Michael Jordan - Život

Michael Jordan - Život https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268255/bmid_michael-jordan-zivot-268255.jpg 4 32 6

KOMPLEXNÍ ŽIVOTOPIS LEGENDÁRNÍHO BASKETBALISTY. Michael Jordan patří ke gigantům světového sportu, jejichž výkony se staly trvalou součástí sportovní historie. Při vyřčení jeho jména si fanoušci automaticky představí tělo sportovce v naprosté synchronizaci s basketbalovým míčem a jeho úžasné smeče. Ale i potomek staré rodiny z pobřežní planiny v Severní Karolíně má stejně jako každý člověk temné stránky. Jako velký sportovec uměl být nelítostným nepřítelem a jako vzor mladých dokázal být milovníkem hazardu. Nikdy dosud nevznikl životopis, který by zrcadlil dvojakost Jordanova charakteru a který by přinesl natolik zasvěcený pohled na jeho život na hřišti i mimo něj. Až nyní držíte takový životopis Michaela Jordana v rukou. Basketbalový novinář Roland Lazenby sledoval Jordanovu kariéru dlouhých třicet let. Byl svědkem postupné proměny Jordana z vyjukaného nováčka v globální sportovní hvězdu, propagátora basketbalu, úspěšného byznysmena, k němuž vzhlížejí miliony dětí, co touží být „jako... celý text

MildeZ
MildeZ
18.01.2020 5 z 5

Pro sportovní fandy jednoznačně lahůdka, protože MJ to je prostě globální značka i mimo sportovní kolbiště O:-) Líbila se mi komplexnost publikace, která se věnovala rodinným vztahům, přes jeho středoškolská léta...atd. Nezbývá než doporučit! ;-)

ThomasRuhe
ThomasRuhe
16.06.2018 4 z 5

Kniha mi nabídla mnoho informací, které jsem se neměl možnost dozvědět. Nejvíce jsem se těšil na jeho roky v Chicagu.
Najednou vše vidím v jiném světle, jeho vztahy se soupeři, spoluhráči , trenérem Philem Jacksonem, vedením klubu Bulls, rodinou atd.
Zajímavé je taky jeho reklamní spojení s Nike. Proč se rozhodl skončit s basketem a chtěl být baseballistou. Opětovný návrat a další tři tituly s Bulls.
Jordan je pro mne nejlepší hráč všech dob, a tahle kniha mi pomohla více pochopit kým byl a co ho hnalo vpřed.
Knihu bych určitě doporučil, a to ani nemusíte být fanouškem Michaela Jordana.


Makec
Makec
12.02.2018 5 z 5

Velmi kvalitní popis života nejslavnějšího basketbalisty světa. Během čtení jsem si musel jako fanoušek a amatérský hráč basketbalu pouštět sestřihy jeho akcí, které jsou i nejsou popisovány v knize. Kniha mě velmi vtáhla do života této legendy, protože je napsána tak nějak proJordanovsky.

kilometr
kilometr
04.10.2016 4 z 5

Zajímavá kniha,která velice věrně popisuje život jedné z největších legend světového sportu.Na maximální hodnocení to nedosáhlo kvůli zbytečně rozvláčnému úvodu,kde jsou rozepisovány osudy předků,které mě nezajímaly.75%.

SedllY
SedllY
28.04.2016 4 z 5

Výborně napsaný životopis, který mi podal vcelku podrobný popis života největší osobnosti basketbalu.
Překlad jeden z nejhorších(hlavně na začátku knihy se to chybami jen hemží), ale ten do hodnocení knihy nezařazuji... Přece jen jsem rád, že kniha u nás v překladu vyšla. :)

wally
wally
09.02.2016 4 z 5

Skvělá knížka o mém sportovním vzoru v době, kdy mne ještě netrápila kolena a mohl jsem si basket zahrát se svými přáteli. Líbí se mi, že kniha není vyloženě psána v positivním duchu, ale autor se umí do MJ i opřít a popsat nepopulární stránky jeho života a osobní stránky. Na rozdíl od životopisu Mikea Tysona jsem se dočkal i informací ze zápasů či o spoluhráčích, kdy jsem byl hlavně zvědavý, jak se k Bulls dostal Rodman a jak spolu vycházeli.
Jednu hvězdu však musím odebrat za opět! nevládnutou kvalitu textu, kdy je zde strašná spousta překlepů, chybějí slovíčka ve větách apod. Není to tak hrozné jako v případě životopisu Mikea Tysona, ale i tak je to hrůza....nakladatelství Timy partners zaslouží dík za vydání sportovních memoárů hvězd současnosti i minulosti, ale ty neskutečné chyby sráží tuto snahu do háje a člověk má pocit, že to musí dělat banda nýmandů....fakt škoda, ale knížku si od nich už nekoupím...

Štítky knihy

sportovci basketbal, košíková

Autorovy knížky

2015  84%Michael Jordan - Život

Kniha Michael Jordan - Život je v

Právě čtených3x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst17x
Chci si koupit9x