Můj život patří mně

Můj život patří mně https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12551/muj-zivot-patri-mne-zQL-12551.jpg 4 16 2

Přidat komentář

Chesterton
17.05.2023 3 z 5

Iva je žena světem protřelá a Amerikou zocelená. Tu se dozvíte o jejím dětství i mládí a základních motivacích k emigraci. Bavilo mě to asi do poloviny, pak už je kniha nepatrně zastaralá. Potom zase konec, kdy s nadhledem a humorem sobě vlastním (bez čehož by jistě nepřežila) líčí, kterak v pohodě překročila kromě hranice mezi Jugoslávií a Itálií, kde se střílelo i hranici mezi literaturou a erotikou. Noo a ve finále vám doodhalí svůj intimní život se stejným nadhledem jako cokoli jiného.
Cítím k této autorce určitý respekt (ostatně rozhlasová četba S orlem v zádech mě celkem nadchla pro její přesné vidění spodin světa) pro její Amerikou vycvičenou toleranci a zároveň odvahu k tomuto stylu života, ale v některých odstítech i trochu soucitu. Za nahlédnutí či přečtení kniha stojí minimálně kvůli pohledu na Ameriku na přelomu tisíciletí očima svébytné, nehloupé, taxikářky z Čech.
Zkusím časem ještě nějakou její beletrii.
3/4

WEIL
13.08.2011

Iva Pekárková měla co říct, jako by si ale náhle uvědomila, že už ji to nebaví, tak udělala ze svých názorů knihu rozhovorů, a šla načerpávat nové životní zkušenosti.


Autoři knihy

Iva Pekárková
česká, 1963
Vladimír Ševela
česká, 1965

Kniha Můj život patří mně je v

Přečtených20x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x