Moře pod Oděsou

Moře pod Oděsou https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342560/bmid_more-pod-odesou-axV-342560.jpg 4 34 10

Dirk Pitt série

< 24. díl >

Vydejte se na další akci s Dirkem Pittem. Misi záhadnější, nebezpečnější a napínavější, než kterákoli mise předtím. Dirk Pitt pracuje v Černém moři na ohledání vraku osmanské lodě, když zachytí nouzový signál nákladní lodi Krymská hvězda. Záchranná mise však není úspěšná a po připlutí nacházejí pouze mrtvá těla a všudypřítomný pach střelného prachu. Okamžitě zahajují vlastní pátraní po příčinách potopení, a čím dále se ve svém vyšetřování dostávají, tím více se ocitají ve zběsilém kolotoči událostí. Záhadná radioaktivita, pašeráci, ruská mafie i komisaři Europolu - a to vše je pouze začátek něčeho mnohem většího...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

Odessa Sea , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.09.2023 4 z 5

Mám rád Cusslera který nezklame

ludek.n
06.06.2022 3 z 5

Zatímco Dirk Pitt junior a jeho sestra Summer pátrají pro zlatu Romanovců, jejich otec se s pomocí sličné agentky Europolu snaží zabránit třetí světové válce. Cusslerové pohotově reagovali na anexi Krymu a už v roce 2016, kdy román vyšel, předjímali rusko-ukrajinskou válku. Máme tu proto proruské separatisty, ukrajinskou osvobozeneckou armádu, agenty ruské rozvědky a samozřejmě také oběti válečného konfliktu a jejich pozůstalé, z nichž někteří mají sílu, moc, odhodlání i prostředky pro pomstu (kdyby to bylo jen takto jednoduché). Téma, zasazené do až nebezpečně aktuálních reálií, je nicméně více než roztěkané a skáče od čerta k ďáblu rychlostí závodního člunu. Nevíte, zda máte věnovat pozornost potopenému torpédoborci Kerč, havarovanému bombardéru Tupolev TU-4, Krymské hvězdě a jejímu tajemnému nákladu, osmanskému vraku Fethiyi, lehkému křižníku třídy C Britského královského námořnictva Canterbury, HMS Sentinelu nebo ruské ponorce Pelikanu. V konečném důsledku je z toho guláš, ne nepodobný dortu kočičky a pejska, který chutná poněkud hořce. A to se nad Pittovským juniorským pátráním ještě vznášejí odvážné zásahové akce „staré“ gardy. Prostě méně je někdy více a pod Oděsou to platí do puntíku.


Patapuf
28.03.2022 4 z 5

Nebylo to tak špatné... prostě taková klasická pohádka, která se odehrává na zajímavých místech a skončí dobře ( pro klaďasy ).... dobře když se to vezme z náhledu je to skoro na jedno brdo, ale když to nečtete za sebou, ale občas po nějaké sáhnete jako odreagování, tak je to v pohodě...

Stanas513
20.07.2019 5 z 5

Zajímavá zápletka, tentokrát bez ohrožení celého světa, ale pěkné čtení. Určitě doporučuji.

Eidalon
19.03.2018 3 z 5

Další, již nevím kolikátá kniha, od autora (nebo spíše od jeho pokračovatele), která rozšířila sbírku příběhů, které vévodí Dirk, jeho děti Dirk a Summer, nerozlučný přítel Al, moře, romantika, dobrodružnost a opět příběh, který hrozí minimálně globální katastrofou.

Opět jsou tu ti dobří a špatní, vedle padouchů, kteří pro peníze udělají cokoli je zde ve hře ruská rozvědka a samozřejmě NUMA a její hrdinové. Příběh je současný a nehraje se v něm o nic méně než o Ukrajinu, Krym, a carské romanovské zlato, neméně podstatná je stará dohoda mezi ruským carem a Velkou Británií o podstatném podílu na nerostném bohatství Ruska, svou roli zde sehraje i Černé moře a bulharské pobřeží.

Do několika příběhů jsou zataženi nejen Dirk (kterého autoři vytáhli od stolu NUMA, kde byl před řadou příběhů posazen, co by staršina) a Al ale i Dirkovi děti.
Obraz střídá obraz, milovníci toho umírněného dobrodružna si opět přijdou na své. I když se hraje s vysokými kartami, je styl pánů Cusllerových přeci jen v přijatelném počtu mrtvých a ani moře se nebarví až tak do ruda.

Další příběh, který neurazí, milovníky Cusllera potěší a všechny ostatní zanese do všech koutů světa od reality a přízemnosti všedního dne. Ideální pro dny dovolené, i když současné mladé generaci již tyto příběhy nejspíš k srdci nikdy nepřirostou.
Zamne mírný lepší nadprůměr, tři hvězdy.

Nelly
15.02.2018 3 z 5

Klasická "cusslerovka" - víte, co očekávat, a také to dostanete - dobrodružství, kladní sympaťáci, něco z historie i zeměpisu, prostě pohádka pro dospělé dobrodruhy.

biki
01.12.2017 3 z 5

Přestože jsem (téměř) bezvýhradný fanoušek Cusslerových knih, v tomto případě je můj dojem poněkud rozpačitý. Dva souběžně probíhající případy se mi zdají příliš - domnívám se, že každý z nich by si zasloužil samostatnou knihu. Zvlášť z příběhu o zlatě Romanovců by patrně šlo vytřískat víc. Každý fanoušek tohoto žánru ale musí ocenit originální nápad likvidace protivníků v Černém moři či v některých dalších specifických oblastech.
Celkově dnes ale bohužel jen za 3*.

čef
22.10.2017 5 z 5

Další dobrodružství Pittů většinou v evropských mořích navazující na aktuální politickou situaci v Rusku a Ukrajině. Oceňuji hlavně celkovou uměřenost, přehánění a fabulace je zde pouze snesitelné minimum. Námořnická linka je, tak jako v předchozích dílech série, vcelku zajímavá a tak si určitě žádný čtenář tohoto druhu literatury nemá na co stěžovat.

lampernaqui
13.09.2017 3 z 5

Od všech knih z posledních let, které píše pan Cussler společně s dalšími spisovateli, již tolik neočekávám. Díky tomu nebývám zklamán. Chci jen, aby mě knížka na den dva zabavila, člověk mohl při čtení vypnout a jen se zaměřit na jednu akční scénu za druhou, kdy maniakální padouši touží po změnách ve světě. A knížka splnila účel. Akční dobrodružství s hrdiny, o kterých čteme tak dlouho.

cedos
31.08.2017 4 z 5

Čtu pana Cusslera ráda, pro mě patří do kategorie "oddechovek" a Dirk Pitt jako hrdina nezklame. Kniha se mi líbila, leč stále v tomto žánru je pro mě nejlepší Polární přesun. Doporučuji ... nijak neoslní, ale nezklame.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Dirk Cussler
americká, 1961

Kniha Moře pod Oděsou je v

Právě čtených3x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x