Schůzka v Paříži

Schůzka v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42632/bmid_schuzka-v-parizi-1pW-42632.png 4 144 33

Myron Bolitar série

< 9. díl

Sportovního agenta a příležitostného vyšetřovatele Myrona Bolitara (čeští čtenáři se s ním už mohli seznámit v románu Podrazák) kontaktuje z Paříže jeho bývalá přítelkyně Terese Collinsová, kdysi populární a známá moderátorka, která se osm let skrývala před celým světem. Požádá ho, aby za ní okamžitě přicestoval do Evropy. Krátce poté, co Bolitar přilétá do Francie, je Teresin manžel, reportér CNN, nalezen mrtvý a Bolitar přinucen spolupracovat s francouzskou policií. Octne se na stopě vraha, ale po přestřelce s ním Bolitara někdo unese a případ je ututlán. Ne však pro Bolitara – tím spíš, že vše nějak souvisí s dávnou tragickou smrtí Teresiny jediné dcery Miriam. Ta je totiž možná stále naživu… Další vynikající příběh z pera Harlana Cobena, brilantního tvůrce neotřelých zápletek, vtipných dialogů, vyhrocených akčních scén (do nichž se tentokrát zapletou i příslušníci tajných zpravodajských služeb) a nečekaných dějových zvratů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Long Lost , 2009


více info...

Přidat komentář

niknikita
30.07.2023 5 z 5

Skvělý návrat a vím, že není poslední. Harlan Coben je můj velký oblíbenec a mistr slova , vtipu a příběhů. Setkání s ním si pokaždé užívám - tak trochu závislost...

Lucia007
08.01.2023

Priznám sa – obálka ma príliš nelákala, hoci milujem Harlana Cobena a postupne od neho čítam všetko. Ani začiatok anotácie o „športovom agentovi“ – krimi zo sveta športu mi nikdy neboli blízke...no našťastie som sa nenechala oklamať. Lebo tam o šport vôbec nejde :-) Myron Bolitar je síce športový agent, ale tiež príležitostný vyšetrovateľ a má skvelého parťáka Wina.

A samotný príbeh ma nadchol. Opäť výborne napísaný, premyslený a čo z toho napokon vyliezlo, ten prekvapujúci záver, ktorý na posledných desiatkach strán už tušíte, no napriek tomu – veľmi originálne a klobúk dolu, pán Coben.

Bavila ma nielen zápletka, akcie v Paríži, Londýne, či v USA, ale tiež svižné dialógy, veľa humoru a sarkazmu, ktorý to všetko okorenil. Chvíľami som mala pocit, že čítam Raymonda Chandlera, či Dashiela Hammeta, drsnú americkú školu.
Samotné rozuzlenie a téma boli dosť mrazivé, ak si uvedomíme, čo sa môže diať a aké by to malo dôsledky. Coben pekne stupňuje napätie, má to všetko prepracované, všetko do seba zapadá, k tomu pridajte veľmi vydarené postavy Myrona, Wina, francúzskeho policajta Berleanda, Esperanzy, Teresy.

Vynikajúco premyslená detektívka, akčná a napínavá, zaujímavá, to všetko napísané skvelým štýlom a s postavami, ktoré si zamilujete. Nielen Myrona, ale najmä Wina, ktorý je neuveriteľný, šialený, úžasný :-)


Šánka
04.12.2022 4 z 5

Náhodný výběr v knihovně, ale půjčeno s jistotou, že pan Coben nemůže zklamat. Nezklamal!
Vůbec jsem si nevšimla, že kniha patří do série, u nás vyšly pouze dva díly se sympatickým hrdinou Myronem, tohle je v pořadí 2., ale příběh je uzavřený, takže nevadí. A víte, že v této knize jako vedlejší postava se objevil ten, kterému máme v současné nové sérii říkat Win :-)?
Bezva svižné čtení, skvělé dialogy, místy vtipné, gradující napětí a mrazivé docela znepokojující téma. Je velká škoda, že vyšly pouze dva díly této série (aspoň u nás v Brně máme jen dva :-).

Makyt
23.11.2022 5 z 5

Asi mám novou závislost... byť to není žádná novinka, knížka mě nadchla. Propracovanost děje, uvědomění si, že všechno to kolem nás fakt existuje a děje se to. Příběh měl hlavu i patu, většina mých otázek byla zodpovězena, celé to pěkně ubíhalo. Palec nahoru i přes to, že mám teď knížku na den, moc toho nenaspím a začíná se to na mě podepisovat aneb 4 knížky za 5 nocí

Fleur213
15.01.2022 5 z 5

Děj mě chytnul a nepustil, dokud jsem knihu za šest hodin nedočetla. Nešla odložit. Takhle má děj odcejpat a držet čtenáře pod krkem, strhnout a přidávat jeden zvrat za druhým, nutit ho k zamyšlení. Opravdu oceňuju autoru zápletku, kterou vymyslel, precizně vybudoval a postupně odvíjel. Je to čtivé, uvěřitelné, napínavé. Jde to až na mez "co by kdyby", ale dokáže z toho balancování vytěžit maximum. Nic není ponecháno nedořešené. Smekám, pane Cobene, a určitě si od vás přečtu i další knížky. (Takhle byla má druhá.)

karel.kral
09.07.2021 3 z 5

Líbilo se mi to, čtivé, ale trochu moc jednoduché. Uvítal bych trochu více psychologie postav.

radkanin
04.04.2021 4 z 5

Cobenuv sarkasticky a lehce ctivy styl mam proste rada, takze zatim zadna kniha neni zklamanim, i kdyz pribehy nejsou vzdy az tak uveritelne, jako treba v tomto pripade. Presto pribeh chyti a odsypa behem cele knihy.

niknikita
02.02.2020 5 z 5

Brilantní a znepokojivá zápletka a taky dost mrazivá s přihlédnutím k době, ve které žijeme.
Cobenova postava agenta Myrona Bolitara je z těch, které vám kradou spánek.
Sympaťák a chlap, jaký se ženám plete do snů se opravdu povedl - bravo Harlane!!!

Přestože Schůzka v Paříži byla už moje druhé rande s touto knihou, s radostí si ho zopakuji ❤️ bůhví pokolikáté ještě.
Je to promyšlené, je to napínavé a přes všechny neuvěřitelně dramatické zvraty je to vtipné...a nepostrádá to ani romantiku.

Harlana Cobena mám prostě ráda...

Cituji:
\"Nejspíš máte dojem, že svět kolem nás je příšerný, ale věřte mi, že je ještě daleko horší.\"

MilanCFC
25.09.2019 5 z 5

Plné hodnocení ne jen této konkrétní knize, ale celé sérii s Myronem. Jel jsem popořadě, takže těch 9 zbylých knih jsem četl v angličtině a všem s dobrými znalostmi AJ vřele doporučuji. Protože minimálně těch 7 předcházejících tomuto dílu jsou ještě lepší. Navíc jsou psány v er-formě, což mi sedělo nějak víc. Zde mě ta ich dost překvapila. K tomu dostanete Myronovu cestu, jeho vývoj (v jednu chvíli se dokonce vrátil k profi basketbalu v NBA!) a jeho poměrně smutný příběh. Třetí díl za mě jednoznačně nejlepší, tam je na konci knihy takový zvrat, že... Jen škoda, že se postupně malými krůčky autor vzdaloval od sportovního prostředí.
Rád bych nad rámec ještě ocenil Cobenův styl v této sérii a jeho "rádoby poznámky" vztahující se k Myronovi. Neskutečně vtipné a jaksi sebevědomé/sebekritické. Totéž u pasáží s Myronovými rodiči.
A zvláštní řádek pro Wina. To je naprostý šílenec a psychopat. A takového zcela oddaného přítele by si přál určitě každý. On je nedílnou polovinu série. S Myronem tvoří parádní duo a jejich rozhovory jsou jak vtipné, tak i vážné a hluboké. 'Articulate.' :-)

konicekbily
08.09.2019 4 z 5

Pěkně vymyšlená zápletka, z nejasného úvodu se postupně dozvíme vše důležité, jak to bylo, ale střety policajtů s hrdinnými amatéry na straně jedné s teroristy a tajnými spolky na straně druhé jsou značně přehnané a nereálné. Ale jako krimi četba je to velice dobře napsané.

harena
09.07.2019 5 z 5

Výborná detektivka za plný počet hvězdiček. Styl psaní pana Cobena je úžasný, příběh je napínavý, akční, chytrý, aktuální, zajímavý, Myron Bolitar sympatický, jeho přítel a ochránce Win je super statečný a téměř nepřemožitelný, dialogy vtipné, takže čtete a čtete a najednou je konec. Moc mě mrzí, že u nás vyšly jen dvě knihy s Myronem Bolitarem, je to hodně dobrá detektivní četba.

Angelicca
03.01.2019 3 z 5

Přestože knihy od tohoto spisovatele mám velice ráda, tato mě až zase tak nenadchla. Na můj vkus tam bylo až moc bitek. Jinak hlavní hrdina se mi líbil, ale ještě lepší byl jeho přítel Win, ten mě fakt bavil, Přesto knihu doporučuji k přečtení, ale myslím, že se musí víc líbit mužům.

items
31.10.2018 5 z 5

Uao! Hlavný hrdina nemá v osobných súbojoch premožiteľa, v streľbe sa mu nik nevyrovná, jeho najbližší spolupracovník je superboháč so superznámosťami, no ja som príbeh autorovi zhltol aj s navijakom a naozaj kráľovsky som sa bavil. Je to ako sledovať willisa v smrtonosnej pasci, tiež mu prepáčite úplne všetko :). Pecka!

March
23.09.2018 5 z 5

HC opět nezklamal, moje několikáta kniha a za mě plný počet bodů. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Téma knihy aktuální i když také nemusím knihy o terorismu, ale v této kombinaci mi to vůbec nevadilo. MB byl občas "superman", když přežil tolik přestřelek....:)
Doporučuji

mysce
09.09.2018 5 z 5

Myron Bolitar se v této knize ocitá v Paříži, kam přiletěl na naléhání své bývalé přítelkyně Terese. Hned po přistání se začínají dít podivné události, které svědčí o tom, že Terese je skutečně ve velikém nebezpečí.
Myron se stále víc a víc zaplétá do velmi složitého případu. Ocitá se v aréně, kde proti němu stojí policie, zločinci i tajné služby.
Povaha hlavního hrdiny dodává příběhu ostrý břit. Jeho smysl pro humor a sebeironii osvěžuje temné události. Velikou oporou je mu jeho nebezpečný přítel Win. Jeho vliv, peníze a brutální chvaty se víc než hodí. Dějový zvrat přibližně v polovině knihy vychází z aktuálního dění ve světě, je realistický a silně zneklidňující...
"Chybělo jí pár zubů. Ve vlasech měla několik zbytečných stužek jako Madonna v době, kdy zpívala "Starlight", a make-up si podle všeho nanesla paintballovou zbraní v temné komoře. "Podívejme," oslovila Wina. "Ty jsi ale fešák, viď?" "Ano," souhlasil Win. "To jsem."
Wina prostě miluju! :-)

niknikita
15.07.2018 5 z 5

Nekomplikovaný a přímočarý, ale strhující je způsob, jakým Harlan Coben píše svoje příběhy.Toto je styl, který mám ráda.Možná po polovině knihy začnete tak trochu tušit o co jde, ale v žádném případě autor svého čtenáře nezklame.Výborná kniha - a možná i varující skutečnost...

LucillaPeters
25.03.2018 4 z 5

Nemůžu si pomoci, ale chybí mi těch předchozích sedm dílů. Kvůli tomu je tato kniha značně znevýhodněna, chybí kontext některých událostí, posun Myrona a jeho jednání je oproti Podrazákovi úplně jinde a mně chybí to proč.
Ale toliko můj osobní problém s tímto dílem série, knihu jsem stejně přelouskala na jeden zátah. Jak mě příliš nelákají detektivky a thrillery s teroristy, tady jsem se poměrne rychle začetla a nakonec mi ani zápletka nedělala takový problém. Kdo mi byl z duše nesympatický, to byla Terese, prostě mi nesedla. Naopak jsem velmi ráda, že byl dán poměrně velký prostor Winovi, ale opět, u jeho postavy je dost odkazováno na dřívější události a o nich nevíme nic (tedy, pokud se nesnažíte louskat originály, což mě osobně jde velmi pomalu).
Takže suma sumárum - jako díl ze série by to byla bomba, jako samostatná kniha to funguje dobře (místy výborně), ale je tam to drobné "ale", které ovšem není autorovou chybou. Za mě Coben prostě zklamat nemůže. Dokáže přemýšlet nad tím, co píše, staví atmosféru s neúprosnou gradací a stále dokáže udržet humor u svých postav na takové úrovni, že vám nelezou na nervy. Z tohoto ranku mi obdobně sedne jen John Connolly...

p.pavlina
11.07.2017 4 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Velmi čtivě napsaná. Děj má spád a dokud jsem nedočetla do konce, nevěděla jsem, jak to vlastně dopadne.

akdar72
12.06.2017 5 z 5

Líbila se mi, taková oddechová detektivka s příměsí konspiračních teorií, které jsou nakonec skutečné.

Heyhey
12.05.2017 2 z 5

Poté, co jsem přečetla od tohoto autora čtyři knihy, jsem nečekala tak velké zklamání. Postavy ploché, nepravděpodobné, zápletka podivně podivná, rozuzlení ještě divnější, vprostřed vata. A to nemluvím o tom, jak mi Myron i Tereza lezli na nervy. :)

Štítky knihy

únosy dětí

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech

Kniha Schůzka v Paříži je v

Právě čtených2x
Přečtených222x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce167x
Chystám se číst78x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x