Na pomezí Eternaalu

Na pomezí Eternaalu https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32289/bmid_na-pomezi-eternaalu-gOh-32289.jpeg 4 28 5

Nejvyšší SF ocenění, Mloka za první místo v soutěži O Cenu Karla Čapka, získala za román Na pomezí Eternaalu (Winston Smith 1990). Děj románu se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kdy je Země jen jednou z mnoha planet impéria Eternaal. Tři dobrodruzi se vydávají na vzdálenou planetu Iramnu hledat krystaly Argenitu – pozůstatky po dávné netechnické civilizaci. Pro zasvěcence (argia-luy) představuje argenit zdroj mentální energie a nástroj poznání, ale pro obyčejné bytosti může být naopak nebezpečný. Román se dočkal kladného čtenářského přijetí, kromě autorčina literárního nadání učarovala čtenářům grandióznost díla a v české SF velice řídký pokus vytvořit celý fiktivní svět s vlastním slovníkem i dějinami.... celý text

Přidat komentář

Corso
11.04.2022 4 z 5

Pisal sa rok 1990 a kupovalo sa doslova vsetko co malo punc sci fi a fantasy. Objavuje sa Ikarie, na jej poslednych stranach sa dozvedame o novych knihach, a zazrakom sa zrazu aj objavuju bezne v knihkupectvach a nemusia sa zhanat podpultovo. A zacinaju vychadzat aj domaci autori a autorky, a my zaciname tusit, ze aj u nas (rozumej vtedy Cesko-Slovensko (na pomlcke vtedy niektorym politikom velmi zacalo zalezat)) ..teda, ze aj u nas sa budu diat velke veci. Hrdo vlastnim tuto utlu brozurku spolu s ostatnymi "vlastovkami". Nostalgicky spominam na roky podnikatelskeho a fandovskeho nadsenia, kedy dokonca vo Zvolene sme mali knihkupectvo ktore sa odvazilo specializovat jedine na sci fi, fantasy!!! Plus nejaku tu ezoteriku. To bola cista podnikatelska samovrazda, kamikadze. Lenze bol som v tom obchodiku kazdy tyzden snad dva krat a odnasal som odtial skoro vsetko co vyslo. Hranicami boli len financne moznosti :)

No...a podarilo sa mi o knizke nenapisat nic :)

Alto98
24.12.2021 4 z 5

Velmi dobrá prvotina. Už zde je promyšlen argenitový vesmír i s dějinami. K němu se pak autorka bude neustále vracet, což nejnověji vrcholí vynikající sérií Mycelium.


taco
16.05.2018 5 z 5

Naprosto dokonalé!

Red_carrot
12.08.2017 5 z 5

Příjemné doplnění ságy Mycelium - povídky umí psát Kadlečková velmi dobře. Bohužel občas chybí ten širší kontext a čtenáře zamrzí, že některé povídky nemají pokračování, čímž ovšem o to víc nechá na vaší fantasii.

Alma5
07.08.2014 4 z 5

Knihu jsem četla po 2. díle Mycelia jako "rozšírení". Nebýt jeho prečtení, nevím jestli bych vubec pochopila,o čem to celé je. Za daných okolností se mi kniha líbila.