Na Freuda já nemám čas, doktore

Na Freuda já nemám čas, doktore https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261305/bmid_na-freuda-ja-nemam-cas-doktore-261305.jpg 4 46 7

Cílem knihy je zpřístupnit zajímavou a složitou oblast duševních nemocí, přispět k rozšíření poznání a zmenšení nejasností, které v mnoha ohledech duševní nemoci stále provázejí. Kniha seznamuje s nejzajímavějšími nebo nejčastějšími duševními poruchami. Každá duševní nemoc je vždy uvedena ilustrativním příběhem, který názorně demonstruje, jak daná porucha může vypadat, jaké může mít projevy a znaky. Poté následuje čtenářsky přístupný komentář shrnující hlavní znaky dané duševní nemoci a doporučený postup k jejímu řešení.... celý text

Přidat komentář

Aurora_7
28.10.2022 4 z 5

První polovina knihy je vlastně takovými základy psychopatologie. Autor přiblíží konkrétní duševní nemoc krátkým příběhem a posléze ji rozebere trochu detailněji, ale pořád čtenářsky přívětivě.
Další část je výletem do stručných základů neurověd. Ta může působit složitějším dojmem, ale pořád velmi čtivě. Nakonec se autor podívá pod pokličku konkrétních léků a způsobů léčby.
Knihu bych doporučila zájemcům o psychologii i jejím studentům,kteří si mohou oprášit své znalosti.

DreamerX9
30.09.2021 4 z 5

Je to takový mix psychických potíží napsaný krátce a jednoduše s příklady z praxe. Vše lze snadno pochopit a většina témat je aktuálních.


hu_87
10.07.2021 5 z 5

Z hlediska směřování knihy (tj. převážně laická veřejnost) musím hodnotit plným počtem hvězdiček. Autor píše lehce, s nadhledem, ale neztrácí ani na odbornosti a odborných termínech. Pokud se chcete hlásit na psychologii, tuhle knížku byste si měli určitě přečíst.

Adellll
17.10.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro širokou veřejnost. Od ostatních psychiatrických knih se primárně liší tím, že autor vždy k určité nemoci napsal i krátký příběh, což bylo skvělé.

jana26997
14.08.2018 5 z 5

Knihu doporučuji každému, kdo má zájem o stručné poznání známějších duševních nemocí. Kniha je psaná velmi čtivou formou, především část s příběhy v první polovině.
Následná druhá polovina může být naopak zase zajímavější pro ty, kteří se chtějí dozvědět i něco z anatomie mozku, nebo o příčinách nemocí a způsobech léčby.

PolarBee
02.09.2017 5 z 5

Super kniha, akorat by se mi vic libilo, kdyby se cela kniha nesla v duchu prvni pulky, coz je vypraveni o konkretnich fenomenech, namisto druhe pulky, ktera je teoreticka a ucebnicova :)

HŠ
26.05.2016 5 z 5

Krásně a srozumitelně napsané. Ke knize se budu určitě vracet.