Na plné koule

Na plné koule https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341997/mid_na-plne-koule-FTj-341997.jpg 4 34 9

Peníze, ženy, úspěch, láska, SUVčko. V osmadvaceti měl všechno, co kdy od života chtěl. Pak to všechno zahodil, stal se dobrovolně nezaměstnaným, odjel na dva měsíce na Kubu a sepsal ztracenému kamarádovi intimní dopis s návodem, jak toho může dosáhnout i on. Nebo i ty. Praktická příručka pro život, co tě historkami o drogách a teroristech přivede k vyšší produktivitě, penězům, moudrosti a štěstí. Jediná otázka zní: Máš koule na to začít řídit svůj život?... celý text

Přidat komentář

DreamerX9
14.02.2020 3 z 5

V podstatě klasické věci kterými si v běžném životě přiděláváne starosti. Líbilo se mi několik postřehů a dobře podaných myšlenek. Není to hloubavé ale spíše humorně poučující. Každý člověk nechce být milionářem nebo umakanou kapacitou ve velkofirmě ale i tak kniha poskytuje kapitoly hodící se k využití do běžných dnů.
"Čas je jediná komodita na světě, která není obnovitelná"

Kryptozvědavec
09.02.2020 3 z 5

Knížka o osobním rozvoji, která nezdržuje teoretickým omíláním naprosto jasných věcí pořád dokola, ale seznam konkrétních triků na efektivitu a příručka každého, kdo to se svým životem myslí alespoň trochu vážně. Tak bych charakterizoval Na plné koule.

Autor se na začátku snažil zaujmout pomocí děvčat a krajně hovorových až sprostých názvů kapitol (Vyser se na JAK, Nikdo nemůže za Tvůj posraný život, A co jako s tím?, Ze skladníka ředitelem, než bys řekl fet atd.). Předváděl na balení holky odvahu, jasný cíl a deadline. Začít je většinou to nejtěžší a největší výzvou je ji vůbec oslovit. Cíl je pozvat ji k sobě domů a deadline je tenhle večer, protože zítra už bude zaklesnutá do nějakého frajera.

Knížka plná vycpávek a upoutávačů pozornosti pro klasické konzumní lidi – ženy a sex. Jádro lze jako vždy napsat do pár vět (nebo do jedné – snaž se být v životě efektivnější) a jako vždy uvnitř nás stejně všichni tušíme, jak bychom měli žít efektivněji. Akorát zde máme navíc přesné a konkrétní postupy, jak toho dosáhnout.

Osobně knížku vnímám spíš jako připomenutí těchto myšlenek a jako vždy u knížek osobního rozvoje si odnáším jedinou věc, kterou integruji do svého podvědomí: optimalizuj každodennosti.


Mikeira
09.10.2019 5 z 5

Tuhle knížku doporučuji všem lidem, kteří mají velké ambice - mě osobně solidně nakopla, navnadila a dala mi i spoustu praktických, téměř okamžitě aplikovatelných rad pro lepší produktivitu. Přečtením určitě nic nezkazíte.:)

KnihomolH
29.03.2018 1 z 5

Spatlanina myšlenek a nápadů, která nemá hlavu a patu. Některé rady jsou úplně mimo, například "Pořiďte si ten nejnovější, nejlepší a nejdražší telefon, protože na něm trávíte hodně času" - každý opravdu nepotřebuje nejlepší telefon. Tahle rada vůbec nereflektuje skutečnost, k čemu lidi telefon reálně využívají. A takových "rad" je tam mnohem více.

smallycz
03.03.2018 4 z 5

Spousta použitelných lifehacků. Dobře se to četlo.

kubicak
13.01.2018 5 z 5

Nejlepší self-help kniha kterou jsem četl. Už jen proto, že styl kterým je psaná je mi velmi blízký a dobře drží čtenářovu pozornost. Rozhodně doporučuji každému, kdo se chce náramně pobavit a ještě k tomu zapracovat na svojí osobnosti.

Mercatino
15.10.2017 1 z 5

Hodně smíšené dojmy. Čtivo je lehce stravitelné. Autor umí dělat marketing, to jde na knize hlavně graficky vidět. Je to slepenec všeho možného. Knížka nedává v podstatě hlavu ani patu.

Největší problém vidím v tom, že autor si protiřečí. Styl knihy je absolutně zmatený, autor si zapoměl sestavit priority. Píše o všem a v podstatě o ničem.

Na posledních stránkách je shrnuto "vše podstatné", které ukazuje kolik zbytečného textu je v knize napsáno.

petr3048
03.06.2017 3 z 5

Kniha se četla příjemně, obsahuje zajímavé tipy z Pavlovi praxe. Pro mě je jakýmsi "kofeinem", protože vždy po jejím přečtení jsem byl plný energie a měl chuť změnit spoustu věcí :) Určitě ji doporučím, ne každému ale může stylem psaní sednout.

misa.love
16.05.2017 5 z 5

Vyborne cteni, vtipne napsane, spousta dobrych rad. Cetlo se to samo, takze urcite doporucuji! Jedna z mala knih, ktere po precteni neposilam dal pres bazar, tuhle si s chuti necham :)

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy další knížky

2008  60%Příroda se vrací... a odpouští
2010  74%Za tajemstvím zdraví
2017  74%Na plné koule
2014  65%Volební kampaně 2013

Kniha Na plné koule je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x