Můj bratr papež

Můj bratr papež https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139302/muj-bratr-papez-139302.jpg 5 2 1

Rozhovor s Michaelem Hesemannem. Nikdo nezná papeže Benedikta XVI. lépe než jeho bratr Georg. V obsáhlém rozhovoru vypráví o dětství a mládí, které spolu strávili v několika bavorských maloměstech, když tatínek, povoláním policista, musel poměrně často měnit působiště. Hovoří o nástupu nacismu a společném povolání obou chlapců ke kněžství, o létech hnědé totality strávených v semináři i o prvních kněžských létech v nově budovaném poválečném Německu. Zatímco Georg se později dal na dráhu církevní hudby, jeho bratr Joseph byl skvělým teologem a záhy se stal profesorem a jednou ze zářivých hvězd německé předkoncilní a koncilní teologie a později intelektuální oporou papeže Jana Pavla II. Hlavní důraz knihy spočívá na popisu toho, co předcházelo Ratzingerovu jmenování kardinálem a papežem, přičemž právě válečná léta jsou nejzajímavější částí knihy. Kniha je psána pro zájemce o život a dílo papeže Benedikta XVI.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství , Literatura naučná

Vydáno: , Portál
Originální název:

Mein Bruder, der Papst , 2011


více info...

Kopretina
Kopretina
03.04.2017 5 z 5

Život emeritního papeže očima jeho bratra. Nejprve jsem Benedikta XVI. neměla moc ráda, až když jsem vyslechla několik jeho promluv, úplně jsem se do něj zamilovala. Když pak odcházel, bylo mi to tak líto...přišla jsem o každodenní příděl krásných slov.
Jsem ráda, že jsem si o jeho životě mohla přečíst a tím víc před ním smekám. Několik zamyšlení, důležitých pro můj život, jsem si z knihy odnesla.