Město nebeského ohně

Město nebeského ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169813/bmid_nastroje-smrti-mesto-nebeskeho-ohne-EQU-169813.jpg 5 1578 225

Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili - Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad svých nepřátel. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Je pevně odhodlaný zmocnit se vlády nad světem a proměnit jej v pustinu, a jelikož rozhádaní, bezradní lovci stínů a podsvěťané nevědí, co si počít, zdá se, že vítězství bude patřit jemu. Blíží se rozhodující bitva a Clary s Jacem mají pocit, že všechny trumfy drží v rukou jejich protivník. Vypadá to, že je nezranitelný jakoukoli pozemskou zbraní, a Jace stále neví, jak proti němu využít nebeský oheň, který mu nyní proudí v žilách. A když Sebastián zrádně unese jejich nejbližší, zbývá Jaceovi, Clary, Isabel, Alekovi a Simonovi jen jedna možnost: vypravit se do světa ovládaného démony a pokusit se porazit Valentýnova syna přímo v jeho sídle...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

City of Heavenly Fire , 2014


více info...

mskamila
mskamila
31.03.2023 5 z 5

Poslední díl se mi ohromné líbil. Byl to nejlepší díl ze všech byl napínavý, zajímavý a konec byl dost nečekaný už jsem se bála ze to skončí špatně ale ikdyz to nebyl klasicky dobrý konec tak se mi moc líbil .

janik6969
janik6969
17.01.2023

strašně, strašně dlouhé


Kate3003
Kate3003
24.11.2022 5 z 5

Poslední díl této série se povedl i když uzavření Pekelných strojů to nepřekonalo, přesto bylo skvělé. Došlo na rozuzlení všech vztahů a doplnění příběhu o další velmi zajímavé postavy. Líbilo se mi, že i přesto že příběh skončil “šťastně” nebyl to typický happy end ve stylu vše odpuštěno a nikomu se nic nestalo. Lovci stínů jsou koje srdcovka a jsem ráda, že jsem konečně dočetla i tuto sérii. Přestože mě Clary dost rozčilovala a Jace mi jako správný zástupce své rodiny také dokázal lézt na nervy oba jsem je nakonec měla celkem ráda, ale moje nej postavou asi zůstane Magnus a Alec. Celkové zpracování světa stínů a vzájemné propojení všech sérií a doladění všech detailů je prostě úžasné.

Eva_Skala99
Eva_Skala99
16.11.2022 5 z 5

Krásná fantasy série. Čtivě napsaná, chronologicky i dějově na sebe dobře navazuje. Nenudí čtenáře, nemá žádná hluchá místa. Doporučuji!

zuzule787
zuzule787
04.10.2022 3 z 5

Přečten i poslední díl a bylo to důstojné zakončení celé série. Jsem ráda, že konec nebyl úplně přeslazený a stále jsou otázky, události a postavy na které lze navazovat. Líbil se mi vývoj hlavních postav, kdy se z ufňukaných, nesnesitelných puberťáků stali opravdoví hrdinové, kteří vlastně nějaký Spolek a ostatní dospělé lovce stínů vůbec nepotřebovali. Což je sice trochu divné, a všichni dospělí z toho vycházejí jako neschopní, ale budiž:-)
Asi zkusím ještě další sérii, protože je to takové odpočinkové, nenáročné čtení a to asi teď potřebuji a tento svět mi opravdu vlezl pod kůži..

georginaa
georginaa
08.05.2022 4 z 5

Konečně pokořeny všechny díly. Bylo to zajímavé čtení, ale jak se říká...všeho moc škodí. Takže jsem ráda, že to skončilo a opět přejdu ke svým detektivkám. Myslím, že dost dlouho budu na tuto sérii myslet a možná že časem se k ní navrátím.

Zuzi04
Zuzi04
02.01.2022 5 z 5

Poprvé jsem tuto sérii četla ve dvanácti letech a díky těmto knihám jsem totálně propadla fantasy literatuře. Teď, o pár let později, jsem se rozhodla ponořit se znova do světa lovců stínů a moc jsem si to užila. Tato série má stále, co nabídnout a člověk si to vychutná stejně jako poprvé. Za mě jedna z nejpovedenějších fantasy sérií.

knihyvsrdci
knihyvsrdci
30.12.2021 5 z 5

(SPOILER) @dominika55104 nene seriál se v dost věcech liší
bude to někdo jiný

dominika55104
dominika55104
28.11.2021

Ahojky. Je v tomto díle, že si Clary vzpomene na vše? Mám zkouknuty seriál a tam bylo zakončení tím, že se po roce uvidí a vzpomene se na jeho jméno. Bude tam ještě něco?

Nelíísek
Nelíísek
27.11.2021 4 z 5

V celku dobré zakončení serie

onemikye
onemikye
28.09.2021 4 z 5

Pěkné zakončení cele série

Nikei
Nikei
01.09.2021 4 z 5

Pěkné zakončení celé série. I přes to, že nejsem cílová skupina čtenářů, se mi její knihy docela líbily. Třeba se někdy v budoucnu pustím do dalších jejich knižních sérií.

ZapisnikTerky
ZapisnikTerky
31.08.2021 4 z 5

Zakončení Nástrojů smrti se konečně zase povedlo. Předchozí dva díly mě poněkud rozhodily, ale díky tomuhle grandioznímu finále si u mě autorka reputaci zase vylepšila. Víc v mojí recenzi :).

SknihouVrukách
SknihouVrukách
14.05.2021 5 z 5

Mne sa tento rok podarilo dočítať Nástroje smrteľníkov a dnes by som vám rada v rýchlosti povedala názor na jej posledný diel Mesto nebeského ohňa.

Za mňa bol tento diel najlepší. Od začiatku sa tu stálo niečo dialo a malo to spád. Začiatok konečne nebol kostrbatý a pomalý. Akcia tu bola priam na každej strane a na väčšine stranách som ani len nedýchala. Zvraty boli epické a prekvapivé. Väčšinu som nečakala. Hlavne to so Simonom.Veľmi sa mi páčilo, že sa tu spomínali aj postavy z Pekelných strojov a už sa tu objavili aj postavy z Tajomnej temnoty. Postavy som si konečne viac obľúbila a fandila som všetkým shipom. Vzťah Jacea a Clary sa už konečne vyvinul a nemala som už pocit, že od Mesta kosti stojí na jednom mieste. Po tomto diely môžem povedať, že konečne mám rada Magnusa a nemôžem sa dočkať na poviedky Magnus Bane. Odporúčam mať prečítané Pekelné stroje pred záverečným dielom, keďže sú tu odkazy na sériu.

Som veľmi smutná, že sa do sveta Tieňolovcov s týmito postavami už nevrátim. Na konci mi knižka z tohto dôvodu prišla dojemná. Celý ten svet je premakaný a som zvedavá, čo autorka dokáže s ním vykúzliť v sérii Tajomná temnota, keďže postavy majú veľký potenciál. Autorka síce píše dlhé kapitoly, ale kniha sa aj tak rýchlo číta, keďže Cassandrin štýl je svižný a pomerne jednoduchý. Ja však preferujem štýl v jej historických sériách.

Túto sériu vám odporúčam. Aj keď nie je moja najobľúbenejšia mám ju rada a na jej čítanie budem spomínať len v dobrom. 4,5/5

Petula.N
Petula.N
05.05.2021 5 z 5

Když jsem dočetla třetí díl, tak jsem přemýšlela, zda se pouštět do pokračování...nakonec čtvrtý a pátý díl nebyl tak špatný, ale ten poslední byl fakt pecka :) Jsem ráda, že jsem sérii četla a třeba se k ní jednou zase vrátím.

Vjeerus
Vjeerus
22.04.2021 5 z 5

Poslední, závěrečný díl, byl jednoduše bomba. Ještě tak celou první polovinu knihy jsem si říkala, že je srovnatelný s dílem třetím (pro mě velmi povedený díl), ale pak to přišlo. Autorka celkem rychlým, ale ne uspěchaným, tempem začala uzavírat všechny rozdělané vztahy, charaktery se usadili a celé to korunovala nebezpečná výprava za záchranu světa. A ten závěr vyšvihl knihu tak na 6* z 5. Slovy ani nemůžu popsat, kterými všemi emocemi jsem si prošla. Lítost, hněv, zklamání, nadšení, znova lítost, rozzuření, ale i pochopení.
Autorka si krásně připravila půdu pro další sérii (Temné lsti). Jelikož už nepatřím do cílové skupiny, některá rozhodnutí mi srdce sice nebere, ale rozum je dokáže přijmout. Hořkosladký konec byl pro mě příjemná změna, upřímně jsem se obávala přeslazeného happy endu. Pravda ale je, že "Zákon je tvrdý, ale je to zákon" a jsem ráda, že i přes to, že všechny prohřešky byli hrdinům prominuty (bodeť by ne, zachránili celý svět), tak k jistému potrestání (i když si myslím, že ne oprávněnému) došlo od osudu. A takový přece svět je, krásný i krutý zároveň.
Malé postěžování na konec - Ach jo, ten paperback je tak špatný a nic nesnese. Knihy mám po prvním přečtený značně opotřebované. (vyjadřuji se k přebalu u této série, ne k paperbackům obecně)

Babu002
Babu002
07.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Série je úžasná. Nápad s lovci stínů je prostě originální a dokonalý.
Příběh Juliána a Emmy byl opravdu hezký, navíc jsem zjistila, že je o nich série, takže se na ni určitě vrhnu.
Jsem ráda, jak dopadl Jonathan, ale na jednu stranu mi ho bylo líto. Ten chlapec nikdy neměl na vybranou. Narodil se s jedem v krvi a vychovával ho psychopat. Není divu, co se z něj stalo. Ale nejvíc mě chytlo za srdce, když byl člověk. Ta představa Jonathana, jako bratra a člověka, který MOHL být, ale nebyl.
Viděla jsem seriál, který končil jinak. Přála jsem si, aby tak nekončila i kniha, protože v seriálu zapomene na svět stínů Clary, což si dokážete představit jaká to je pohroma.
Jace a Clary. Jejich příběh chytne za srdce. Prošli si peklem, trochu i doslova.
Simon. Neměla jsem ho ráda, ale za tenhle díl mi přirostl k srdci a ten jeho konec byl smutný, ale správný.
Alek a Izzy byli skvělí. Magnus to samé. Rafaela jsem měla ráda, škoda jak dopadl. Vílí královna byla vždy mrcha, ale toto odsoudilo víly k záhubě... co k tomu dodat, že?
Bohužel to odnesli i nevinný, a tak to bude v budoucnu vypadat. Přesně, jak o tom mluvil Magnus.
Je mi líto, že se s nimi musím loučit, ale příběh to byl dechberoucí!

Tialexa
Tialexa
06.03.2021 5 z 5

Kniha se mi míč líbila. Za necelý týden jsem ji měla přečtenou. Rozhodně doporučuji.

Iliveabook_Kris
Iliveabook_Kris
22.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak za mě je tato kniha nejlepší z celé série. Celou sérii miluju ale toto byla bomba. U této knihy jsem tolikrát brečela ( hlavně když nebeský oheň zničil v Sebastiánovi/Jonathanovi zlo a stal se z něj člověk, kterým měl být. Když si Ašmodaj vzal vzpomínky Simona a udělal z něj zase civila. A u setkání Magnuse a Aleka jsem taky upustila slzičku.) Opravdu mi slzy tekly proudem...a to moc nebrečím ;D Kniha plná emocí, zvratů, lásky a nebezpečí. Velice mi tento svět bude chybět a budu se k němu často vracet .
( Ps. Nutně potřebuji další díl :,) )

Bórborka
Bórborka
17.02.2021 4 z 5

Autorka mě závěrečným dílem překvapila. Celá série se nesla na velmi průměrné až podprůměrné vlně, až na poslední díl, kde mi byla schopná dokázat, proč si její knihy zaslouží takový obdiv.
Kniha svou délkou byla schopná dát prostor vedlejším postavám, které mě od začátku zajímali mnohem více. Děj plynul příjemným tempem a neztrácel zbytečně na své dynamičnosti.
Taky musím uznat, že se mi líbí propojenost mezi jejími ostatními sériemi.

Štítky knihy

andělé démoni lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Cassandra Clare (p)
americká, 1973
2013  85%Město z kostí
2015  91%Město nebeského ohně
2015  87%Mechanický anděl
2013  86%Město z popela
2014  85%Město padlých andělů

Kniha Město nebeského ohně je v

Právě čtených46x
Přečtených2 633x
Čtenářské výzvě141x
Doporučených233x
Knihotéce848x
Chystám se číst761x
Chci si koupit317x
dalších seznamech26x