Návrat Strážce duší

Návrat Strážce duší https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27124/navrat-strazce-dusi-27124.jpg 4 44 7

Strážce duší série

< 3. díl

Je magický znak na lebkách objevených v kryptě pod kostelem ve vesničce Křtiny důkazem o existenci prastarého Bratrstva ohně? Žili mezi námi tajemní fexti? Střeží hrobku Vojtěcha z Pernštejna vraždící kletba? Nachází se na hradě Houska brána do jiných světů? Beletristické zpracování nových dílů televizního seriálu Strážce duší přináší čtyři napínavé kriminální příběhy. Jejich hrdinové se pokoušejí nejen odhalit pachatele, ale i rozluštit velké otazníky českých dějin. Oproti televizní verzi má kniha bohatší děj a obsahuje více zajímavých faktů i nevšedních hypotéz.... celý text

Dela90
Dela90
12.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Návrat Strážce duší obsahuje celkem 4 povídky. Bratrstvo ohně, Syndrom ozvěny, Neviditelný zabiják a Propast věků. Každá z povídek je opředena tajemstvím z dob minulých. Je to napínavé a tajemné dobrodružství. Vše se snaží vypátrat dvojice ústředních postav Katka Nelserová, která má zvláštní dar a spisovatel Armín.

Miluju! Ať už seriál nebo knížky z dob ještě mé puberty. Odjakživa miluju tajemno, magie a záhady a tohle je přesně ono. Doslova u každé povídky mi běhal mráz po zádech. Navíc se dozvíte spoustu zajímavých historických detailů z českých dějin.
Skvěle vymyšlený příběh o Strážci duší, který chrání vše co má zůstat skryto. Taková ta moc někde nad námi.
Moje nejoblíbenější povídka je Neviditelný zabiják. Vraždící kletba, která střeží hrobku Vojtěcha z Pernštejna je dokonalá. Jsem hrozně ráda, že se mi podařilo knížku sehnat a já se aspoň na okamžik mohla vrátit do tohoto světa.

“Oceánem věčnosti putují Strážci duší.
Vedení neomylnou Prozřetelností, přichází na svět,
aby chránili, co má zůstat skryté.
a odhalili, co musí být zjeveno.
Ve službách osudu berou na sebe lidskou podobu,
ale jen vyvolení mohou spatřit jejich tvář.”

wendulka321
wendulka321
01.12.2018 5 z 5

Napínavá, skvělá, moc se mi líbila.


Riccia
Riccia
10.08.2018 5 z 5

Další velmi příjemná "Vašíčkovská" kniha. Čtyři do posledního detailu promyšlené a čtivě napsané příběhy, které jsme kdysi mohli vidět v televizi. Ráda jsem si je připomněla touto formou, která oproti TV verzi nabízí ještě pár bonusů navíc. To co v hraném příběhu člověk nemusí pochopit a vycítitnebo co může přehlédnout, je tady v knize pěkně vysvětleno a zdůrazněno. Pro mne rozhodně "palec nahoru".

Majka1949
Majka1949
05.10.2014 4 z 5

Výborná.

Miky88
Miky88
29.09.2014 5 z 5

Moc se mi líbil i seriál, ale kniha je prostě kniha. A tato je naprosto vynikající. Příběhy Katky Nelserové a Armína jsou dobbře propracované a čtou se "samy". Je vidět, že Arnošt Vašíček je opravdu skvělý autor.

kazecha
kazecha
19.05.2014 4 z 5

Úžasná knížka - to se prostě čte samo. Ještě mám v paměti i stejnojmenný seriál, který dávala čt1.

Dandulka
Dandulka
19.12.2013 5 z 5

Opět skvělé čtení, tentokrát další čtyři díly ze stejnojmenného seriálu, plné dobrodružství a napětí. Přesně tak, jak to umí jen Arnošt Vašíček.

Kniha Návrat Strážce duší je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst17x
Chci si koupit10x