Banán!

Banán! https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256320/banan-eST-256320.jpg 4 27 4

Mimoni série

1. díl >

Přicházejí Mimoni! Jak na filmové plátno, tak na komiksové stránky! A zatímco ve filmu se seznámíme s jejich začátky, s jejich přicestováním do Ameriky a s rozjetím kariéry coby superpadoušských poskoků (on je taky jejich původní název Minions, čili takoví ti podržtaškové zločineckých bossů - ale ti čeští "Mimoňi" jim možná sedí více, hlavně když uvážíme jejich úspěšnost), tak komiksová série je už zachycuje v tom nejlepším. Pokud se dá u Mimoňů o tom nejlepším vůbec mluvit. Komiksová série je složená z jednostránkových vypointovaných epizod, které jsou zcela beze slov, takže si komiks můžou užít i ti nejmenší čtenáři... ovšem díky skvělým fórům a lahůdkovému grafickému zpracování potěší i ty odrostlejší.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Minions Volume 1: Banana! , 2015


více info...

Přidat komentář

trudoš
12.01.2022 3 z 5

Stylová kresba, která sice fanoušky filmových mimoňů otráví, ale v mém případě udeřila hřebíček na hlavičku, už jen proto, že nekopíruje práci někoho jiného. Kreslené gagy navíc získávají na sympatické absurdnosti, jež k těmhle popleteným pomocníčkům bez pardonu patří.
Jen s obsahem je to slabší. Nejvíc práce paradoxně odvádí výtvarník Didier Ah-Koon, zatímco nápady scenáristy Renauda Collina stěží utáhnou celostránkový strip, natož nějakou výkonnější pointu. Něco je úsměvné, něco veselé, ale drtivá většina s předvídatelným závěrem, jenž je navíc při třetím opakování už maličko neoriginální. Je samozřejmě otázkou, komu to kupujete, protože věková hranice od pěti do osmi a devadesáti až devadesáti devíti let je podle mě naprosto v pohodě. Každopádně zcela bez diskuzí oceňuji celou tu práci beze slov, která zákonitě patří k těm nejtěžším. Jen mě mrzí nevyužitý potenciál. Jakoby se tvůrci cíleně snažili splnit to, co se od nich tak nějak čeká a raději se nepouštěli do žádných větších akcí.

Ven_D
17.09.2015 5 z 5

Skvělé na zvednutí nálady, nenáročné a vtipné. Za mě nadšení. Přečteno za chvíli, ale i tak nádhera.


carbici
19.08.2015 3 z 5

Zakoupeno pro dítko. Až při "čtení" se ukázalo, že spoustu vtípků pochopit nemůže. I tak to mělo velký úspěch a své si tam našli i rodiče. Jedná se o ideální knihu do auta pro děti, co ještě neumí číst (u nás zabavila na cca 150 km).

RaptoR
17.07.2015 2 z 5

Krátké a ne moc zábavné. Ale nakonec proč ne...