Moji známí z divočiny

Moji známí z divočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153580/moji-znami-z-divociny-153580.jpg 4 52 5

Osm povídek vybraných z díla známého kanadského spisovatele. V tomto svazku jsou obsaženy příběhy psa, vlka, kojota, kance divočáka a mývala a je k nim připojeno vylíčení historie psa a jeho rodu s četnými zajímavostmi ocharakteru, schopnostech a výcviku tohoto nejvěrnějšího přítele člověka.

Přidat komentář

TaLu
14.08.2018 3 z 5

Přečetla jsem do čtenářské výzvy. Povídková kniha o zvířatech divočiny z pera E.T. Setona mi přišla jako nejlepší volba z toho, co jsem objevila. Krásně popsána příroda i zvířata. Tak si to pamatuji z dětství, z četby podobných knih.
V současnosti by podobně laděná kniha neobsahovala tolik krutých způsobů lovu. Jsem opravdu ráda, že vlci se již nehubí jedem a pastmi. Autor ale žil v jiné době, kde toto vše bylo součástí života.
Líbilo se mi, že jsme se naučili přírodu i živé tvory snad trochu chránit. To bylo zajímavé srovnání. Zvířatům jsou v několika povídkách přisuzovány až lidské vlastnosti, ubíralo to na věrohodnosti. Nejvíce se mi líbil příběh kojotice Tity.

Chesterton
16.11.2017 5 z 5

Povídky, které obohatily moje pozdní dětství:)


magnolia
18.03.2017 4 z 5

Koupeno na knižní burze za 5 Kč, vydání nejstarší a hodně očtené. Jako holka, milující knížky o zvířatech, jsem ji nečetla, ale už při prvním příběhu kojotice Tity, jsem byla zpátky :) Pěkně napsané, napínavé čtení, jaké už asi dnešní děti nevyhledávají.

vlkodlaq
23.10.2016 4 z 5

Moji známí z divočiny nejsou tak čtiví a poutaví, jako jiné Setonovky, přesto zálesáka a milovníka zvířat a přírody potěší. Pro mě jsou stále nejlepší knihy od Setona Dva divoši a Rolf zálesák.

tenax
10.08.2013 4 z 5

Kdo se zajímá o život divokých zvířat a přírodu vůbec, tomu není třeba Setona představovat nebo doporučovat. Jen upozornění pro případné čtenáře: 1. vydání (brožovaná Karavana z roku 1961) obsahuje povídky Tita, Čtverák, Bingo, Štěk, Divočák, Lobo, Winnipežský vlk a Vej-ača, kdežto 2. vydání (sešitová Karavana č. 13 z roku 1968) je upravené a obsahuje povídky Tita, Krag, Štěk, Billy z pustiny, Divočák, Winnipežský vlk a Vej-ača. Jak je to s 3. vydáním (z roku 1984), to nevím.