Moje všechno

Moje všechno https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310759/bmid_moje-vsechno-7z3-310759.jpg 3 77 24

V den, kdy se Hana chystá oznámit manželovi, že od něj odchází, ho najde v ložnici na podlaze, vyděšeného a neschopného se pohnout. Dostal mrtvici. A jejich život se ve vteřině změní. Haně nezbývá než odložit všechny své plány, aby se mohla starat o manžela, kterého byla připravená opustit. Tom nemůže chodit, není schopen základních úkonů. Po měsících vzájemného zanedbávání a partnerského odcizení nastává dlouhé období rehabilitace, během nichž má Tom čas pohlédnout na svůj život z nové perspektivy, aby ho mohl přehodnotit. Podaří se Tomovi překonat nemoc a zachránit manželství? A dokáže se Hana vzdát svých plánů na nový život a znovu se do Toma zamilovat? Moje všechno je debutový román, který nedáte z rukou. Rozpláče vás i rozesměje. A přiměje vás zamyslet se nad tím, co je v životě skutečně důležité.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

My Everything , 2015


více info...

Přidat komentář

kris.docekalova
07.01.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Nebyla to úplně typická romantika, mělo to trochu jiný příběh. Hezky ukazuje těžkosti rozhodování v dospělosti, že ne všechno je černobílý a jasný (i když pro okolí třeba ano). Je pravda, že to bylo možná zbytečně moc natažený, ale při čtení to vůbec nevadilo.

Lucc93
22.07.2021 3 z 5

Je pravda, že dle popisu jsem od toho čekala trošku větší drama. A knížka mě zezačatku moc nebavila, když už se po prvních stranách stalo to, co je hlavním tématem knihy. Ale když jsem dočetla, tak se mi nakonec vcelku líbila. Hezká oddechovka, taková romanťarna. Za mě 3 hvězdy :)))


Ivanule
08.01.2020 4 z 5

Téma knihy výborné,ale děj mi přišel táhlý,čtení mi trvalo déle než jsem předpokládala:)

rysavas
30.05.2018 3 z 5

Nějak mě to nebavilo...přiznávám, že jen díky mé touze dočítat knihy jsem se dostala do poslední třetiny, která byla vcelku fajn....proto nakonec 3 hvězdy (ale spíš 2,5)

jaruva
18.05.2018 4 z 5

Podle anotací jsem očekávala "větší drama", což se nestalo. Ale nevadilo mi to, příběh se mi líbil. Taková romantická oddechovka. Sestra Jules mě hrozně štvala, ale nakonec byla fajn...

Alma-Nacida
03.04.2018 2 z 5

Tak nevím, asi jsem zas sáhla vedle, ale nedočetla jsem. Podle popisu jsem čekala strhující drama, to jsem se nedočkala. Co se mi opravdu hodně líbilo, je obálka. :-) A to je teda trochu málo, ne? :-)

luciefeix
11.03.2018 1 z 5

kniha mě nebavila nemělo to štávu

hruskovalucie93
12.11.2017 3 z 5

Je pravda, že dle popisu jsem od toho čekala trošku větší drama. A knížka mě zezačatku moc nebavila, když už se po prvních stranách stalo to, co je hlavním tématem knihy. Ale když jsem dočetla, tak se mi nakonec vcelku líbila. Hezká oddechovka, taková romanťarna. Za mě 3 hvězdy :)))

aliali
31.10.2017 5 z 5

Mě se knížka líbila, příjemná oddychovka.

Šárka5875
03.09.2017 3 z 5

Na román Moje všechno jsem byla velmi zvědavá. Námět mě zaujal a těšila jsem se na hluboký, emotivní příběh. Ovšem jsem trochu zklamaná. Myslím, že autorka tak úplně nevyužila potenciál, který se jí námětem nabízel. Navíc jsem nečekala, že dost velká část příběhu se bude týkat Tomovy sestry. Musím říct, že konkrétně ona mě moc jako postava nezajímala a tudíž pasáže, které se týkaly jí, mě nijak neoslovovaly. Kniha mě tedy celkově nenadchla. Začala pěkně, čekala jsem, jak se bude příběh dál rozvíjet. Jaks e mladí manželé s krutým osudem v podobě nemoci poperou. Ovšem prostředek knihy mě převážně nudil. Až ke konci jsem se zase svižněji rozečetla, protože mě zajímalo, jak příběh Hany a Toma vyvrcholí. Za mě tedy lepší průměr, nic světoborného. Je to všem debutové dílo a já ráda zkusím další autorčinu knihu, pokud u nás vyjde. Třeba bude již propracovanější.

V knize se střídají kapitoly ze současnosti s kapitolami z minulosti. Dozvídáme se tedy, jak se Tom s Hanou seznámili, jak se vyvíjel jejich vztah a co předcházelo té osudné události v podobě Tomovy mrtvice.

Pokud hledáte odpočinkový román s pomalejším dějem, který nejde nijak zvlášť do hloubky, potom Moje všechno zkuste. Můj šálek kávy to však úplně nebyl, čekala jsem víc. Ovšem jisté poselství si z knihy odnesete. Člověk musí myslet také sám na sebe, a ne žít pouze život svého partnera. A také že nejen prací živ je člověk. Pochopitelně se nabízí pronést, že bez práce nejsou koláče, ale jak se říká... Všeho s mírou. A do třetice... Komunikujte spolu.

Kniha se pyšní nádhernou obálku, která mě zaujala hned na první pohled, a musela jsem se pídit, jaká kniha se za ní skrývá. Za obálku tedy velký palec nahoru.

Marluksa
22.08.2017 4 z 5

Nepřekvapila, nešokovala, nezklamala... prostě taková zlatá střední cesta. Čekala jsem více emocí. Autorčin styl ale stojí za zmínku: skvělá slovní zásoba, poutavé věty a souvětí, vtip, elegance, vhodné kombinování slov, originalita...

limetka2008
13.08.2017 3 z 5

Celkem dobrá knížka na dovolenou. Neurazí, mírně potěší, ale za pár týdnů mi nejspíš úplně vyvane z hlavy.

lenya
24.06.2017 2 z 5

Láska, nemoc, krize, zamilování - mohl by to být hezký příběh, ale rozepsaný do tolika stran se táhne jako dlouhá nudná přednáška. Kniha nic moc. Přečetla jsem ji, protože jsem ji dostala od přítele, jinak bych po této knize nesáhla.

Aneleh
31.05.2017 4 z 5

V každém případě je to závažné téma, ale trochu nudně napsané - nějak tomu chyběl spád a hlavně mi to přišlo trochu neskutečné. To, že se dvojice po mozkové příhodě Toma znovu našla a uvědomila si, kde jsou pravé hodnoty i si oba vyjasnili minulé chyby, to je v pořádku a i v běžném životě to tak bývá. Teprve až přijde nějaká tragédie, lidé si uvědomí, jak jim ve skutečnosti na sobě záleží. Ale dost divné mi přišlo, co následovalo. Nevěřím tomu, že by člověk po mrtvici byl schopen takového rozhodnutí, jaké udělal Tom a hlavně jaké udělala Hana. Mně to prostě přijde nezodpovědné, nechat partnera v takovém stavu a odjet si plnit své sny. Zvláště, když má mít ještě na starosti svoji těhotnou sestru. Nemyslím si, že je to projev šílené lásky, o jaké se mezi nimi neustále mluví.

sabca
13.05.2017 3 z 5

Dobré téma, ale takhle sepsané se mi moc nelíbilo. Měla jsem problém se do knihy začíst. Knihu jsem dočetla, ale moc mi to nedalo.

knihomolka525
19.04.2017 3 z 5

jen ten kdo prožil něco velmi podobného (proto jsem si knihu koupila) ví o čem je řeč.Autorka se snažila popsat příběh věrohodně a podle děkovné stránky na konci knihy si ho vymyslela a snažila se být věrohodná.V reálném životě jde všechno jinak.V knize je dáván velký prostor a ž zbytečně Tomově sestře až mi přišlo že je to spíš o ní jakoby o vyplnění hluchého prostoru.Čekala jsem že se bude víc věnovat vztahu Toma a Hany před a po.Tomu jak se se vším poprali.Celkově rozvláčné a rozpačité.

Siraelxy
01.04.2017

Příběh ze života....Musí to být peklo být nucena žít s někým koho už nechcete, s kým jste se chtěla rozejít.
Průměrná kniha, říkám já, ale dodávám, že tento žanr (malinko červená knihovna) není můj cup of tea.
Více zde: http://siraelxy.blogspot.cz/2017/04/katie-marshova-moje-vsechno.html

bookcase
16.03.2017 4 z 5

Hodně emotivní román, ale neskutečně mi tady lezly na nervy vedlejší postavy.

Luciecii
12.03.2017 4 z 5

Knihu jsem si od prvních stran oblíbila protože hned na prvních stránkách dostala spád. Oba hlavní hrdinové Tom i Hana to měli těžké, každý jiným způsobem.
Příběhy psané jakoby "na přeskáčku" se mi začínají líbit čím dál více a čím dál více se s nimi v knihách setkávám. Vyprávění jednoho a pak druhého vás vtáhne do příběhu a můžete si sami udělat obrázek o tom, za kým víc stojíte, komu fandíte, jak chcete aby to skončilo a kdo je vám z těch dvou blíž.
Příběh byl skvěle napsaný a bylo hezké pozorovat, jak se Tom snaží získat Hanu zpět a Hana jak se pomalu, ale jistě oddává znovu jejich manželskému životu.
Knihu doporučuji, je to oddechové čtení.

kanitsuj
10.02.2017 4 z 5

Příběh mladého manželského páru, kterému se v důsledku každodenního stresu a rutiny vytratila ze společného života láska, obdiv a vzájemný respekt k partnerovi a který musí projít velmi zátěžovou zkouškou, aby znovu nalezl, co je v životě skutečně podstatné.
Četlo se mi pěkně, některé pasáže jsou možná příliš zdlouhavé a některé naopak působí zkratkovitým dojmem /méně rozpracovaná psychologie hlavní hrdinky/. Nicméně téma pro mne bylo aktuální i inspirující a rada si o něm budu ještě chvíli po přečtení přemýšlet...

Autorovy další knížky

Katie Marsh
anglická
2016  67%Moje všechno
2018  72%Život bez tebe
2019  68%Stejně je život krásný

Kniha Moje všechno je v

Právě čtených1x
Přečtených128x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce107x
Chystám se číst85x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x