Mizera

Mizera https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329213/bmid_mizera-Oy6-329213.jpg 4 39 11

Věčná sbírka série

< 131. díl >

Bantam Romance série

9. díl

Hrabě z Rothinghamu je mizera – a sobecký a nestoudný sukničkář. Alespoň je o tom přesvědčená celá Anglie. A jeho pověst se nezlepší, když ho sám princ z Walesu požádá, aby se oženil se svou milenkou – lady Elaine Wilmotovou – a on odmítne. Ve skutečnosti však hrabě není krutý člověk. A když jednoho dne při projížďce venkovskými lesy narazí na dívku v nesnázích, rozhodne se jí pomoci. Syringa Meltonová se totiž ocitla v nezáviděníhodné situaci – její rodina přišla o peníze a ona se musí vzdát nejenom domova a majetku, ale i daleko cennějších věcí. Hrabě se rozhodne mladé a nevinné dívce ukázat velký svět – a odveze ji do Londýna, aby tam začala žít nový život. To se však ukáže jako hrubá chyba. Na Syringu ve velkoměstě nečeká radost a štěstí, ale naopak hrozivé nebezpečí. Kam až sahá síť intrik, žárlivosti a touhy po penězích? Podaří se Syrinze uniknout ze smrtonosné pasti, která pro ni byla nachystána? A uvědomí si hrabě, komu ve skutečnosti patří jeho srdce?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Ruthless Rake , 1974


více info...

Přidat komentář

jaja1989
10.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Pod pojmem mizera si teda představuju někoho jiného než hlavního hrdinu.
To spíš jeho bratranec je ...
Na knize se mi právě líbil hlavní hrdina.Za to hrdinka je naivní a někdy až hloupá, když má špatnou předtuchu a přesto ji neposlechne a to několikrát!!!
Konec byl teda trochu drsny. Až se do tohoto žánru moc nehodil.

Radějka
04.05.2022 3 z 5

Velmi slaďoučký historický román, který určitě nenese nějakou hlubokou myšlenku... :) Já ho však četla na dovolené u moře a pro tento účel byl naprosto ideální a velmi čtivý.


NikiGrouse
23.02.2021 2 z 5

Historické romány mám ráda, ale toto se mi zdálo hodně naivní a přeslazené.

Pedruska01
29.11.2020 3 z 5

Jako už dvakrát, tak i potřetí jsem si vzala tuto autorku, abych vyplnila čas. Tak nějak jsem chtěla věřit, že do třetice všeho dobrého a zároveň jsem nad sebou lomila rukama, proč si to dělám. Tato pro mě třetí kniha byla zatím nejdelší a naprosto zbytečně. Rozhodně bych jí zkrátila, jelikož autorka se drží takového nešvaru, že má tendenci popisovat nezáživné a nedůležité věci. Jinak, kdybych nemusela číst tyto nezáživnosti, mohu snad i prohlásit, že se to četlo celkem dobře a rychle.
Hlavní hrdinka Syringa s naprosto debilním jménem byla opět tou naivní dívkou, které v takových příbězích vídáme. Celkem jsem ji brala a byly momenty, kdy se mi i líbila, jen měla jednu "vadu", kterou jsem prostě nechápala. Proč sakra v její přímé řeči věčně, když mluvila s hrabětem byly ty pomlčky? Ano, pochopím, že se v řeči jako zasekne, těžce se jí mluví - ok. Ale tohle bylo i ve větách, chvílích, kdy se to naprosto nehodilo a pak se jevila jako debil, co neumí mluvit. Doslova.
Hlavní hrdina - většinou jen hrabě, jeho lordstvo, Jupiter, anebo svým jménem Anceline - co to je opět za uhozené jméno?, byl chlap, který v tomhle příběhu ani době dle mého nebyl mizerou, jak název knihy sděluje, ani omylem. Byly věci, které se mi na něm líbily víc a některé míň, ale akceptovala jsem ho. Nemůžu proti němu říct vyloženě nic špatného.
Kupodivu - a jsem za to ráda - se mi příběh v této knize líbil, dělo se tam toho víc, než v knihách předešlých, takže žádná nuda. Jediné, co - autorka má jednu šablonu a tou se striktně zuby nehty drží. Neuhne ani o píď ze své již dávno vyšlapané cesty. Naivní a neuvěřitelně nádherná mladá dívka. Krásný, záletnický rebelant. A náhlé, téměř okamžité vzplanutí lásky, svatba. První dvě ok. S tím posledním mám problém. Je to logické a jinak to ani v této literatuře být nemůže, opak by byl zklamáním, ale jak jsou ty knihy krátké, vypadá to hloupě, protože vyznání lásky a souhlas ke svatbě anebo rovnou obřad je pomalu na jedné stránce. Pořádně nerozepsané, nepropracované, unáhlené - nedá se tomu věřit. Navíc to autorka ještě k tomu zaleje sklenicí medu, a to je konec. Utopí tu romantiku definitivně.
Jelikož vím, že tohle prostě autorka dělá s konci, dvakrát mě o tom přesvědčila, tak jsem to tak nějak přijala. Dokonce by to nebylo tak moc špatné, kdyby to ale nerozepisovala dál, proboha! Jak jsem již psala - zkrátit, o mnoho stran a byl by z toho celkem kloudný romantický příběh.
Kniha splnila svůj účel, jako vždy. Konečně kniha, ve které se něco dělo po celou dobu. Nijak výrazný mínus, který by mě iritoval a nutil mě knihu prohodit oknem. Hodnotím zlatým středem, doporučení... Každý musí uvážit, zda do toho jít.

LenkaAK
06.09.2020 4 z 5

Klasický Barbařin scénář na sto první způsob. Opět krásná hlavní hrdinka, zhýralý hrabě a jeho proradná milenka jsou hlavními hrdiny příběhu. Syrinžin otec po smrti matky propadl alkoholu a hazardu, jeho majetek jde do dražby. Opilý nakonec nechá vydražit i svou dceru. Ale na scéně se objevuje hrabě, který kvůli Syrinze bojuje se svým svědomím, svou morálkou a samozřejmě, že kladné stránky zvítězí! V příběhu je zakomponován také exkurz do londýnského vězení. Tyhle historické vsuvky mám moc ráda, povyšují banální romantický příběh na něco i poučného. A všechno dobře skončí. Hlavní hrdina je napraven a spolu s hlavní hrdinkou jdou vstříc růžové budoucnosti.

pip11
18.03.2019 4 z 5

Pěkná kniha, hezky se četla. Je to má první od této autorky, možná si přečtu ještě nějakou další.

Ewik
03.11.2017 3 z 5

Knihy Barbary Cartland mám moc ráda. Pěkně se čtou, jsou plné tolik potřebné romantiky, silnými mužskými hrdiny, špetkou napětí a té nejčistší formy lásky.
U knihy jsem se hezky odreagovala a zpříjemnila si večer. Místy mě ale popouzela až přílišná naivita hlavní hrdinky a její neustálé omílání lásky ke svému koni (jako by na ničem jiném nezáleželo ani na chudákovi chůvě).
Barbara má, mimo jiné, velký talent vykreslit záporné hrdiny. Jsou tak protivní, že byste je s chutí zadupali do země. :-)

Pet007
15.10.2017 3 z 5

Dobré odreagování po včerejším shlédnutí filmu Sněhulák. Romantické počteníčko pro ženy.

zuzana2599
19.05.2017 4 z 5

Sladký bonbónek z pera královny historické romance.
Knížka pro uvolnění, parádní oddechovka, která potěší každé ženské srdíčko.
Milé dámy, co říkáte, nebylo by krásné potkat tak hraběte z Rothinghamu a zahořet láskou ?

alnahu
05.05.2017 4 z 5

Také se mi příběh líbil. Syringia měla v životě smůlu ,její otec se velmi zadlužil a připravil je o domov a majetek, ale i o jejího milovaného koně Merkura. Při dražbě , je otec tak zoufalý, že vydraží i ji a pak se zastřelí. Ale její život změní obávaný hrabě z Rothinghamu. Kniha má vše co mám ráda v romantických knihách.

MinaHawke
05.03.2017 5 z 5

Moc hezký příběh. Knihy od této autorky mám moc ráda, vždycky tam totiž vše dopadne dobře a proto je mám ráda.
Syringa i hrabě mi byli sympatičtí, na rozdíl od lady Elaine a bratrance hraběte. Zkrátka knize nechyběly intriky, napětí ani láska.
Jen popis vězení Newgate a jeho podmínky byl celkem hrozný.