Nebe nad Maralal

Nebe nad Maralal https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58192/nebe-nad-maralal-58192.jpg 4 36 9

Po velkém úspěchu své první knihy se autorka rozhodla vylíčit své další osudy na divokém severu Keni. Cesta dorozumění se stařešiny kmene je zpravidla obtížná a ne vždy úspěšná. Když Christina odjede na návštěvu do Německa, podrobí se jedna z jejích adoptovaných dcer obřízce a Christina je postavena před hotovou věc. Vytrvá však ve svém poselství upřímného zájmu, tolerance a vzájemného respektu. A miluje svůj život v Keni, život v lásce dvou lidí, která navzdory všem protivenstvím a kulturním rozdílům trvá dodnes. Do jejího vyprávění se mísí kritické tóny, když referuje o turistech, kteří stále častěji pronikají do tajemného světa Maralal. Stále více bohatých evropských rekreantů a rekreantek totiž vyhledává krátká dobrodružství s mladými Afričany. A Christina bojuje o pověst Evropanů.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Der Himbel über Maralal , 2009


více info...

Přidat komentář

babiočka
16.01.2024 odpad!

Po přečtení této knihy nemám vůbec dobrý pocit a jsem docela naštvaná.
Nesdílím totiž autorčino nadšení ze života ve společnosti, která se řídí krédem "Prázdná ruka není milována..."

Aveli
24.06.2020 2 z 5

Druhý díl mě bavil ještě o něco méně než první. Nemůžu si pomoct, ale nějak jsem se nemohla začíst. Taky mi vadilo, že jsme se nedozvěděli, jak se k autorce dostali jejich schovanci a plno dalších detailů.


Martink@
31.08.2018 4 z 5

Četla jsem hned po prvním díle a měla jsem na ni náladu. Je možné, že kdybych ji četla jindy, nesedla by mi tak... Africká témata a skutečné příběhy čtu ráda a často se u toho divím, nechápu, ale i obdivuji, co ty ženské prožívají a jak to všechno zvládají. ( Bílá masajka a tento příběh, ale i další autentické příběhy hlavně, ale nejen z Afriky-to mě dlouhodobě zajímá)

micha-ella
12.07.2017 4 z 5

Mám období, kdy cíleně vyhledávám knížky o Africe. Tohle je jedna z těch dobrých.
(Ne cvičky, ale pevné boty!)

Jája92
24.02.2017 4 z 5

Bohužel jsem první díl nečetla, ale tato kniha mě naprosto nadchla. Opravdu krásné čtení, u kterého jsem obracela stránku za stránkou, abych se dozvěděla více o tak odlišné kultuře....

Miška11
18.11.2016 5 z 5

Pokračování knihy ,,S laskou lvice" mě dostalo stejně jako právě zmíněný první díl.

Melein
03.01.2016 4 z 5

Pěkné čtení. Člověk si udělá trošku představu o tom, jak to vlastně v Africe chodí.

BooksLucyKing
08.06.2013 5 z 5

Nádherné pokračování života bílé ženy u samburů v Africe. Christina opět dokázala vše popsat krásnými slovy, dokázala vyjádřit veškeré pocity a situace, které za léta prožila tak, že máte při čtení pocit, že to tam prožíváté s ní. Já osobně jsem se s ní radovala, smutnila i rozčilovala, kroutila hlavu nad určitými postupy, kde rozum stojí. Jsem moc ráda, že máme možnost přečíst si o tomto pozoruhodném životě v Africe. Moc se mi líbí její přístup, jak se snaží udělat Afriku lepším místem k životu, ale zároveň se nesnaží změnit její pravou podstatu. Pět hvězdiček!

silpil
05.03.2013 4 z 5

Krásná knížka, hezky napsaná, úplně mě vtáhla do děje :-)

Autorovy další knížky

2007  80%S láskou lvice
2010  81%Nebe nad Maralal

Kniha Nebe nad Maralal je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce14x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x