Najít Sky

Najít Sky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145353/bmid_najit-sky-POy-145353.jpg 4 261 78

Benedict série

1. díl

Patnáctiletá Sky Brightová je na první pohled typická Angličanka, která se právě spolu s nevlastními rodiči přestěhovala do Colorada. Wrikenridge zase vypadá jako typický americký zapadákov, kde místní zběsile fandí svým sportovním týmům a střední školu ovládají roztleskávačky. Zed Benedict je pro každého problémový floutek, který hřeší na svůj vzhled a talent. Jenže první dojem může klamat. Sky si jako malá prožila peklo a brzy odhalí, že Zed má tajemství, které dělá ze sněhem zapadlého městečka Wrikenridge zatraceně horké a nebezpečné místo. A to i tehdy, když v sobě objevíte netušené mimosmyslové schopnosti. A tak se Sky ocitá nejen ve víru první lásky, ale především uprostřed střetu dvou mocných klanů, z nichž jeden se neštítí únosů, vražd ani ovládání cizích myslí.... Sky a Zed budou muset sáhnout až na dno svých sil, pokud chtějí přežít, dodělat školu a aspoň trochu ošidit ruletu v padouchově hotelu v Las Vegas!... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Finding Sky , 2010


více info...

Přidat komentář

Cara.17
11.04.2024 4 z 5

Řekla bych, že pokud se do téhle knihy pustí čtenářky kolem 15 let, tak by mohly být spokojené. Místy je to sice dost sladké a v jistých chvílích i předvídatelné, na druhou stranu se mi hodně líbilo to "pouto" mezi hlavními hrdiny. To mi přišlo velice dobré a vcelku originální. Je proto škoda, že u nás nevyšly i zbylé díly. Zajímalo by mě, jak by se díky tomuto "telepatickému" daru vyvíjely vztahy ostatních (prozatím nezadaných) členů Benedictovy rodiny. Jedinou útěchou je, že příběh Sky a Zeda skončil uzavřeně - žádný cliffhanger se naštěstí nekonal.
Co mi však kazilo zážitek z četby byly překlepy a ne moc dobrý překlad. Zatímco kvalitní knihy se čtou hezky a věty na sebe plynule navazují, tady to občas bylo nepříjemné "škobrtání".
Plný počet hvězd bych sice nedala ani kdyby byl text naprosto OK (to by ten příběh musel být o něco lépe propracovaný), ale na 3 hvězdičky to také snižovat nechci. Z mého pohledu to bylo o něco lepší než průměr.

evineckY
15.07.2023 4 z 5

Je to skvělá fantasy s detektivní zápletkou pro mladší ročníky dobře napsaná.
Člověk se pozastaví, jak dokáže sugesce a hypnoza ovlivnit člověka.
A k tomu velká láska spřízněné duše...


Veronika33
04.09.2021 2 z 5

Kniha sa mi zo začiatku čítala veľmi dobre, bola pútavá miestami trocha tajomná, než som sa zorientovala v deji. V časti kde sa Zed so Sky viac poznal bola až nadmieru naivná, správanie postáva sa otočilo o 360° a kniha ma začala neskutočne nudiť. Koniec bol fakt už hrozný. Príbeh hodnotím ako taký priemer pre cieľovú skupinu, pre mňa to bola trochu strata času.

MystoganW
05.04.2021 5 z 5

Soudila jsem knihu podle obalu. Byla to moc pěkná ozdoba knihovny. Po pár letech jsem se k ní dostala a čekala jsem nic a dostala super knihu. Škoda, že přeložili první díl a na další je vybodli.

jsemknihomolka
23.03.2021 5 z 5

Knížku jsem dočetla 2 dny zpátky a nejradši bych si ji přečetla znovu . Zed a Sky je vážně užasné duo !

EvikU.
27.01.2021 4 z 5

Kniha je lehce do žánru fantasy, je psaná pro děti nebo spíše pro náctileté, ale já si ji tak užila. Moc se mi líbila. Nápad se spřízněnou duší byl dokonalý. Kdo z nás by si nepřál najít v životě svoji spřízněnou duši? A co víc, být si tím na 100 % jistý.

Kniha nebyla ale jen o velké lásce, byla i o minulosti a bolesti v ní. Bylo v ní i napětí a strach jak to všechno dopadne.

Jedna z dalších knih, které jsem koupila ve výprodeji knih a měla v knihovničce až na ni přijde řada. Letos se mi hodila do výzvy, na obálce srdce.

A určitě doporučuju. A jak je vidět i kniha levná je mnohdy pěkná a měla by dostat svou šanci. :-)

EvelinaLang
12.01.2021 1 z 5

Tak tohle za mě prostě asi ne... Mrzí mě to, ale tohle bylo ze začátku hrozně fajn. Prostě skvělý začátek, který vás okamžitě vtáhne a navnadí. No, ale pak se to stočí do neuvěřitelně přeslazeného klišé a tím veškeré napětí končí. Souhlasím s tím, že je děj urychlený a ten spěch knize jen ubližuje. Vztah mezi hrdiny je navázaný až moc brzy a ačkoliv autorka píše čtivě, tak prostě já už asi nejsem cílová skupina. Škoda.

KTera
26.11.2020 5 z 5

Úžasný, čtivý příběh. Kniha i když je ze série tak příběh měl uzavřený konec. Což mě potěšilo, jelikož další díly v češtině nevyšli. Což je velká škoda.

Shinju
31.03.2020 1 z 5

Co k tomu dodat, dobrá kniha na rozjezd série, ale bez dalších dílů naprosto k ničemu. Takže nedoporučuji začínat číst, dokud nevyjdou další díly.

soltera
14.05.2019 5 z 5

Na margo nespokojných komentárov len poznámka, nemali by ste znevažovať autorku kvôli mizernému prekladu, ktorý mení zmysel viet.

oblakaknih
10.04.2019 1 z 5

Zklamání!
Kniha má velmi slabý námět, kopírující Harryho Pottera.
Postavy jsou nijaké a trapné. Děj je urychlený, přesto se zbytečně táhne. Celý příběh byl jedno velké trapné klišé s minimálními fantasy prvky.
NESKUTEČNÉ množství chyb, které byly naprosto zbytečné a bijící do očí. Styl psaní mi vůbec nevyhovoval.
Rozhodně jedna z nejhorších knih, co jsem četla. Navíc je přeložený pouze tento díl. Do dalších se pouštět nehodlám.
Jediné, co se mi líbilo byly zmínky Hvězdných válek.

JankaV80
07.04.2019 5 z 5

Všechno, co tu bylo o knize napsáno je pravda. Její podobnost se ságou Stmívání je víc než patrná (do malého města se přestěhuje holka, která si o sobě myslí, že je zcela průměrná a zrovna ona zaujme chlapce, který je velmi sexy a tajemný), je čtivá, týká se něčeho ne zcela normálního ... a přece. A přece se autorce podařilo zvolit takové fantasy, které je pro člověka pochopitelnější - telepatie. Takové, u kterého si člověk říká, že by to bylo možné. Dříve lidé více využívali své schopnosti, víc poslouchali, víc si vyprávěli, tak proč by tomu tak nemohlo být. Prostě Savanti jsou víc uvěřitelní než upíři a vlkodlaci. Je opravdu veliká škoda, že u nás v ČR asi druhý díl nikdy nevyjde :-(

Co mě na knize mrzelo, byly překlepy. Alespoň já jsem jich měla v knize, kterou jsem držela, opravdu hodně. Nebyla snad stránka, kde by se nějaký nevyskytl.
No a pak se v knize sem/tam objevil nějáký ten nesmysl ... zda to je způsobené překladem nebo si autorka nevšimla, co napsala o chvíli dřív, těžko říct :-( Ale třeba na konci str. 158 je napsané, že Sky Gator přiváže nohy k židli. Na str. 159 je ale však popisované, jak Sky při čekání na příhod Zeda zůstává zticha, přitahuje si kolena k hrudníku. A takových nesrovnalostí je tak více.

Nicméně i přesto všechno knihu doporučuji, čte se opravdu lehce a jako odpočinkové čtení je to super :-)

Andeli978
27.03.2019

Kniha se mi velice líbila. Dokonce bych i řekla, že byla obsahově originální, což mě velice potěšilo. Do děje jsem se bez problémů vžila a knihu jsem přečetla za necelé dva dny. A byla bych opravdu ráda za pokračování.

Eliška13
11.08.2018 5 z 5

Kniha je pěkná a čtivá, vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout, určitě moc doporučuji

Irsaf
31.03.2018 5 z 5

Bavilo me to.
Chci další díly... :(

speciale88
22.03.2018 5 z 5

Pro čtenáře co mají rádi to fantasmagoria (napřirozeno). Bez problémů jsem se ponořila do děje knihy. Kniha mě bavila jen škoda, že nejsou a zřejmě nebudou další díly ráda bych si přečetla jak to celé dopadne.

lucik2773
13.02.2018 4 z 5

Do knížky jsem se začetla úplně lehce, děj byl zvláštní, ale dobrý. Bude vůbec pokračování?

Tessie15
11.02.2018 4 z 5

Nevím proč, ale ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst. Nakonec se mi to ale podařilo a nemohla jsem se od ní odtrhnout :) Námět je zajímavý, stylem to opravdu připomíná Stmívání a podobné knihy (přesně jak píše Kaleigh ve svém komentáři). Prostě taková romantika smíchaná s fantasy.
A ten překlad a gramatika? Celkem hrůza. Chápu, že se občas nějaká chybička vloudí, ale tohle bylo moc ...

Shaki
04.01.2018 4 z 5

Knížku jsem přečetla, i když nejsem cílová skupina. Podle mě je to pěkně napsaný příběh a hlavní postavy jsou vkusně vykresleny. Zmatená Sky a rozhodný Zed. Celý příběh byl o nich, i když bych uvítala i víc rozvinutí charakterových vlastností jejich přátel a rodiny, které kolem nich tak trošku proplouvali.
Z toho důvodu dávám jen čtyři hvězdičky. Přesto knížku, nejen mládeži, doporučuji. Rozhodně je škoda, že další díly nevyšly.

Kaleigh
31.12.2017 3 z 5

Taková variace na Stmívání, holka s nízkým sebevědomím a kluk lamač dívčích srdcí, který s žádnou místní holkou nechodí a bác, ti dva jsou si souzeni. Takže asi tak. Dávám průměrné hodnocení, i když se to vážně nečetlo špatně, něco tomu chybělo.

Štítky knihy

nadpřirozené schopnosti

Autorovy další knížky

Joss Stirling (p)
anglická, 1969
2013  79%Najít Sky
2010  88%Únos čtvrté princezny
2008  80%Zlatá jehla aneb Dobrodružství mezi světy

Kniha Najít Sky je v

Právě čtených3x
Přečtených347x
Čtenářské výzvě31x
Doporučených25x
Knihotéce180x
Chystám se číst134x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x