Mrtví nikam neutečou

Mrtví nikam neutečou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314008/bmid_mrtvi-nikam-neutecou-L6O-314008.jpg 4 27 6

Případy dr. Watsona série

< 2. díl >

Temné stíny první světové války v idylické krajině anglického venkova... Po návratu z první linie doktor Watson bojuje s démony války ve vlastní mysli. Prožité hrůzy ho pronásledují ve snech. Stejně jako tisíce dalších se nedokáže vyrovnat s peklem, jímž si prošel. Svou zkušenost se rozhodně využít a pomoci stále narůstajícímu počtu mužů trpících psychickými problémy. Kdesi ve střeženém koutu Anglie na něj čeká další pacient. Muž, který jako jediný přežil nehodu opředenou tajemstvím. Sedm vojáků zemřelo,…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Plus
Originální název:

The Dead Can Wait , 2014


více info...

Přidat komentář

michaela2338
14.02.2021 3 z 5

Po knize jsem sáhla po přečtení prvního dílu. Těšila jsem se ze stylu vyprávění i z faktu, že se zrodil Watson, kterému to také obstojně myslí. Jen se mi úplně nezamlouvá, když je z tohoto staříka hrdina akční.

stejsdan
16.06.2020 4 z 5

Historickou detektivku jsem delší dobu nečetla, tak jsem se docela těšila. Bylo to náročnější čtení, hlavně ty dějové odbočky, ale Watson s Holmesem nezklamali, časem asi půjdu do další knížky, ale tuhle musím chvilku trávit. A konec se mi líbil hodně.


Regger
20.07.2019 5 z 5

Milé setkání se starými známými ve strašnou dobu. V tomto díle i s Holmesem. Povedená série. Už se chystám na pokračování.

TomTomis
29.07.2018 3 z 5

Knihu jsem dočetl. Ale musím říci, že první kniha s doktorem Watsonem se mi líbila mnohem víc. Tady mi to přišlo jako snaha skloubit detektivku klasickou (nevím, zda postavy Holmes - Watson se sem tedy řadí) s moderní akčností dnešních thrilerů (sakra, ani nevím, zda to slovo píši dobře, ale hledat se mi to nechce:)). Místy je kniha zábavná, místy si člověk řekne, jak ta válka byla děsná věc, místy se třeba i zamyslí. U mě to bylo tak napůl. Určitě zkusím i třetí pokračování- pokud se k němu v knihovně dostanu:), ale spěchat na to tedy nebudu.

Fantasysvet
26.03.2017 3 z 5

Robert Ryan prináša kvalitnú historickú detektívku. O tom niet pochýb. Fiktívne, ale aj reálne postavy, mimo univerza Sherlocka Holmesa, na vás pôsobia autenticky, a presne tak, ako si to klasická štruktúra detektívneho románu žiada. Ryan sa však ani v druhej časti nevyhol zbytočnému pátosu, zdĺhavému opisu či vybočeniu zo základnej charakteristiky hlavných postáv, ktoré si od Doyla vypožičal. Dalo by sa povedať, že v tomto smere zamrzol populárny spisovateľ na mieste.

Isteže, Sherlock Holmes dostáva oveľa viac priestoru, ako tomu bolo v prvom románe. Lenže nič, okrem mena, nenaznačuje, že k nám Sherlock Holmes naozaj prehovára. Spôsob, akým sa prezentuje na verejnosti spolu so svojím osobným kronikárom, vyznieva miestami až tragikomicky. Vyvoláva nedôveru, apatiu, nevôľu pokračovať v čítaní ďalej, pretože to už nie je Sherlock taký, akého ho z kníh či seriálov poznáme. Chýba mu iskra, prehnaná sebaistota, záľuba v extravagantných metódach dedukcie či samotná dedukcia. Naoko je možno krok pred svojím priateľom, zdanie však klame. Čím bližšie sme k rozuzleniu, tým viac si uvedomujeme, že je to John H. Watson, ktorý na seba prebral úlohu detektíva – amatéra, absorboval niekoľko Holmesových čudáckych čŕt a neustálu paranoju, a snaží sa vyriešiť zločin najlepšie, ako vie. Keďže ide o prípady doktora Watsona, je pochopiteľné, kto bude na seba strhávať pozornosť.

maid
30.12.2016 5 z 5

Jak jsem psala již u minulého dílu, i této knize by neuškodilo ubrat pár stránek na pobočných dějových linií, díky kterým jsem se občas v příběhu ztrácela. Při čtení knihy jsem byla přesvědčená o čtyřech hvězdičkách, díky konci jsem ale nakonec musela přidat jednu.

Štítky knihy

první světová válka (1914–1918) vraždy Sherlock Holmes tanky špioni

Autorovy další knížky

Robert Ryan
anglická, 1963
2015  78%Krajinou mrtvých mužů
2016  78%Mrtví nikam neutečou
2017  75%Záhada mrtvých mužů

Kniha Mrtví nikam neutečou je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce32x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x