Naděje Jeho Veličenstva

Naděje Jeho Veličenstva https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319302/bmid_nadeje-jeho-velicenstva-8FM-319302.jpg 4 16 5

Záhady Maggie Hope série

< 3. díl

Špionka Maggie Hopeová se vrací ve třetím napínavém příběhu z dob druhé světové války. Rodilá Britka vychovaná v Americe získala místo sekretářky u Winstona Churchilla a následně se díky svým geniálním matematickým schopnostem prosadila i u tajné služby. Poté, co byla pověřena ochranou královské rodiny na hradě Windsor, je jí tentokrát přidělen obzvláště náročný úkol – musí v přestrojení proniknout do nejvyšších společenských kruhů nacistického Berlína a získat cenné informace. Tajemství, která v Německu odhalí, jsou však temnější, než čekala – a některá se týkají i její vlastní minulosti…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

His Majesty's Hope , 2013


více info...

Přidat komentář

Vladi.H
05.02.2021 5 z 5

Moc pěkná, rychle se četla

knihomolka27
27.04.2020 3 z 5

Četla jsem jen poslední díl, který ale podle všeho nebude poslední.A nebo ano? Jestli ano, tak mě to pěkně štve, protože tam hafo věcí zůstalo nedořešených. Ani mi moc nevadilo, že jsem nečetla první 2 díly, rychle jsem se do příběhu dostala i bez toho. A beztak si myslím , že tenhle díl byl pro mě beztak tématem nejzajímavější.


Válka. V poslední době se kolem mě pořád hemží tituly s válečnou tématikou a to nejen knihy a filmy.Když si myslím, že už mě nemůže nic překvapit, tak tam najdu něco co mě vždycky dostane. Neumím si ani představit jaké to muselo být žít v takové době. Ted si stěžujeme na to , že musíme nosit přihlouplé roušky a v roce 1941 ......to se prostě ani nedá srovnat. Tahle knížka sice byla jenom fikce, ale ve ke skutečnosti nemá vůbec daleko. Autorka se skutečností hodně inspirovala.

Kéžby příběh zfilmovali nejlíp jako seriál.
Maggie a Elisu jsem si oblíbila stejně, na Maggie se mi líbilo i nelíbilo, že byla ještě ne úplně ostřílená agentka. Špioni jsou taky jenom lidé.....a Maggie to na konci už moc nezvládala, aspon si na nic nehrála.Žádný hrdina nemůže být úplně dokonalý. A Elisa přestavovala světlou výjimku mezi Němci, byla odvážná, laskavá, prostě skvělá.

Kniha se dotýká všemožných témat , vztahů atd, a toho jak je ovlivnila válka.Spoiler: Homosexualita jako naprosté tabu, vztah kruté matky ke své úplně jinak založené dceři, infiltrace anglických agentů na nepřátelské území, spolupráce mezi Angličany a Němci, předstírání role a totožnosti, židovská otázka, nadřazenost rasy, manipulace, láska mezi árijkou a židem, špionské taktiky, ztracen v boji, ztráta iluzí a naděje, svědomí, ........určitě bych si další podobnou válečnou detektivku přečetla .


surikata246
26.09.2018 4 z 5

Až při čtení knihy s válečnou tematikou jsem si začala uvědomovat jak těžké to měla naše rodina za 2. světové války a jak vzácné,že přežili koncentrační tábor.Knížka se docela dobře četla.Je zázrak,že žijeme v míru i když toho často nevážíme!!!

bookcase
24.11.2017 5 z 5

Opět skvělá kniha, Maggie je prostě cool ďoucha. :-D
Konec dává naději na pokračování. Válka ještě není u konce a v Magiině osobním životě je taky co řešit. Tak snad se dočkáme.

ivousekk
29.11.2016 4 z 5

Další skvělé pokračování o špionce Maggie. Díky otevřenému konci 2. dílu bylo na co navázat a děj byl opět povedený, napínavý, zajímavý. Hezký pohled do zákulisí SS. otázkou, jak moc by odpovídal realitě. Ale o to nešlo. Je to fikce a hodně povedená. Škoda jen, že mezi vydáním jednotlivých dílů je tak velká pauza. Dá trošku práci si vzpomenou na některé věci z předchozího dílu. I když tento díl by se dal číst i samostatně bez těch předchozích.
Za mne palec nahoru :)