Muž v zástěře

Muž v zástěře https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155315/bmid_muz-v-zastere-UNL-155315.jpg 5 49 14

Autor poskytuje rady ze své vlastní kulinářské praxe a jednotlivé recepty podává netradičním způsobem formou krátkého povídání.

Přidat komentář

sakro
19.03.2023 5 z 5

Miluji humor Achille Gregora, rád se vracím ke všem jeho knihám. Ale skloubit příjemný a inteligentní humor s gastronomií (byť s gastronomií socialistickou a tedy chudobnou), to je prostě majstštyk. Jednoduše skvělé čtení.

n.ezn.amy
13.08.2020 5 z 5

Když jsem začal bydlet poprvé sám, tak toto byla moje první kuchařka, podle které jsem začal vařit. Je psána netradičně formou vtipných povídek , u kterých se člověk nejen pobaví, ale i naučí pár dobrých receptů.


engelbert
16.10.2019 4 z 5

Kdybych měl šunku udělám si hemenex, ale nemám vajíčka. Skvělé povídky provázejí recepty, které dnes zřetelně působí zastarale. Jenže jak tehdy vařit světovou kuchyni bez surovin?

pepa4081
01.09.2019 3 z 5

Žádná sranda k popukání. Spíš úsměvné čtení. Často jsem se bavil spíš různými zmínkami o cenách a surovinách z té doby. (Sám jsem to zažil, ale člověk leccos zapomene.) Jakožto nadšený amatérský kuchař, s heslem: pokud něco vařím nebo dusím, vždycky mi z toho vyjde výborný guláš, jsem recepty téměř nečetl – nemá to pro mne cenu. Na odlehčení docela slušná knížka, ale třeba mojí ženu nebavila a brzy ji odložila. Prostě i literární chutě jsou různé.
Uspokojivé.

Gimli
13.08.2019 4 z 5

Za těch několik povídek, při nichž jsem se hlasitě smál až k slzám, si to tu čtvrtou hvězdu určitě zaslouží!

ivakola
18.06.2017 5 z 5

Ještě u žádné kuchařky jsem se takto nepobavila. Dostala jsem z knihy nejen zajímavé recepty, rady,ale hlavně kopu dobrého a vlídného humoru. Určitě se k ní budu vracet a teď nemyslím na jídlo, ale na dobrou náladu a vykouzlený úsměv.

hlavin
09.08.2016 5 z 5

Tuto skvělou knihu beru spíš jako humoristickou literaturu, a to naprosto vynikající. Před dost lety jsem v ní pořád listoval a pořád se smál. I nyní se k ní občas vracím, abych se zasmál. Recepty jsou tam ovšem také.

studienka
05.08.2016 5 z 5

Nezalezi na ktorej strane sa tato kniha otvori, stale prinesie neskutocny pozitok. Citam po niekolky krat a stale sa k nej vraciam

Ivan F
09.02.2016 5 z 5

Pre mňa osobne najlepšia kuchárska kniha. A k tomu super humor.

qwill
24.01.2016 5 z 5

Možná, že Odysseus odolal Sirénám, když dal svým druhům zalít uši voskem a sám se nechal přivázat ke stěžni; kdyby byly ale Sirény nechaly zpěvu a daly mu přivonět k české bramboračce, nikdy by už Odysseus nedoplul ke své Penelopě.
Čtenáři se možná zdá, že autor maličko nadsazuje; leč autor má po ruce důkazy, jimiž ho lehce přesvědčí. Za žáídnou polévku na světě nikdo ještě neupsal svou duši čertu; ale kvůli vábivé vůni májové bramboračky s mladými smrži a světlohlavými hříbky se Trepifajksl, čert z Dalskabátů, vzdal své pekelné příslušnosti a počlověčil se. Mohla by se kdy která polévka pochlubit větším oceněním?

MichaelaSe
26.02.2015

Patří mezi moje nejoblíbenější knížky. A není v mé knihovně mezi kuchařkami.

studienka
21.11.2014 5 z 5

Tiez sa k tejto knihe vraciam velmi casto ani nie tak koli receptom ale koli atmosfere, ktora z knihy vyzaruje, odpucam kazdemu, mlademu aj staremu :-)

KetrinZel
02.11.2014

Jedna z knih, které mi doprovází celý můj dospělácký život. Vtipná a prima recepty.

Finskej
29.04.2014 4 z 5

Snad jediná kuchařka, kterou znám a o níž lze prohlásit "součást světového zlatého humoristického fondu". Zkrátka, když nechcete zrovna vařit, prásknete sebou na pohovku a skvěle se bavíte. Jedinečný počin. A to se ještě většinou neví, že Achille Gregor byl Čech :-)