Milý člověk - Jan Libíček

Milý člověk - Jan Libíček https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104109/mily-clovek-jan-libicek-104109.jpg 5 6 3

Knížka plná fotografií, vyprávění i otištěných novinářských rozhovorů a novinových článků o Janu Libíčkovi, nepřehlédnutelné osobnosti našeho divadla, televizní obrazovky i filmového plátna, nemá jinou snahu než na základě dostupných informací či výpovědí jeho příbuzných uceleně připomenout tuto nejednoduchou, zajímavou osobnost. Jan Libíček měl v sobě jakýsi vnitřní smutek, trpěl komplexy a vlastně nikdy v životě nebyl skutečně šťastný. Komikem se stal díky filmovým rolím. Jako člověk přesto zůstává i více než třicet let po smrti neobjeven.... celý text

Kerberos
Kerberos
25.05.2019 5 z 5

Pana Libíčka jsem měla vždy ráda,ale moc jsem o něm nevěděla.V knize je mnoho informací a fotografií z jeho života.Škoda,že nám odešel tak mlád.

IvonaK
IvonaK
14.06.2018 5 z 5

Myslím že knize nic nechybí. Je tam vše pečlivě zachyceno a hlavně mě vytřel Libíček zrak tím, v čem byl na základce výborný.


Harry
Harry
29.10.2014 4 z 5

Jan Libíček byl nepřehlédnutelný herec, i když téměř nikdy nehrál hlavní postavu. První úspěchy na divadelních prknech získal v Gottwaldově (především Král Ubu) a pak se přemístil do Prahy, nejprve Divadlo Na zábradlí a MDP, která mu svým repertoárem vyhovovala lépe, než "Na zábradlí" a abstraktní hry Havla apod. Velkou popularitu mu obstaral film a na jeho roli ve Světácích nelze zapomenout, stejně jako na role v dalších českých filmech, v drtivé většině komedií. Jan Libíček se nedožil vysokého věku, zemřel krátce po čtyřicítce a jeho dominantní typ v českém filmu chybí.

Štítky knihy

osobnosti herci

Autorovy další knížky

Josef Petrů
česká, 1965
2005  93%Milý člověk - Jan Libíček
2016  85%Obyčejná valašská cérka Jarmila Šuláková
2006  100%Martin Růžek -- Příběh českého herce
2002  0%...Miroslav Šlouf, démon je

Kniha Milý člověk - Jan Libíček je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x