Na dveře klepe smrt

Na dveře klepe smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335332/bmid_na-dvere-klepe-smrt-fDF-335332.jpg 4 50 16

Pro město Brighton má nevyčíslitelnou hodnotu publicita, která plyne z toho, že se zde natáčí velký hollywoodský film o největším milostném příběhu v dějinách tohoto města – o lásce mezi anglickým králem Jiřím IV. a Marií Fitzherbertovou. Pro rockovou superstar Gaiu, která zoufale touží po tom, aby ji brali vážně jako herečku, je to role, jež by jí mohla přinést nominaci na Oscara. Pro detektiva-superintendenta Roye Gracea ze sussexské kriminálky je to noční můra, která se mu odvíjí před očima. Gaiu pronásleduje posedlý fanoušek či fanynka. První pokus připravit ji o život se odehrál několik dní předtím, než opustila svůj domov v Los Angeles a odletěla do Brightonu. Teď, jak Gracea varovali, se onen šílenec možná volně pohybuje v jeho městě, čeká, pozoruje a plánuje… Nový doposud nevydaný román v ČR. Peter James – světoznámý autor bestsellerů – prodáno již přes 15 milionu výtisků... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

Not Dead Yet , 2012


více info...

Přidat komentář

Luigi1
01.03.2023 2 z 5

Zbytečně moc protahované

janina66
09.02.2023 3 z 5

Byla by to celkem slušná detektivka, nebýt té zbytečně zdlouhavé omáčky kolem. Na konci hodně překombinované a autor si nechal otevřená vrátka k pokračování.
Knize by prospělo výrazné zkrácení.


tinka1974
29.05.2021 3 z 5

Mně se to nelíbilo, zbytečně dlouhé, ztrácela jsem se a skoro ani nedoposlouchala. Spousta sprostých slov, stále se opakující konverzace. Nevím, ale nějak mi to nesedělo. Přitom by se to dalo rozvést jinak a záživněji. Nejvíc mi asi držela manželka Roye, ale vzhledem k tomu, že ze zápletkou neměla nic společného mi přijde dost slabé

Aghatte
26.05.2021 2 z 5

V noci jsem to dočetla a nyní jsem se musela kouknout na anotaci, o čem že to vlastně bylo.
No, jak již píší jiní. Příliš. Všeho je prostě příliš, a navíc nám autor neustále opakuje již proběhlé. To kdyby se vám nedařilo číst díly postupně - jako mně.
Navíc se zde konečně dovídáme něco o Sandy, hrozí spoiler, takže víc neřeknu, ale trapas na entou. 8.dílů to natahuje, a takové zklamání.
Indiana Jones v závěru visící nad propastí to zvládl, takže přežil, a hurá do dalšího dílu.

Mám rozečtenou "Rezidenční čtvrť", a tam má Roy zatemnělý mozek láskou, jelikož matku svého nenarozeného dítěte teprve potkal. A pak budu číst "Chci Tvou smrt", což je závěr série, to bude stačit.

jprst
25.03.2021 3 z 5

Autor své spisovatelské řemeslo zvládá bravurně a výsledkem je opět více než slušná detektivka. Nic přehnaného, dobře předvedené postupy policejního pátrání, další doplnění charakteristiky hlavního hrdiny i jeho spolupracovníků, žádné zbytečné odbočky. A pak to přijde: Překombinovaný a neuvěřitelný závěr, ze superintendanta Gracea se stává téměř nezdolný hrdina...a z dobrého příběhu se stává jen průměrná záležitost, kterou autor ještě dorazí "otevřenými vrátky" pro další pokračování (Sandy?)

soukroma
19.12.2020 3 z 5

Nebavilo: příliš mnohomluvné, úmorně předlouhé, zbytečně mnoho zápletek a zločinců, nejen extrémně ujetých fanoušků americké extrabohaté rockové divy a herečky, navrch ještě s osobními linkami několika policistů (nahozenými, ale dle mého neuspokojivě rozuzlenými). Nejstrašnější bylo únavné opakování stejných informací vždy po pár stranách, jako když předpokládaní čtenáři mají být stižení opravdu selektivními ztrátami paměti... A k tomu mizerný překlad a mizerná korekturní práce - tentokrát ani ne hrubky a překlepy, ale soustavně chybějící písmena, tu i onde (byť to jistě o nějakou tu stránku nakonec celou knihu příjemně zkrátilo, rozhodně to nebylo ku prospěchu).
Jediné plus: Brighton a Královský pavilon, hotový Tádž-Mahal u Britského Kanálu. Ale ani tato památka ani související historie ("Princík" a pozdější král Jiří IV. a jeho milenka) nebyly uspokojivě vyobrazeny. 50%

moudivlacek
26.05.2020 4 z 5

Je to velmi slušná detektivka, kde vyšetřování se rozdělí na objasnění několika situací současně. Fanatičtí fanoušci a navíc i boj o autorská práva v uměleckém světě není nic sice neobvyklého, zato velice reálného.
Navíc sledujeme jednu rockovou a filmovou hvězdu i s jejími manýry, což se ne vždy někomu může líbit.
Ale co mě zvedlo ze židle, byla zpráva o tajemné pohřešované Sandy.
A já doufám, že Roy bude s Cleo šťastný.
Těším se na další díl.

Vlaďkaa4
21.04.2020 4 z 5

Asi to neni to nejlepsi co jsem od autora cetla. Nic mene pointa je prekvapiva a troufnu si rict, ze na ni nikdo nemuze prijit. Minulost Roye stale dotira.....

Allena24
10.12.2019 4 z 5

Poslouchala jsem audioknihu. Kdybych hodnotila přednes pana Martina Siničáka, dala bych jasných 5 hvězdiček ( i to by mi přišlo málo). Za příběh dávám hezké 4 hvězdičky, byla to příjemná oddechovka.

petrpospa
29.06.2019 5 z 5

Skvělé! Jasně nejlepší ze všech knih od různých autorů, které jsem za poslední měsíc přečetl. A už bylo načase, protože už jsem byl hladový po něčem fakt moc dobrém. Někdo řekne: obyčejná detektivka. Fajn. Ale ty obyčejné já prostě zbožňuji. Nečekám náhlé zvraty a překombinovaná a těžko uvěřitelná řešení. Spíše mi vyhovuje logika a děj zasazený do reálného prostředí. A do Brightonu je to kousek...
Příběh začíná jako když pletete cop nebo vánočku. Několik vzájemně nesouvisejících dějových linek se vzájemně proplétá a vztahuje do děje, zvyšuje barvitost příběhu, napětí i zájem čtenáře. Určitě je to způsob, který vyžaduje více pozornosti, a dle komentářů pode mnou je zřejmé, že ne všichni čtenáři toho jsou schopni.... Určitě neobvyklé je i to, že některé jednotlivé prameny tohoto detektivního "copu" autor ukončí uprostřed knihy. Některé prakticky téměř na začátku, a další nechá společně dojít až do konce příběhu, kde se setkají ve velkém finále. A k tomu všemu, dva prameny nekončí vůbec, což určitě naštve ty, kteří mají rádi zcela uzavřené příběhy....
Napsáno tak dobře, že 400 stran textu (300 je moje norma pro dobrou detektivku) mě bavilo od začátku až do konce. Doporučuji!

iveta3689
24.06.2018 3 z 5

Moje první setkání a autorem a přiznám se, že to bylo kvůli Brightonu. Samotná detektivka je průměrná, nenadchne a neurazí. Jako oddechovka, od které nic nečekám byla dobrá. Bylo popsáno několik paralelních příběhů, které spolu (ne)souvisí. To bych omezila, zbytečně to tříští pozornost a děj se tak trochu rozplizne. Podle anotace mělo jít o příběh ohrožené herečky. Vyšetřování tohoto zločinu ale vůbec neprobíhalo, řešila se jen omáčka ostatních příběhů.

pavčape
23.06.2018 3 z 5

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Začátek knihy standardně navnadil na napínavý příběh, v průběhu se ale objevily pasáže, které se (alespoň pro mě) neuvěřitelně vlekly a přemýšlela jsem, zda číst dál. Mnoho zbytečných úvah, kterými se zabývaly pro děj nepodstatné osoby jsem přeskakovala a byla z toho rozladěná. Jenže závěr knihy byl opět skvělý. Napětí gradovalo a vygradovalo! Autor více a více poodkrývá téma zmizení Royovy první ženy Sandy, která se v prvních dílech jevila jako skvělá a dokonalá, ale čím dál více se přikláním k názoru, že byla naopak sobecká a nyní i plní zášti. Jistě se v dalším díle tajemství více poodkryje. Také se mi líbí, jak autor navázal na příběhy z předešlých dílů a osudy zločinců, ať už napravených nebo ne, zde pokračují... Jistě přečtu celou sérii, i když si od ní teď na chvíli dám pauzu.

alzbeta4340
10.05.2018 3 z 5

Dobře napsaná detektivka, ale nemůžu se zbavit dojmu, že by jí prospělo možná i větší zkrácení. Pak by byla opravdu výborná. Takhle na mě působila při čtení zdlouhavě, je to škoda. 3,5 hvězdičky

konicekbily
14.12.2017 4 z 5

Zajímavé zápletky ze života hlavního vyšetřejícího a potencionální oběti se střetnou ke konci příběhu. Ale nějak nevím, zda těch kombinací nebylo v knize trochu moc. Zkusím další knihy autora a uvidím!

Verpax
14.08.2017 5 z 5

Vyborna kniha. Je skoda, ze nejsou knihy PJ v cestine vydavany rychleji.

Marcela52
31.07.2017 4 z 5

Řemeslně dobře napsaná detektivka, která je ideálním čtením na horkém letní dny. Mě osobně hodně zaujala přesvědčivá zápletka z prostředí showbyznysu a také poutavý popis jihu Anglie, kde se převážně děj knihy odehrává. Vzhledem k tomu, že jsem v Brightonu byla, potěšily mě reálie, které znám jako turista, pro změnu z jiného pohledu. Vychutnala jsem si také velmi dobrý popis známého královského paláce, který je pro Angličany připomínkou jejich bývalé indické nadvlády.

Štítky knihy

anglická literatura thrillery

Autorovy další knížky

Peter James
britská, 1948
1993  83%Příšeří
1994  83%Proroctví
1996  85%Srdíčko
1993  75%Posedlost
2020  79%Chci tvou smrt

Kniha Na dveře klepe smrt je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst16x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x