Mise Sinaj

Mise Sinaj https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333685/bmid_mise-sinaj-Jag-333685.jpg 4 48 15

Lang Reilly série

< 3. díl

SMRTÍCÍ TAJEMSTVÍ STAROVĚKÉHO RUKOPISU STŘEŽÍ BIBLICKÁ HORA CHORÉB… Dva vědci – jeden v Amsterdamu a druhý v Atlantě – jsou zavražděni. Zpočátku se zdá, že mezi nimi existuje jediná spojitost: Lang Reilly. Koneckonců oba muži pracovali pro jeho nadaci. Jenže když někdo po Langovi pro výstrahu vystřelí, jen podpoří jeho odhodlání dobrat se pravdy. Pátrání zavede Langa do Bruselu, Káhiry, Vídně, Tel Avivu… až k nebezpečnému tajemství pohřbenému hluboko v minulosti. Jak souvisejí vraždy vědců s nedávno objeveným starověkým rukopisem? Jaká odhalení obsahuje a kdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil jeho rozšifrování? Aniž by narušil již tak křehkou rovnováhu sil na Středním východě, musí Lang zůstat naživu dost dlouho, aby našel odpověď na záhadu, s níž si historikové nevědí rady už celá staletí.... celý text

Romány Thrillery Historické romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Sinai Secret , 2008


více info...

Přidat komentář

jasněblond007
13.03.2020 5 z 5

Třetí díl z devítidílné série. Tak jak už to bohužel bývá, pokud je kniha čtivá, ale málo prodejná, jelikož obsahuje intelektuální obsah a historii, tak se další díly neproloží a nevydají v CZ.

Staráknížka
15.01.2019

První kniha od tohoto autora - je to na rychlé čtení a bez velkého přemýšlení. I když problémy s chemií a fyzikou mě zaujaly (ve fyzice jsem zaostala u principu zatloukání skoby do zdi a chemii jsem na základní škole učila - ale nic takového). Je až s podivem, že svět ještě pořád existuje přes tu záplavu nejrůznějších cvoků.


mi-380
24.10.2018 3 z 5

„Člověče, vy máte ale smůlu, teď tu byl“ dalo by se při komentáři využít cimrmanovské rčení. Ano, se vším, co v této knize najdeme, už tu někdo byl: templáři, archa úmluvy, tajemná agentura, bondovské přesuny, bondovské řešení konfliktů. Ale čte se to relativně dobře, vlastně přesněji poslouchá se to dobře a rychle s mikrofonem v levém uchu při jízdě na kole, kdy při řešení složitějších dopravních situací nevadí drobný výpadek soustředění. Autor se poměrně často blýskne znalostí a popisem různých reálií v evropských velkoměstech a mě se přitom příjemně zableskne v paměti, protože jsem blázen do cestování a většinu těch míst znám osobně také. Překlad je občas roztomile komický. Příkladem budiž půllitrový tuplák piva nebo vytrvalé používání slova kondominium.
60 % (zatím 30 hodnotících s průměrem 78 %).

Danuše7
26.08.2018

Když je něčeho moc, je toho příliš. i uctívání se zvrhne ve fanatismus. A jestli Mojžíš nebyl tím, za kterého ho církev vydávala se stejně úplně s určitostí nedozvíme.

Dandulka
24.07.2018 5 z 5

Hezky napsané. Jako obvykle začínám od posledního dílu, ale naštěstí mi to nijak nevadí.

Elea
03.05.2018 3 z 5

Kniha je nepříliš náročná oddechovka, hodně dobře se čte, ale doporučuji příliš nepřemýšlet - o zápletce ani historických údajích. Nevadily mi jen informace z fyziky a chemie, protože mé znalosti v těchto oblastech jsou zhruba na úrovni autorových.

EvaEma
29.03.2018 3 z 5

Kniha se čte hezky, na jeden zátah, ale už mě rušily informace, které jsem si přečetla v předcházející knize. Někdy jsem měla pocit, jako kdyby je autor jen vzal a okopíroval. Některé informace zase nedotažené, jako by byly psané z rychlíku a místy jsem jen kroutila hlavou, jak moc neuvěřitelné to bylo. Času stráveného u této knihy nelituji, mělo to spád, ale vracet se k ní (ani k dalším případným v pořadí) nebudu.

cedos
13.02.2018 4 z 5

Po dvou předchozích dílech tak trošku zklamání. Kniha se sice dobře četla, má spád, linku příběhu, ale nějak jsem měla pocit, že jsem nečetla předchozí díly a ztrácela se v návaznosti. Inzerovaná zápletka --- ta mysteriózní část, tam nějak úplně chyběla a to na úkor přílišné akčnosti a až neuvěřitelných možností hlavního hrdiny. Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, ale na druhou stranu si neumím představit o čem by asi tak mohlo být další pokračování ...

Ketesh
24.01.2018 5 z 5

Kniha mě velice překvapila, jelikož jsem čekala něco naprosto jiného.... Obvykle špiónské knihy nečtu, ale tohle stálo za tu změnu! Skvělá zápletka, perfektní rozuzlení...

pobijecmuch
12.12.2017 1 z 5

Nelíbilo, Loomis jako by už nevěděl o čem psát a to prý vypotil dalších pět dílů. Nevím, zda se to Mystery Press vyplácí vůbec vydávat. Asi ano, ale u tohoto vydavatele se mně nelíbí, že započne vždy s nějakou sérií a po dvou, třech dílech to normálně zabalí.

trudoš
29.10.2017 4 z 5

Je to akční oddechovka a jako k takové je k tomu třeba přistupovat. Takže určitě nic pro milovníky historie, nebo nedej bože zájemce o vážnou literaturu. Gregg Loomis si ve svém třetím románu už skutečně na nic nehraje a příběh staví po vzoru starých snímků s Jamesem Bondem, okořeněných špetkou z Indiana Jonese. Není to úplně komedie, ale nadsázka je tu znát v každém pátém odstavci, především když dojde na komentování evropských krajů, mravů či osobností.
Bohužel, stran koncepce zápletky selhává vyprávění hned v několika ohledech. Loomis buď záměrně anebo nevědomky ignoruje základní souvislosti, takže chce-li člověk zpětně poslepovat jak a proč, moc to neštymuje. Osnova přitom slepě uhání dle hlasu konspiračního thrilleru, nehledíc na něco tak nepodstatného jako je hodnověrnost. Navíc haprují i historické a technické detaily, které často působí dojmem wikipedických znalostí. Ovšem jak jsem psal na začátku, když k tomu přistoupíte s náležitým očekáváním, nezklame kniha ani v nejmenším.

Sonik1974
28.10.2017 1 z 5

Druhá kniha od autora a opět velké zklamání. Příběh plochý, historické vyvozování minimální (navíc neuvěřitelné), hlavní hrdina si nezískal moje sympatie. Honičky, honičky, které jsem přeskakovala.

Plus - další kniha do Čtenářské výzvy 2017.

S autorem jsem však definitivně skončila - pro mne autor, který se veze na vlně zájmu, pouhá komerce.

Veha89
25.10.2017 5 z 5

Dobré čtení, skvělá zápletka, jen jsem někdy nestíhala ty technické pasáže :-)

Jaruš7
24.10.2017 4 z 5

Kniha má jisté vyvozování z historických pramenů, které by mohly být překvapivě pravděpodobné, i když v reálu by to mělo následky nedozírné. Jde o úhel pohledu na Exodus, převrátit tisíce let tradovaný výklad, už to je kolosální odvaha.
Pro možnou letmou stopu je jistý příběh z pera Mika Waltariho vodítkem.
I další artefakt (byl mým tipem z předchozí knihy) byl zajímavý, ale levitace .....?
Citace :"Znáš nějakého politika, který by odmítl voliče ?"
Trefně zasazené do aktuální doby, asi následkem přítomného politického víru, je mé zdání z četby plné chaosu, asi.

mmmisulka.r
16.10.2017 4 z 5

Již třetí díl skvělé série, opět jsem si čtení moc užila. Tentokrát mám ale maličkou výtku, Gregg Loomis v Misi Sinaj pomalu upustil z historické linky příběhu. Ano, je tam stále ten základ, ale už tomu není věnováno tolik prostoru, ten teď více zabírá hlavně akce! Ale jinak super!
Více v recenzích v záložkách - Knižní deníček!

Autorovy další knížky

Gregg Loomis
americká
2016  65%Případ Pegasus
2017  75%Akta Julián
2017  78%Mise Sinaj

Kniha Mise Sinaj je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce79x
Chystám se číst43x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x