Miluj len raz

Miluj len raz https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126337/bmid_miluj-len-raz-vZ1-126337.JPG 4 238 41

Malory Family série

1. díl >

Krásnu Reginu omylom unesie neodolateľný zvodca Nicholas Eden. Hoci sa omyl rýchlo vysvetlí, ani jeden z nich nevie odolať vzájomnej príťažlivosti a rodiacej sa láske.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Love Only Once , 1985


více info...

Přidat komentář

mariva
14.01.2024 4 z 5

Některé díly série už jsem četla a nyní se mi dostal do rukou první díl. Sice je trochu složité vyznat se v jejich rodinných vztazích, ale alespoň vím, jak vše začalo. Příjemná četba jako i ostatní díly.

Ewe291
18.10.2023 5 z 5

Kto ma knihy ku ktorym sa vzdy rad vrati a najde tam vzdy nieco co ho prekvapi pochopi. Ako uz mnohokrat necitam knihy od autorky prvykrat a urcite nie ani posledny! Su knihy ku ktorym sa budem vzdy vracat a bude to pre mna akoby som ich citala prvykrat a presne k nim patri aj tato autorka.
V tejto knihe sa zoznamujeme s rodinou Malorenovych a mozem povedat, ze su skvely a chapem Regie preco chcela muza ako su jej stryckovia a Nicolas tomu presne vyhovoval. Bolo to prosto skvele a urcite sa ku kniham vratim aj v buducnosti


havrmoni
01.09.2023 5 z 5

Pěkný příběh a začátek hezké série. Čtu ji podruhé asi za 5.let a pořád se mi líbí. I když na můj vkus bych Nicholase potrápila o trochu déle. Tak snadno by mu to neprošlo.

Senza Jenka
25.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Nicholas je opilý a únos milenky je okamžitý nápad, když ji uvidí vycházet z domu jiného svobodného muže. Jenže dotyčná půjčila svůj kočár někomu jinému a ten svobodný muž není milenec, ale strýc. Regii se nic nestane a nebýt pitomosti zmíněné milenky, o únosu by se nikdo nedozvěděl. Takhle má Reggie zkaženou pověst a protože si Nicholase vzít chce, zabrání strýcům, aby ho roztrhli jako hada a přinutí je dotlačit ho k souhlasu se svatbou.
Nicholas své slovo porušit nechce, ženit se také nechce, tak dělá všechno proto, aby zasnoubení zrušila Reggie, a když se mu to nepovede, odloží ji hned po obřadu na venkovském sídle a odjede na půl roku do Indie.
Nakonec to samozřejmě dopadne dobře, nicméně začátek knihy je naprosto absurdní až bizarní. Vývoj vztahů, názory, dialogy, činy... Měla jsem pocit, že autorka se úplně zbláznila.
Lady E rozhlásí, že si Nicholas při pokusu o její únos splet osoby a nedomyslí, že se tím připravuje o šanci, aby jí neutekl? Reggie se s Nickem pomiluje v zahradním altánu v průběhu večírku? A to proto, že když po ní touží fyzicky, tak má dojem, že o ni stojí i jinak? Muž, který neváhal svádět dokonce i panny a na následky kašlal? A jeho důvody k budování špatné pověsti jsou úplně absurdní.
Také mohlo být méně únosů, ale to už je jen detail. Celkově průměrný zážitek.

nina3905
30.07.2023 4 z 5

Veľmi ľahké, príjemné a vtipné romantikus čítanie. V knihe nenájdete veľa za srdce chytajúcich scén, ale vďaka odľahčenému štýlu písania Lindseyovej, ju môžem odporúčať ďalej.

karamelka57
09.07.2023 3 z 5

Na zaciatku mi isla na nervy Reggie svojou naivitou (to jej "tenkrat poprve" v tak nepohodlnom prostredi s nadejou, ze ho tym uputa, to je jak z diskoteky na zaciatku 21.storocia).
Potom ma neskutocne stval Nicholas svojou detinskostou (pomilovat to ano, ale zobrat si ju to uz nie... a navyse z tak blbeho dovodu). Potom to chvilu bolo male Taliansko a nakoniec vsetko dobre dopadlo, co na tomto zanri milujem.

Ála1968
12.04.2023 5 z 5

Nádherné, já tuhle autorku miluju. Těším se na další díly a doufám, že budou stejně nádherné .

MAU256
30.07.2022 5 z 5

Krásná romantická jednohubka.

lucie.dc
12.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Vcelku dobře se to četlo, děj plynul rychle, těch strýčku je přeci jen trochu moc, byť chápu, že se tímto natahují další díly. Trošku jsem se v nich tedy ztrácela, především mezi Jamesonem a Jamesem, nemám ráda, když mají postavy podobná jména, protože si je potom pletu.

Regina byla na ženu nezvykle odolná, Nicholas mi přišel naopak trochu víc ženský, muži jsou přeci jen více sobečtější, aby mysleli tak jako on při odůvodňování...

Kniha si nenechala prakticky žádná tajemství, která by okamžitě nevysvětlila.

Některé věty byly v překladu horší a nedávaly úplně smysl.

Začínám si uvědomovat, že ty konce tohoto žánru jsou opravdu až nepříjemně přeslazené.

Beheregis
16.03.2022 5 z 5

Pěkný příběh, postavy o silném charakteru. Někdy sice dělají nesmyslné věci ale jinak super.

Šajler
27.01.2022 5 z 5

Skvělá odpočinková četba. K takovým příběhům se ráda vracím, nemusím nad dějem moc přemýšlet. A veškeré příběhy s rodinou Malory mě baví . To jejich popichování :D

johana3160
16.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Proste prumer. Prumerny pribeh, prumerny spad deje, co mozna nebylo prumerne je hlavni hrdina, kterej byl palicatej a vznetlivej az to hezky nebylo. Ale pokud chcete roman z tohoto obdobi, tento urcite stoji za precteni.

Ivusak7
15.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Skvělé, skvělé, skvělé..nemohla jsem tento díl dlouho sehnat a strašně mě zajímal příběh Reginy a Nicholase velice se mi líbil a konečně jsem se dozvěděla jak to bylo s Nicholasem a Jamsem..

renulkam
26.04.2021 3 z 5

Začátek serie, ale myslím, že se celkem povedl. Nicholas mě teda opravdu štval, ale strýčkové to vyvážili a neskutečně mě bavili. Knížka mi ubíhala rychle, hladce. Prostě nenáročné čtení před spaním, bez nečekaných zvratů.

katkaq
21.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Začátek působil velmi slibně a dokonce jsem byla nadšená první scénou. Bohužel od poloviny mě kniha začala rozčilovat a málem jsem ji odložila. Nicholas mi pil krev. Každopádně na druhou stranu tady byli skvělí strýčkové

happy19
11.03.2021 5 z 5

Četla se moc pěkně i přes množství jmen:-D
Děj ubíhal svižně a hladce☆
Poctivě napsaná klasika tohoto žánru♡

„Šťastný je ten, kdo našel štěstí v rodině.“

luci2
14.03.2020 5 z 5

Krásná knížka...musím se přiznat, ze příběh nebyl jako přes kopírák a byl jiný. Ano vývoj se dal očekávat a občas bych do děje doplnila víc akcnosti, ale to je můj pohled. I tak jsem si příběh vychutnala plnými doušky a určitě si ho rada přečtu znovu.

PS: Stryckove Malory jsou úžasní a především jsem si oblíbila Tonyho ;-)

AniDi
23.11.2019 4 z 5

Hezký příběh, taková jednohubka, na kterou sice brzy zapomenu, nicméně pohladí po duši.

petraj30
14.08.2019 5 z 5

Nádherný příběh, krásně zamotaný úžasnými strýčky, moc se mi to líbilo, jen Nicolasovi všechno trvalo trochu déle

MonaLisa42
14.07.2019 5 z 5

Je to skvělá a krásně napsaná kniha.
Jedna z knih, kterou jsem vydržela číst až pozdě do noci. Při čtení jsem se velice bavila - rozhovory mezi postavami byly prostě úžasné. V celém příbuzenstvu jsem se docela rychle zorientovala a moc jsem si je oblíbila. Těším se na jejich příběhy... Reginu jsem celou dobu velice obdivovala a Nicholase bych od začátku nejraději přizabila. Jsem nadšená z toho, jak se příběh vyvíjel, jen mohl být trochu delší... Jediné, co bych knize mohla vytknout je její obálka, která mě málem odradila. Ale ani to mě nepřinutí nedat plný počet hvězdiček :-D
Myslím, že se ke knize ještě v budoucnu ráda vrátím. Moc děkuji!!!