Podzim 1152

Podzim 1152 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297222/bmid_mysi-hlidka-1-podzim-1152-ya9-297222.jpg 4 164 29

Myší hlídka série

1. díl >

Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Její členové jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii. Udržují bezpečné hranice, vyhledávají nové bezpečné cesty mezi vesnicemi a provázejí po nich karavany se zbožím. V případě útoku se musejí postavit každému zlu a nebezpečí, které ohrožuje jejich teritoria. Příběh sleduje dobrodružství tří nejlepších členů Hlídky - Borise, Justýna a Straše - na výpravě za odhalením zrádného spiknutí. Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Mouse Guard: Autumn 1152 , 2007


více info...

Přidat komentář
Atlantis
Atlantis
07.11.2022 4 z 5

Hodně dobré, ale celý ten hype okolo Myší hlídky mi nastavil asi zbytečně vysoko očekávání. Přišel jsem si, jako bych začal sledovat Pána prstenů uprostřed bitvy o Helmův žleb. Jasně, je to skvostná jízda a já tak nějak chápu, že kolem je bohatý a zajímavý svět, ale sakra, potřeboval bych k tomu nějaký úvod. Kresba je luxusní, příběh je asi v pohodě, trio myšáků má možnost se perfektně rozjet, ale bezchybný komiks to není.

ArkAngel
ArkAngel
16.08.2022 4 z 5

Převést fantasy žánr do světa zvířat je rozhodně zajímavý nápad. Místo toho, aby statní bojovníci čelili drakům a démonům, máme tu myši, které bojují s hady nebo kraby. Příběh jako takový je ale obyčejný, byť to ona originalita prostředí trochu vynahrazuje. Kresba je jinak velmi pěkná a Kantůrkův překlad posouvá dílo na vyšší level.


SedllY
SedllY
08.05.2022 2 z 5

Naprosto průměrný příběh napasovaný na myši.. Ilustrace taky nejsou něco extra. Kéž by had na začátku myši sežral a mohlo vzniknout možná i něco celkem zábavného. Dál pokračovat nebudu.

simon9946
simon9946
12.04.2022 4 z 5

Myší hlídka se mi velice líbila, ale četl jsem i lepší knížky/komiksy. I když je ilustrace na jiném levelu, za ty prachy úplně nevím….

evickakyticka
evickakyticka
21.01.2022 3 z 5

Ilustrace jsou moc hezké, dá se na ně dívat a zkoumat je. Bohužel mě nechytl příběh, postrádám buď větší rozsah nebo hloubku. Takhle mi to přišlo strašně obecné... I když je to určeno dětem. Na zadní straně je napsáno, že epos zdatně konkuruje Pánu prstenů. Já v tom spíš vidím velkou podobnost a to se mi nelíbí. Druhý díl už asi nedám.

lucakuca
lucakuca
26.10.2021 3 z 5

Jsem zklamaná. Nelíbí se mi obrázky. A to je pro mne celkem zásadní, když jde o komiks.

Delphín
Delphín
21.07.2021 4 z 5

Tak tento komiks si mě neuvěřitelným způsobem získal! Autor má tento svět promyšlený do posledního detailu, naši hlavní protagonisté jsou každý rozdílní ale přitom se skvěle doplňují v tomto výborném příběhu, jenž se nakonec rozjede v dost slušně akcí našlápnutou jízdu a perfektně Vás navnadí na pokračování.
Komiks, který si rozhodně užije jakákoliv generace, je navíc doprovázen naprosto nádhernou kresbou, autor se tu vyžívá ve velkých panelech, barvy jsou krásně laděny do barev listopadu, ve kterém se děj odehrává. Doporučuju!

Radoľa
Radoľa
17.05.2021 2 z 5

Myšacia sága ponúka príbeh odvážnej hliadkujúcej trojice hlodavcov, chrániacich myšacie teritória pred ohrozením. Žiaľ, ani jeden z tria za sebou nemá nejaký silný príbeh, ani špecifické charakteristiky, a tak ide skôr o kolektívneho hrdinu. Rovnako na strane zla nevystupuje nejaká prierazne silná osobnosť. A tak najdesivejšími epizódami z príbehov ostávajú súboje s hadom a s krabmi. Príjemným potešením boli záverečné mapy, sprievodcovia myšacími remeslami a najmä galéria ilustrácií k pôvodnej zošitovej edícii knihy. Príbeh totiž ilustrovali úplne iní maliari, ako knižnú predlohu, kde sa obrazu zhostil samotný autor príbehu. Zrejme preto, aby viac zarobil. Ale pri porovnaní obrázkov musím, žiaľ skonštatovať, že títo ilustrátori mali ostať aj pri viazanej podobe knihy.Takto len slabší priemer.

knihomolkajanca
knihomolkajanca
21.04.2021 4 z 5

V prvé řadě musím říct, že jsem si čtení této jednohubky moc užila. Komiks je sice určen hlavně mladším čtenářům, takže mnoho textu tady nečekejte, ale ty ilustrace… to je prostě krása. Velmi se mi líbilo provedení i to, jak jsou jednotlivé strany vždy pěkně barevně sladěné. Opravdu se mi trefily do vkusu, takže mě bavilo otáčet každou stránku a fandila jsem našim třem malým hrdinům, aby vše dobře dopadlo. Není zde sice prostor na to, abychom Borise, Justýnu a Straše poznali nějak blíže, ale je zase vám to vynahradí spousta akce. Příběh je pěkný a myslím, že číst tohle jako dítě, byla bych naprosto unesena.

robin9739
robin9739
20.04.2021 4 z 5

V tomto příběhu jsou hlavními hrdiny myši, napohled malé a bezbranné bytosti se stávají v tomto překrásném světě statečnými ochránci. Myši musí svádět boj proti všemožným predátorům a zlu, jenž sužuje jejich teritoria. K tomuto účelu byla sestavena Myší hlídka, dějem této knihy nás provedou tři její nejlepší členové.
Boris, Justýna a Straše. Dokáží naší malý hrdinové odhalit včas spiknutí a ochránit své hlavní sídlo a všechny myši v něm???

Hned jak jsem knihu dostal do ruky zaujal mě její formát, který dává větší prostor pro kresby, kde se toho díky tomu vleze více. Samotná kresba je osobitá, oku líbivá je více umělecká. Barevnost je přiměřená, díky tak kvalitní kresbě ani nevadí, že zde máme velmi málo textu. Knihou listujete a uživáte si tuhle myši ságu kde máme všechno. Boje, zradu, přátelství, odvahu a staré legendy, jenž zde ožívají. Příběh není extrémně propracovaný postavy jsou každá jiná, svým způsobem výjimečná ale není zde čas pro nějaké jejich bližší poznávání.
V celků se jedná o vizuálně výrazné dílo jenž pobaví hlavně mladší publikum, kterému dokážete vtisknout nový rozměr dětské představivosti.

Jajiinka
Jajiinka
01.04.2021 4 z 5

Hodnocení 4⭐/5⭐

Je to příběh myších bojovníků, kteří se nazývají Myší hlídkou a svádějí nekonečný boj s dravci. Do jejich skupiny patří průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci, kteří udržují hranice a cesty bezpečné. V našem příběhu jsou ústředními postavami tři nejlepší členové hlídky a to – Boris, Justýn a Straše. Jejich výprava poodhalí mstu a spiklenectví, které musí co nejdříve sdělit kapitánce jejich hlídky. Dokáží tyto tři myši zabránit katastrofě a zachránit Opevněnou hůrku, která je sídlem Myší hlídky? Jakou roli v tomto příběhu má Černá sekera?

Tato kniha má opravdu velice hezký vizuál. Jak obálka, tak i vnitřek knihy se mi moc líbil a musím říct, že i příběh byl docela zajímavý. Takový nenáročný, i když jsem tedy ze začátku trochu tápala ve jménech myší. Na můj styl je tam málo textu, ale ilustrace to dokonale vynahrazují. Jsou sice takové ustálené, ale moc hezky barevné. Moc komiksu jsem zatím nepřečetla ale myslím, že to do budoucna budu muset napravit. Opravdu fajn počteníčko na jeden příjemný večer. ????

Jarka_rybář
Jarka_rybář
11.10.2020 5 z 5

Super kniha. Komiks ukazuje myši z úplně jiné perspektivy, než z jaké je normálně známe. Tady jsou to bojovníci a hrdinové.

Eillen
Eillen
12.05.2020 5 z 5

Tak tyhle myšky se stanou mými oblíbenci. Krásná kresba! Příběh rozdělený do kapitol, takže jsem si mohla čtení dávkovat a o to déle si ho užívat.

Covenant
Covenant
11.04.2019 2 z 5

Kresba dobrá, ale i když tam bylo málo čtení, nedokázalo mě to vtáhnout. Pořád jsem na to koukal znuděně a říkal si komu je vlastně kniha určena? Zkusil jsem to přečíst dceři. Ta chvíli koukala na obrázky, ale po nějaké době požádala o něco jiného, že jí to nebaví. Totiž ty obrázky jsou hezký, ale takové jaksi stejnější a tak obracení stránek moc nepomáhá. Prý je další díl lepší, ale já nevím. Možná jednou, až dojdou všechny lepší a hezčí příběhy...

Rowana
Rowana
17.03.2019 4 z 5

Pěkný komiks, myslím, že dětem se může líbit jak kresbou tak příběhem.

Martin707
Martin707
07.01.2019 4 z 5

Knížka pro mého syna. Ale i mně zpříjemnila odpoledne. Milý úvod do epické fantasy. Půvabné kresby a pár bodů navíc za překlad.

kubík96
kubík96
06.01.2019 5 z 5

totálně skvělá kniha!!!

Zmiu
Zmiu
03.06.2018 4 z 5

Hezký komiks, ale Anča a Pepík je tisíckrát lepší. Nicméně další pokračování si určitě přečtu.

Makrela Liška
Makrela Liška
13.03.2018 3 z 5

Možná bych ve svém hodnocení nebyla tak přísná, kdyby obálka nehlásala o knize takové superlativy- srovnání s Tolkienem mi přijde poněkud přehnané. Kdyby se věnovalo více prostoru postavám a jejich charakterům a neužívaly se jen k posunutí děje, bylo by to hned zajímavější čtení. Takhle je to poněkud ploché, černobílé a dějově příliš horizontální. Hrdinové jsou jen nudnými pimprlaty bez minulosti.

Unterwald
Unterwald
27.12.2017 4 z 5

Milé zpříjemnění lenošného odpoledne a představení zajímavého myšího světa. Nic moc víc ale rozhodně ne méně. Těším se na pokračování.

Autorovy další knížky

David Petersen
americká, 1977
2016  84%Podzim 1152
2016  90%Zima 1152
2017  92%Černá sekera
2018  89%Hra na hrdiny
2018  78%Legendy o Myší hlídce: Kniha první

Kniha Podzim 1152 je v

Právě čtených1x
Přečtených210x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených10x
Knihotéce80x
Chystám se číst44x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x