Na útěku

Na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348558/bmid_na-uteku-T66-348558.jpg 5 70 17

Projekt Alfa série

< 2. díl >

Mám tři cíle: 1. Zůstat naživu. 2. Nenechat se chytit. 3. Zničit Guntega a jeho program. Nejsem si jistá, co z toho bude nejtěžší. Laylin život se změnil ze dne na den. Musela se naučit, jak bojovat a udržet se naživu. Teď se chce pomstít a zničit Guntega a jeho výzkumný program. Ví, že není jediná alfa, které se podařilo přežít. Je jich víc a Gunteg je chce všechny najít, ovládnout a postavit z nich neporazitelnou armádu. Proto musí být rychlejší a najít je dřív než on.... celý text

Přidat komentář

Love_books_369
17.11.2021 4 z 5

Tuhle knížku jsem četla už před delší dobou a nedávno jsem si na ní vzpomněla, tak mi přišlo fér sem napsat nějaký ten komentář. Po prvním díle to bylo překvapení. Moc se mi líbil charakteristický posun hlavní hrdinky. ( To se autorce oproti druhému dílu moc povedlo). Zde jsem měla Laylu mnohem raději, neměla jsem permanentní chuť jí proplesknout. Za mě to byl rozhodně velký posun v kvalitě celé knížky. A těm co přišel první díl průměrný tak si u čtení tohohle dílu řeknou jen WOW.
Co se týče akce tak té tam bylo malinko méně, ale stejně to bylo moc fajn čtení.

Al3x4nd3r
21.04.2021

(SPOILER) Layla má tři cíle – zůstat naživu, nenechat se chytit a zničit hlavního záporáka Guntega a jeho výzkumný program, který Layle a spoustě dalším lidem zničil možnost vést normální život. Ví, že není jediná alfa, které se podařilo výzkumný program přežít. Je jich více a Gunteg je chce vše najít a získat nad nimi kontrolu, aby mohl vytvořit armádu. Layla musí být rychlejší a najít je dřív, než je najde Gunteg.
Tenhle díl se mi líbil o dost více než první díl. Přisuzuji to tomu, že v knize se objevila kupa nových postav a Laylin humor se zde neprojevoval tak moc, jako v prvním díle. Velké plus – z mého pohledu! Co se ještě týče nových postav, oceňuji, že každá z nich je svým způsobem originální a svá. Něco takového chybělo prvnímu dílu. Co bych dodal k ději? Abych mluvil pravdu, při čtení si určitě všimnete, že je podobný prvnímu dílu. Ale to jsou i Hunger Games, ne? :D
Zda se těším na třetí díl? Ano. S každou další knihou je příběh lepší a lepší a proto doufám, že zakončení téhle série bude povedené. Nechám se ale překvapit


Magickýbaobab
27.10.2020

(SPOILER) Popis zněl vážně zajímavě, ale hned od začátku mi zápletka připadala, jako by vypadla z kultovního seriálu Černý anděl. Geneticky upravená mladá žena na útěku, co jezdí na motorce, muž, co jí pronásleduje, útěk z tajného zařízení, hledání dalších alf atd. atd. Na mě až příliš mnoho podobností, proto odloženo.

barbb8k
02.06.2020 4 z 5

Tento díl je o trošililinku horší než předchozí. V ději se vyskytuje více částí, u kterých jsem měla nutkání přeskakovala, ale to mi zase tolik nevadilo.

Jako u prvního dílu, byly v knize úžasné postavy (přibylo jich vážně hodně), ale jako vždy i podstavy, které mám chuť zabít.
Tentokrát mě děj tolik nechytl, ale stejně jsem četla pořád.

Konec se dal trošku předvídat, ale ne zase moc. Jakože byla jsem přemýšlela, ale zároveň nebyla...

Moc se těším na další díl.

Karolin77
22.05.2020 5 z 5

Ještě mnohem lepší než první díl.
Doporučuji 5/5*

senvknize
07.07.2019 5 z 5

Nemám co vytknout. Tato autorka je jedna z mých oblíbených českých spisovatelů. Skvělé! Už se těším na třetí díl.

EvaSupovic
02.07.2019 5 z 5

Naprostá paráda :-D

marta14
03.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha! A okamžitě potřebuji pokračování. Ten konec mě vážně dostal. A díky němu dávám pět hvězdiček. Z té knihy se jen tak nevzpamatuji. Miluju to.

Lucas.94
14.01.2019 4 z 5

Děj příběhu se nám posunul. A to k lepšímu. Jednička byla dobrá, tohle už bylo něco jiného. Víc se to rozjelo, řekl bych.

andrejci
24.10.2018 5 z 5

To jako vážně???Ten konec byl prostě boží. Okamžitě potřebeji další díl. Nesnáším když to v tom nejlepší skončí a já musím čekat. Ani nevím , který díl byl lepší. Jestli první nebo druhý.

Lika007
30.08.2018 5 z 5

Stejně akční pecka jako první díl! O poznání vypilovanější styl. Ironické poznámky směrem ke čtenáři mi přišly jako příjemné zpestření děje, bylo to takové... osobitější. Jako kdyby to Layla vyprávěla přímo mně.

nikolthestrange
29.08.2018 3 z 5

Ač se lišily situace a místa, schéma děje (jako u předchozího dílu) zůstávalo stále stejné. Nechat se chytit - utéct - nechat se skoro chytit - vyváznout z toho a tak dále, dokolečka to samé. To má být nějaká forma literární trýzně? :/ Vyprávění též provází nejedna nelogičnost a zkreslené představy, ba až neznalost, o fungování světa a jeho institucí. Co se mi líbilo - nové (a vskutku různorodé) vedlejší postavy. Také na mě dobře zapůsobila část příběhu doplňující střípky záhady ze začátků úvodní kapitoly, ovšem větou: „A teď drobná rekapitulace pro ty, kteří to ještě nepochopili.“ to autorka totálně zabila. To si jako myslí, že její knížky čtou retardi? K dobru jí budiž fakt, že se jedná o českou tvorbu a přes všechny nedostatky přináší přesto něco zajímavého. Knížka se dá užít, ale nesmíte nad ní moc přemýšlet.

Lethania
06.06.2018 3 z 5

Zas tak nadšená z toho nejsem. První díl byl o 75% lepší. Nechávat se neustále chytat a pak nějakým zázračným způsobem utéct, je trochu podivné a nepravděpodobné. Aspoň se to rychle četlo a další díl si přečtu už jen proto, že jsem se sérií začala. Jinak je to spíš určeno patnáckám.

dzejny6435
18.04.2018 5 z 5

Já si myslim, že autorka navázala na super první díl, takže není, co dodat. Akce, vtipy, super napsané a super čtivé. A chci další!!!!

185Sera
13.04.2018

Já nevím co říct. Tato kniha mě zaujala už v prvním díle a tam jsem si říkala to je úžasné.
Tohle je ještě větší bomba než první díl!
Já tak moc potřebuji třetí díl, protože si myslím že určitě bude, protože tenhle konec? Obdivuji autorku, protože ve většině akčních, fantasy a takových knížkách prostě jsou buď žádné nebo jen pokusy o vtipy a vtipné hlášky. ŘÍKÁM JEN VE VĚTŠINĚ!!! JSOU I KNIHY TAKOVÝCH ŽÁNRŮ S VTIPNÝMI ČÁSTMI. Tahle kniha, teda musím říct že tato série má jen jednu chybu...
Ty knihy jsou tak krátké.
Protože čtu, čtu aaaaaaaa. Konec?
Jen kdyby toho tam bylo více. To by bylo úžasné. Ale má to i výhody. Vleze se to všude (ta knížka).
Všem moc doporučuji!!!

BezubkaCZ
11.04.2018

Boží kniha akorát mě strašně hodně zaskočil konec...:Buď jsem mrtvá nebo jsem vážně přežila:.Strašně ráda bych se dozveděla jak to pokračuje proto prosím začněte pracovat na dalším dílu..děkuji ...jinak.Kniha suprová odzačátku akční a s vtipnýma hláškami se dokážete i udusit smíchy :D mám ráda akce a shopnosti takže kniha mě vážně bavila :D Určitě doporučuji ale vážně by to chtělo třetí díl kde by se všichni dozvěděli jestli žije nebo ne...

Hoshi
25.03.2018 5 z 5

Na druhý díl jsem se velice těšila. Po přečtení několika stránek jsem měla sto chutí knihu zaklapnout a dál nečíst. Uf, zvládla jsem to, vytrvala jsem. Musím uznat, že autorka mě velice mile překvapila - nové postavy, ač vás budou občas rozčilovat, si oblíbíte, objeví se staří známí a častokrát si budete říkat, že Layla má neskutečné štěstí - možná někdy až moc velké. Příběh je čtivý, má spád, je nabitý akcí. Ačkoliv jsem měla občas sto chutí knihu odložit, bavila mě a na další díl se těším.