Můj život s abc - abíčkem

Můj život s abc - abíčkem https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91946/bmid_muj-zivot-s-abc-abickem-91946.jpg 4 10 4

Časopis ABC, většinou čtenářů desítky let téměř něžně přezdívaný abíčko, byl ve své době a ve své kategorii nesporně fenoménem. Statisíce někdejších čtenářů na něj vzpomínají určitě s nostalgií. Paměti spoluzakladatele a dlouholetého šéfredaktora ABC Vlastislava Tomana jsou osobitě zajímavým příspěvkem k zachování historie, připomenutím toho, jak média za totalitního režimu v dobrém i špatném ovlivňovala náš život. Zavzpomínejte s autorem na modely, kluby, minikáry, kreslené seriály a na spoustu jiných záležitostí, a nahlédněte do veřejnosti neznámého pozadí jejich vzniku.... celý text

Přidat komentář

Kaik
15.11.2023 4 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy. S Ábíčkem jsem prožil významnou část svého dětství, takže bylo zajímavé nahlédnout pod pokličku toho, jak se tvořil legendární časopis v období socialistické normalizace. Kniha je to vzpomínací, plná subjektivních pohledů šéfredaktora nejen na tehdejší dobu, ale hlavně na činorodý chod redakce úspěšného dětského časopisu. A já se díky ní na chvíli do těch časů vrátil.

JiříŠkorpík
02.06.2023 4 z 5

Jsem rád, že jsem si tuto vzpomínkovou knihu mohl přečíst a musím říci, že se mi oživily spousty vzpomínek i zájem o ábíčko. Na druhou stranu pan Toman byl členem KSČ a to i po roku 1989, takže mi povzdechy pana Tomana nad některými nespravedlnostmi systému připadaly cynické.


RoBertino27
18.08.2020 5 z 5

Kdo se chce dozvědět něco o ABC v dobách socialistických, tomu nabízí člověk nadmíru povolaný soubor svých vzpomínek a prochází svůj život spjatý s časopisem. Dozvíte se mnohé netušené věci, jak se do ABC dostal Foglar, komiksy, legendární Pifík, kdo získal pro spolupráci velikána papírových modelů arch. R. Vyškovského, jak se rodily soutěže a kolik bylo v "ábíčku" či "abecečku" románů na pokračování. Milovníci historie a fanoušci ABC jsou přímo povinováni tuto publikaci vlastnit.

Blíženec
17.03.2014 3 z 5

Pan šéfredaktor Vlastimil Toman popisuje 35 let práce v časopise ABC. Pro mně příjemné ohlédnutí na dětská léta,když jsem pročítal 'ábíčko'.