy, kde následoval zvrat za zvratem jsem tady pořád čekala kdy to začne gradovat a ono se pořád nic nedělo...

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
13.01.2019 5 z 5

Moc pěkná knížka. Zpočátku jsem měla takové ty pocity "co jsem si to zase půjčila", ale po pár listech se příběh mile rozvinul. (E) Stella je trochu divoká, drzá, ale jinak hodná holka, která si prožila své. Poprvé jsem četla knihu s takovýmto námětem a mě jít o život, tak bych určitě některé momenty po Stelle nekopírovala. Nakonec i karma došla zdárně ku konci a já se už těším na další knihu od Beccy.

adriana9101
adriana9101
28.11.2018 5 z 5

Nejprve jsem si chtěla půjčit známější knihu od této autorky "Zavržený", našla jsem však tuto knihu a tak jsem si řekla, proč nezkrátit dobu čekání její jinou knihou. Jsem moc ráda, že jsem to udělala, protože to byl jeden z nejlepších milostných a dramatických příběhů. Nebylo to až moc přeslazené, moc dobře se mi to četlo a rozhodně se pustím do čtení jejího bestselleru. Rozhodně doporučuji.

Verkolka
Verkolka
29.10.2018 4 z 5

zajímavá čtivá oddychovka :) dobře jsem si vybrala na dovolenou ;)

AriaLissa
AriaLissa
23.09.2018 5 z 5

Do knihy jsem se začetla okamžitě a rozhodně zkusím i jiná díla od autorky. Pouze mi trošku vadilo to, že jsem se nedozvěděla, jak to skutečně bylo s Reedem, kde skončil.
Od knihy jsem rozhodně dostala více než jsem očekávala, dlouho jsem váhala zda si ji přečíst, ale nakonec jsem se rozhodla že ano a dobře jsem udělala.

EvikU.
EvikU.
11.09.2018 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Docela příjemně plynul děj. Bylo tam napětí, láska, přátelství. Takže určitě doporučuji.

Mamosvain
Mamosvain
03.08.2018 5 z 5

Jsem ohromen. Tato kniha mi toho dala mnohem více, než jsem očekával. Děj skvěle plyne a je velmi napínavý. Člověk se ztotožňuje vlastně s většinou postav a za chvíli se zase diví, jak se to mohla zachovat. Autorčin styl psaní byl rozhodně skvělým přídavkem k už beztak dost dobře promyšlenému příběhu. Je sice pravda, že kdybychom se vyvarovali jistých YA klišé, byla by to větší zábava, ale to nestojí za stržení nějaké té hvězdičky.
Nebezpečné lži mi toho daly mnohem více, než jsem po přečtení anotace a recenzí čekal. Celý děj se odebíral úplně jiným směrem, než jsem si zpočátku myslel, a tak dávám knize všech pět krásných a zasloužených hvězdiček a rozhodně doporučuji k přečtení!

katinthebox
katinthebox
03.07.2018 2 z 5

Čím více knih od téhle autorky čtu, tým mám větší pocit, že její vrchol byl v séríí o Noře. četla jsem vše co vydala, jak v češtine tak v angličtině a musím říct, že i slabší knížce překlad uškodí. Knižka nijak neurazila ale ani nenadchla, možná by si zasloužila trochu delší propracování, aby se člověk více vžil se všemi. Za mně zatím ale nejslabší co od autorky tady vyšlo.

Mathiel
Mathiel
30.06.2018 2 z 5

Přečtena za den. Sérii Zavržený od této autorky jsem milovala, tak jsem byla zvědavá i na její další literární počin. Bohužel ani zdaleka nedosahuje kvalit zmíněné tetralogie. Hlavní hrdinka mě na začátku štvala tak, že jsem uvažovala o tom, že knihu odložím; ale byla jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet její vztah s Chetem. V knize bylo hodně motivů nedotažených, pouze naznačených, celkově mi přišel příběh příliš jednoduchý. Takže pro mě docela zklamání.

Abnička
Abnička
04.04.2018 5 z 5

Tleskám.. Opravdu bravurní dílo.

Bylo to celkově promyšlené. Ovšem by se tam pár chybiček co se týče děje našlo, ale já hodnotím hlavně námět. A ten byl perfektní.
Tahle kniha by se s velkou nadsázkou dala přirovnat k detektivce (sice velmi slabé, ale dala).
Autorka perfektně vylíčila hlavní hrdinku, která mi ihned přirostla k srdci. Její povaha a hlavně výbušnost byla kouzelná.. Čím vším si musela projít, aby dokázala přiznat pravdu svým blízkým a hlavně sama sobě.
Ostatní postavy mi také přirostly k srdci.. Chet byl velký sympaťák, kluk do nepohody, prostě ten “správný kluk” a Carmina? bez komentáře..
Tedy až na ten konec, ten byl podke mne, až moc uspěchaný.

Od téro autorky první kniha, kterou jsem četla a nezklamala.
Určitě si od ní něco přečtu!

Knihu moc doporučuji