Stíny vraždy

Stíny vraždy https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246439/bmid_stiny-vrazdy-ZGc-246439.jpg 4 63 12

Mitchellová a Markby série

< 13. díl >

V roce 1889 byl manžel zesnulé Cory Oakleyové William postaven před soud za její vraždu. Případ byl odložen, Oakley uprchl ze země a už o něm nikdy nikdo neslyšel. Po více než sto letech zůstaly z celé Oakleyovy rodiny pouze dvě postarší sestry, které se léta snažily udržovat zchátralý domov svých předků, ale nakonec se ho rozhodly prodat. Pak ovšem přijede na návštěvu mladý Polák Jan, který tvrdí, že je pravnukem Williama Oakleyho, a vznáší nárok na polovinu částky získané prodejem domu. Když je Jan nalezen mrtev, otráven stejnou látkou, která kdysi zabila jeho prababičku, zdá se, že rodinu Oakleyových opět pronásledují stíny vraždy a superintendant Markby musí pátrat v minulosti, aby našel vraha…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Motto
Originální název:

Shades of Murder , 2001


více info...

Přidat komentář

pepa4081
03.12.2023 4 z 5

Skvělá série.
Velmi uspokojivé.

Marcik7
11.10.2023 3 z 5

Stará dobrá Anglie, nyní i před sto lety - alespoň v tomto příběhu. Plynul pomalu, sem tam vyskočila vlnka napětí. Alan s Meredith pokročili ve svém vztahu, tak se snad konečně i vezmou.


iška
15.10.2022 3 z 5

Pohodové čtení. Já si příběhy této série beru vždy na cesty a k tomuto účelu mi plně vyhovují.

konicekbily
16.12.2021 5 z 5

Dvě podezřelá úmrtí způsobená otravou jedem (v odstupu přibližně jednoho století ) se podařilo autorce dobře zpracovat a svým poklidným anglickým tempem připravila pěkné čtení. Pro někoho se to mohlo zdát trochu pomalé, ale mně to vyhovuje. Pěkná zápletka - na závěr vysvětlení jak má být!

Mi--LADA
01.10.2020 4 z 5

Další pohodová, umírněná detektivka od Ann Granger. Líbilo se mi, že částečně zavítala i do historie. Historické detektivky mám ráda.

Angelicca
09.08.2019 5 z 5

Moje první kniha od této spisovatelky. Klasická detektivka z dvou časových rovin, četla se dobře, nebyla moc dlouhá, určitě si ráda ještě nějakou přečtu z této série.

alnahu
31.08.2018 5 z 5

Příběh vraždy, který byl odložen , po sto letech se do vyšetřování pouští Meredith Mitchellová a superintendant Alan Markby, kteří této záhadné historické vraždě přijdou na kloub. Zajímavá čtivá detektivka odehrávající se ve dvou časových rovinách.

karavela
01.05.2018 4 z 5

Klasická detektivka odehrávající se ve dvou časových rovinách,z nichž ta historická mě bavila o trochu víc.

soukroma
20.11.2017 4 z 5

Osvěžující detektivka, vlastně dva (mírně související) detektivní příběhy v jednom - stará a moderní Anglie se představuje. Přestože tam byla neuvěřitelná plejáda postav, zápletka a hlavně rozuzlení nepostrádá zajímavost, tajemství, a dokonce humor (což u této autorky časté opravdu není).

tanika
16.05.2016 5 z 5

Od autorky mám přečtené všechny knížky, které u nás vyšly, líbí se mi její styl "stará, dobrá Anglie" - oddychové, pohodové detektivky. Stíny vraždy se mi četly dobře, líbilo se mi prolínání dvou časových os, postav bylo přiměřeně, nepletly se. Ve vztahu Meredith a Markbyho došlo k posunu a jejich vztah se tolik neřešil, jako v minulých knížkách (podle mě ku prospěchu). Rozuzlení možná trochu očekávané, ale příběhu napětí nechybělo - s knížkou spokojenost.

Charlesska
03.08.2015 3 z 5

Ann Granger je moje oblíbená detektivkářka, četla jsem od ní vše, ale tahle knížka mě trochu zklamala. Děj má pomalé tempo, postrádá napětí. Dočetla jsem ji do konce jen proto, že jsem si ji koupila:-)

Marthas
25.07.2015 3 z 5

Nebýt té velmi průhledné zápletky, kterou jsem odhalila i já a odklonu od zavedené grafiky k "podbízivému designu" s dámou v plamenech, dala bych čtyři hvězdy, takto pouze tři...
Doufám, že tato lehce klesající tendence se opět změní ve stoupající a že závěrečné díly série, budou strhující...
Jinak by se jednalo o velmi napínavou oddychovku, která se odehrávala ve dvou rovinách času... Takto jsem to četla převážně ze zvědavosti, zda jsem odhalila vraha a protože se jedná o dílo mé oblébené autorky...