Mrtví v Badger’s Drift

Mrtví v Badger’s Drift https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23405/bmid_mrtvi-v-badger-s-drift-qnK-23405.jpg 4 117 33

Vraždy v Midsomeru série

1. díl >

Detektivní román, čtenáři oblíbené a literární kritikou vysoce ceněné britské autorky Caroline Grahamové, se tentokrát odehrává v tiché anglické vesnici jménem Badger´s Drift. Ovšem poklidná atmosféra místa, jehož název by se dal volně přeložit jako „Jezevčí závěj“, je pouze zdánlivá – pod skořápkou vyrovnaných a přátelských mezilidských vztahů se totiž skrývá cosi podivného a nebezpečného. Když jednoho dne zemře postarší slečna Emily Simpsonová při nevinné procházce v lese, uchýlí se venkovský lékař k nejjednoduššímu vysvětlení, jímž je přirozená smrt. Lucy Bellringerová, dobrá přítelkyně zemřelé, má však o oprávněnosti takového tvrzení pochybnosti. Proto požádá šéfinspektora Barnabyho, aby smrt slečny Simpsonové prozkoumal. Od chvíle, kdy se Barnaby a jeho pomocník seržant Troy ujmou případu, se život vesnice definitivně změní. Staré rivality, dávné lásky a nenávisti, ale i nové skandály se začínají vynořovat jeden za druhým. A nakonec dojde k událostem, které oba detektivy přimějí, aby své pátrání zintenzivnili a urychlili…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Killings at Badger´s Drift , 1987


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
30.08.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Jsem velkou fanynkou Vražd v Midsomeru, tudíž audiokniha mě nemohla minout :-) Poslech jsem dala na jeden zátah, hned na to jsem si pustila filmovou verzi a začala porovnávat :-)) Někdy je to opravdu zajímavé.. A samotný Vladislav Beneš? Jsem v nebi, když mi do ucha mluví "Pierce Brosnan" :-) Myslím, že k této sérii není co více dodat, pokud jste fanoušky stejně jako já :-)

mol378
17.08.2023 4 z 5

Myslela jsem, že kniha mě nemůže ničím překvapit. Televizní Vraždy v Midsomeru patřily svého času k příjemnému doplňku všelijakých domácích prací, uklidňující, jemně napínavé, anglicky vtipné - a vždycky tam bylo hezky, slunečno, idylicky. (Můj britský švagr se mi kvůli tomu posmíval, neb považoval seriál za velkou blbost. No a co!) Barnaby, ač seriózní muž, není žádný suchar a jeho vztah k seržantu Troyovi je zábavný. Narazila jsem na Mrtvé v Badger´s Drift v audioverzi a zachtělo se mi té atmosféry - opět při práci. Výborné. Četba tomu dodala další rozměr, detaily, které se nevešly do televizního zpracování. Škoda, že nemohu nikde najít takto zpracované další díly. Možná ani nevznikly. Byla to dvě příjemně strávená odpoledne.


marketa7
20.01.2023 5 z 5

Mindsomer nezklamal, s oblibou jeho příběhy sleduji v televizi. Porovnat televizní a knižní zpracování mi tak přišlo takřka povinností. Kniha nabízí více podrobností, především o rodině Toma Barnabyho. Výborný příběh mající spád, anglický venkov se spoustou podivných charakterů a vztahů - prostě Mindsomer. :-) Klasika, co nezklamala, odhalit zápletku/vraha je poměrně zapeklité. A v případě audio verze vás čeká skvělá interpretace p. Beneše. Doporučuji.

slunicko1958
11.08.2022 5 z 5

Skvostná detektivka, naprosto ideální pro letní čtení. Napětí, humor, příjemné prostředí, sympatičtí vyšetřovatelé, šokující rozuzlení... Nevím, co bych měla tomuto příběhu vytknout.
Jsem spokojená.

terimila
06.06.2022 4 z 5

Zkonzumováno jako audiokniha a bylo to fajn. Seriál miluju už dlouhé roky, takže tohle byla jasná volba. Postavy Barnabyho a Troye se mi líbí víc v seriálu, o tom žádná, ale postavy lidí z vesnice byly v knize možná i barvitější. A fajn je, že u psané knihy se autor nemusí ostýchat s popisem brutálních vražd. :) Takže za mě hodně dobrý, užila jsem si to, i když naprostá špička to nebyla.

Fortuna7
02.05.2022 3 z 5

Seriál mám opravdu moc ráda a nepodívat se na knižní předlohu by byl prostě hřích. Jenže mě to trošičku zklamalo. Děj pomalu utíkal a ztrácela jsem se v kvantech postavách. Chtěla bych ale zmínit anglický humor, protože ten v této knize najdete úplně jako z učebnice a moc mě bavil. Díky knize jsem se dozvěděla daleko více informací o detektivech, což se mi taky moc líbilo a oceňuji to.
3,5/5⭐

Awča
30.03.2022 4 z 5

Seriál mám moc ráda, a když se mi naskytla možnost poslouchat audioknihu, neváhala jsem. Začátek byl napínavý, ale v průběhu času se příběh rozvětvil a rozmělnil. Trošku mě mrzelo, že sympatická postava Troye je zde vykreslena tak trochu troubovatě.
Kniha byla velmi pěkně načtena a dobře se poslouchala, ale řadím ji ke slabším kouskům série, ani v TV mě příběh úplně neoslovil.

Trudi806
03.11.2021 3 z 5

Dlouho jsem to nechtěla číst, protože seriál mám sjetý kam až to jde. Takže je jasný, koho jsem viděla před sebou a jakým hlasem Barnaby mluvil. A jsem dost ráda, že je knížka v něčem odlišná, tak to byla větší zábava.

Vesper001
14.10.2021 3 z 5

Srovnání s Agathou Christie nechápu. Jediná spojitost je prostředí anglického venkova. Protože dobře znám seriál, měla jsem dojem, že čtu jeho detailní scénář. Sice čtivý, ale předem známý skoro do posledního detailu. V knižní podobě působí obyvatelstvo vesničky jako děsivé panoptikum, některé postavy téměř ztrácejí lidskost. Seržant Troy je tak otravné jelito, až si čtenář klade otázku, proč když to Grahamová v Badger´s Driftu tak kosila, nevzala zlehka po hlavě i jeho. :) A těch pár explicitních sexuálních podrobností bylo přesně o pár víc, než bylo nutné. Seriál je zkrátka lepší.

katerina5544
01.07.2021 5 z 5

Och, moje srdecko plesalo, miluju serial s puvodnim obsazenim a tento knizni prvni dil je skvely!

Pavčule
23.05.2021 5 z 5

Jakožto velká fanynka televizního MM mě tohle nesmělo uniknout . Je to fajn poznat i knižní předlohu a je zajímavé , že knižní hlavní postavy jsou na tom často jinak než , jak jsou vykresleny v televizi.

Vesmich
03.04.2021 5 z 5

No tak to je učiněná paráda! Hrabství Midsomer, kde se morduje o 106 znám z televizního seriálu plného krásných anglických venkovských domů a jejich vraždění chtivého obyvatelstva. V textu je to ještě lepší! Seržant Troy plný služebního nadšení a šéfinspektor Barnaby trpící domácí kuchyní ještě více, než ve filmech. To si rozhodně nenechte ujít!

Bája89
17.02.2021 2 z 5

Odposlechnuto jako audiokniha ve velmi zdařilém podání pana Beneše. Začátek byl epickej, až se mi z toho podlomila kolena a musela jsem si stejně jako oběť udělat kakao se skořicí, ale pak se něco pokazilo a já už poslouchala jen ze setrvačnosti. Barnaby byl báječný, jak jinak, ale Troy? To bylo velký špatný. V půlce čtenář/posluchač začne mít jisté podezření, které se na konci potvrdí a autorka ještě přitvrdí a velmi slušně celý příběh zakončí.

Mateo67
25.02.2020 4 z 5

Na relativně malém prostoru skvěle vykreslené postavy, a to nejen ty vyloženě hlavní, jejich minulost i prostředí, kde žijí a jak žijí. Propletené vztahy, kdy každý zná každého, tedy myslí si, že zná. Sousedské a příbuzenské vztahy jsou totiž vše jiné, jen ne přátelské a upřímné a každému musí být jasné, že se s vrahem (vrahy) setkává denně na ulici. Nemůžu jinak než doporučit a zde v audio verzi, protože Vladimír Beneš podává výkon hodný mistra.

konicekbily
17.12.2019 5 z 5

Anglický venkov je prostředím, které si britské spisovatelky vybírají po vzoru paní Agathy Christie za dějiště svých detektivních příběhů. Dělají dobře: maličká vesnička, kde je toho spousta k vidění, lidi se navzájem znají a tak existuje spousta svědků, klepů a pozorování a detektiv to má potom snadné při omezeném počtu podezřelých mu stačí oddělit zrno od plev a na závěr nám vše vysvětlí, jak to bylo vlastně jedině možné! Moc pěkná oddechová četba!

Allena24
07.12.2019 4 z 5

Velmi pěkné audio - to především. Ale knižní Troy mě dost štval....tak holt hvězdička dolů.

Tyrkysová
08.11.2019 5 z 5

Pokud znáte seriálové zpracování Vražd v Midsomeru, možná budete trošku překvapeni - ne nutně ve zlém - styl vyprávění autorky je maličko jiný, než jsme z televizních obrazovek zvyklí. Rozhodně ale za přečtení stojí!
Poslouchala jsem jako audioknihu a musím vyzdvihnout skvělý výkon Vladislava Beneše. Velmi příjemně se poslouchá a do příběhu opravdu vdechl život.
4,5/5*

knihomolkadorfa
01.09.2019 4 z 5

Dobrá detektivka a skvělá interpretace Ladislava Beneše. Moc příjemný poslech.

sarka45
25.03.2019 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Příjemná detektivka z anglického venkova, přesně podle mého gusta. Psychologie postav, vztahy na malé vesničce, kde si všichni vidí až do talíře, komplikovaná zápletka, milý detektiv s drobnými vsuvkami do jeho soukromí, to vše povýšeno nádherným přednesem pana Beneše.

Baiba
27.11.2018 4 z 5

Výborná audiokniha. Vladislav Beneš mě mile překvapil. Příběh mě sice nějak neuchvátil, ale dávám čtyři hvězdy za příjemnou atmosféru. Když už vražda, tak jedině na anglickém venkově :)