Na prahu očistce

Na prahu očistce https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210771/bmid_na-prahu-ocistce-P8q-210771.png 4 48 6

Obranná aliance je ve válce s rozpínavým Kasimirským císařstvím. A válka se nevyvíjí dobře. Dalším cílem Kasimiřanů je Simeral, hlavní planeta největšího člena aliance – Astonské unie. Admirál Tyler dělá, co může, aby se připravil na nevyhnutelný útok, ale ví, že šance, že astonská flotila odolá kasimirskému náporu, je malá. Kasimiřané ale postupovali příliš rychle a v týlu nechali malou skupinu odříznutých lodí Obranné aliance. Důstojníci, astronauté a mariňáci na těchto lodích nemají prostředky, aby zastavili kasimirský nápor, ale jsou rozhodnuti nepřátelům znepříjemnit život i za cenu ztráty života vlastního.... celý text

Žánr:

Vydáno: , Klub Julese Vernea
více info...

nero 13
nero 13
11.08.2021 5 z 5

V minulém díle jsem si přál více mimozemských ras což se mi splnilo v postavě Teradonského vyslance Tral Zon Shana, a vypadá to že Teradonové se do dalšího děje asi zapojí více.
Jinak jsem absolutně spokojen, dočkal jsem se epické bitvy nad Simeralem, guerillové války v Kolonizováném prostoru, vzpoury části Ballingtonské flotily, a sebevražedného útoku na Attické válečné loděnice, Jan Kotouč teda jede.

Tazz1
Tazz1
20.01.2020 5 z 5

Opět skvělé. Líbí se mi, že děj nesměřuje kupředu přímočaře, ale zamotává se a o to víc nutí pokračovat ve čtení. Různé narážky autora na Star Wars či Star Trek jsou jen takovou třešničkou na dortu pro znalé. Co mi trochu působí rušivě a nepatřičně, to jsou různé plačtivé emoce z toho, že ten který hrdina musí někoho zabít nebo zabili někoho pod jeho velením. Snad se bude po weberovsku vyvíjet i technika v dalších dílech. Pátá kniha a stále stejné zbraně a lodě. Bonusová povídka super. Těším se na další díl...


witko
witko
07.04.2019 4 z 5

O proti Weberovi Kotouč využívá i mimozemské civilizace. Čekal jsem až je taky trochu využije, dočkal jsem se, zatím mi to přijde málo, než by byl jejich potenciál. Nicméně čte se to čím dál tím lépe.

aspik83
aspik83
03.08.2018 3 z 5

A já přesně pro to, co píše Joshaaak dávám jen 3 hvězdy. První třetina je hrozná nuda, potom je to fajn...

joshaaak
joshaaak
27.05.2016 4 z 5

Už jsem zjistil, že Kotouč má neuvěřitelnou schopnost člověka první třetinu knihy neuvěřitelně znudit a zbývající dvě soustavně přivádět do extáze. Po nekonečném úvodu, kdy se jen kecalo a kecalo, jsem to téměř vzdával, ale nakonec jsem byl po zásluze odměněn za výdrž a víc než jen spokojen. V knize bylo poměrně dost postav, lodí, odřadů apod., takže místy to bylo těžší s orientací, myslím, že by tomu také pomohlo soustředit se na méně hlavních postav a více je dopracovat, ale tohle k tomu asi patří. Koukal jsem, že už se chystá novinka Simeral v plamenech - tak doufám, že si má oblíbená postava, admirál Basil, konečně vyzvedne tu krabičku párátek.

Franc
Franc
20.01.2015 4 z 5

Opět parádní počin, při kterém čtenář potká staré známé přeživší z předchozích dílů. Akce střídá akci, ten co včera vyhrál, je dnes na prahu porážky. Kniha má spád a čte se jedním dechem.

Jelikož se jedná již o 5 díl serie, zajímalo by mě, jaké plány s ní má autor plány do budoucna. Přeci jenom se každý námět jednou vyčerpá, proto je mým vroucím přáním dočkat se důstojného vyvrcholení celého příběhu, namísto recyklace již napsaného v nových, ale opakujících se dílech.