Nádherný psanec

Nádherný psanec https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220786/bmid_nadherny-psanec-220786.jpg 5 32 8

Podnázev: Setkání s hravou, rozvratnou a výstřední osobností Ježíše. Číst evangelium, aniž bychom znali Ježíšovu osobnost, je jako sledovat televizi s vypnutým zvukem. Ve výsledku vidíme jakousi dvourozměrnou osobu, která dělá podivné, nevyzpytatelné věci. John Eldredge v knize Nádherný psanec odstraňuje náboženský lak, aby čtenáři pomohl objevit ohromující nový pohled na Ježíšovo lidství. Ježíš byl obviňován z toho, že porušoval Zákon, že se držel špatné společnosti a že hodně pil. Dokonce i z toho, že je samotný ďábel. Byl tak přesvědčivý a nebezpečný, že ho museli zabít. Ale jiní ho vášnivě milovali. Měl smysl pro humor. Jeho velkorysost byla přímo skandální. Nepřátelé se třásli před jeho hněvem. Jeho slova mnohé pobuřovala.. Rozhodně to nebyl Ježíš, jakého známe z vitráží s barevnými sklíčky. Autor svým půvabným a čtivým literárním stylem vymaňuje Ježíše z typických stereotypů, stejně jako osvobodil skutečnou mužnost ve své knize Pozor, srdce muže. John Eldredge opět ukazuje čtenářům, jak mohou denně ve svém životě zakoušet Ježíše. Tato kniha zcela jistě oživí vaše bohoslužby a prohloubí váš intimní vztah s Ježíšem.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Beautiful outlaw , 2011


více info...

Přidat komentář

kamibe
05.09.2019 5 z 5

Vždycky jsem jenom slýchala nebo četla, že někdo mluví s Ježíšem, ale sama jsem to nezažila. Přesto mě odjakživa velice zajímal a jen jsem se neuměla smířit s tím, jak ho všude v kostelích zobrazují buď jen jako utrápeného mučedníka nebo jako děťátko. Jen párkrát jsem viděla sochu nebo obraz, kde je dospělý, krásný, vznešený,... ale nedosažitelný. V této knize mi autor přibližuje Ježíše tak, že mám chuť se s ním taky setkat. Po přečtení je mi rozhodně bližší a milejší než dřív.

Michelle95
29.06.2019 5 z 5

Kdyby mi někdo před rokem řekl, že Ježíš a víra v Boha je pro něj na prvním místě a nechápe, jak může být člověk bez Boha v životě šťastný, tak bych se na něj podívala skepticky a zmínila bych něco o tom, že to jde úplně v pohodě. V té době jsem ale ještě nerozuměla. Nerozuměla jsem Ježíši ani víře a věřícím lidem. Dneska je to jiné. Přišlo pár těžkých situacích a jako vychovaná ateistka jsem měla potřebu se k něčemu uchýlit. K něčemu, díky čemu se budu na chvilku cítit lépe. Neobviňovala jsem Boha za špatné věci v mém životě, protože jsem v něj nevěřila. Naopak jsem tedy Boha v těžkých obdobích vyhledávala a chtěla poznat. Došlo k tomu až zhruba asi tak před 3 týdny, kdy jsem se cítila slabá, nemožná a absolutně k ničemu a prosila jsem o trochu síly. Sedla jsem si venku v dešti na zem a prosila jsem jen o trochu síly. Až po týdnu mi došlo, že mé modlitby byly vyslyšeny. Odpověď přišla v jiné formě než jsem čekala a síla, kterou jsem potřebovala rovněž tak. Ale najednou bylo všechno jinak. Víc věcí jsem začala chápat jinak a změnil se mi neskutečně pohled na svět. Svěřila jsem se kamarádce, která je věřící od malička a ta mi doporučila tuhle knížku. Řekla mi, že jí hrozně pomohla poznat Ježíše a milovat ho. A nyní po přečtení můžu jen souhlasit. Kniha je skvěle napsaná, jsou tam věci nad kterými se zamýšlíme málo nebo vůbec, a které naopak trochu toho pozastavení se nad nimi potřebují. Je to vážně skvěle napsáno a vysvětleno a pro mě to bylo velmi obohacující čtení. Teď jsem přesvědčená stejně jako moje kamarádka, že bez Ježíše v životě nemůže být člověk doopravdy šťastný, i přesto že si třeba myslí, že může. Doporučuji tedy přečíst si tuhle knihu! A především lidem, kteří se ve víře hledají, stejně jak tomu bylo u mě.


pearlman
31.05.2018 5 z 5

Nechtějí se mi pročítat všechny komentáře, takže možná budu opakovat to, co již bylo napsáno. Na své cestě vodami poznání jsem po přečtení Bible (v pokročilém věku) , narazil na knihy Johna Eldredge (kromě této Chraň svoje srdce! Pozor srdce muže!) a určitě se k nim budu vracet. Moc děkuju lidem jako je on, že si dávají tu práci a Bibli a myšlenky v ní obsažené se snaží přepsat nám normálním smrtelníkům do pochopitelnější podoby. Když si teď Bibli pročítám, mnohým věcem (aspoň mně se zdá) lépe rozumím, nebo se mi o nich aspoň lépe přemýšlí....

Mumin48
24.06.2017 5 z 5

Náboženská mlha opředla osobnost Ježíše mýty, které neodpovídají evangeliu. Autor nás chce pozvat k osobnímu setkání s tímto nádherným psancem. Čili ten, o koho jde, je Ježíš. Setkání s Ježíšem všechno změní. Nejde o vědomosti, o znalosti. Křesťanství není AZ kvíz ani Kde domov můj. Není to vědomostní soutěž. Je to vztah s Kristem. Setkání s ním. Můžete toho vědět hodně, a přesto mít v srdci prázdno.
Křesťanství není náboženství, není to dodržování pravidel a předpisů. Křesťanství je Ježíš.

Jael
18.07.2016 5 z 5

Úžasná kniha, která boří staletími nashromážděné předsudky a představy o Ježíši a vrací se zpátky do Bible, aby nám ukázala Ježíše jako skutečného člověka, s jeho láskou, spravedlivým hněvem, bolestí, tichostí a zároveň někoho, kdo tolik ovlivňoval lidi okolo sebe. Někoho, kdo opravdu naplno žil a koho si musí zamilovat snad každý, kdo opravdu pozná, jaký byl.

cicon
29.11.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih na téma, jaký opravdu byl Ježíš a jaká by opravdu měla být církev.

martunka
08.09.2015 5 z 5

Musím uznat, že se mi vyplatilo tuhle knihu si koupit a přečíst. Díky ní jsem začala vnímat Ježíše tak jak jej popisují evangelia jako živou a dynamickou osobnost. Super!

Selendra
11.11.2014 5 z 5

Nádherná! Změnila můj pohled na Ježíše :)