Mezi zloději

Mezi zloději https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117792/mezi-zlodeji-117792.jpg 4 104 19

Příběh Bratrstva série

1. díl

Ildrecca je nebezpečné město, pokud si nedáte pozor na to, co děláte. Abyste dokázali vládnout ulicím a přežít, chce to šikovnou ruku a bystré oko. Rothe naštěstí oplývá obojím. Je již léta členem Bratrstva. Zadává si se zloději a vrahy z nejšpinavějších uliček i z těch nejnoblesnějších čtvrtí. Při práci pro vládce podsvětí vyhledává a likviduje potíže uvnitř organizace - a k tomu si bokem vydělává pašováním vzácných předmětů. Když mu však šéf nařídí, aby vypátral, kdo dotírá na členy jeho klanu, objeví daleko větší záhadu - knihu, po níž, jak se zdá, pátrá spousta dalších smrtelně nebezpečných lidí. Knihu, která je možná schopna svrhnout vládce a zničit zločinecké podsvětí. Knihu, která nyní pálí Drothea do rukou...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Among Thieves , 2011


více info...

Přidat komentář

mysimas
07.11.2022 3 z 5

Takový akční film v papírové podobě se spoustou intrik, zvratů a potyček na život a na smrt. Nejvíc mi asi učarovalo přátelství mezi Drothem a Deganem, takže doufám, že ve dvojce nebude chybět.

trudoš
12.02.2019 4 z 5

První román z cyklu Stíny Podsvětí je čtivý i nápaditý, aniž by se přitom podbízel modernímu čtenáři nějakou krutopřísnou stylistikou, přestože k tomu zlodějské prostředí vysloveně vybízí. Sice se Douglas Hulick asi nezavděčí všem milovníkům historických přesností, protože občas míchá jablka s hruškami, ale ve fantastice by člověk k těmhle detailům měl být trochu benevolentnější. Stran zápletky jinak odvádí víc než slušnou práci, takže se jen málokdy stane, že má čtenář dopředu jasno o dalším vývoji událostí. Dojem kazí pouze maličko přepálený rozsah a drobné kiksy v jednání hlavních i vedlejších postav, které při zpětném pohledu nedávají moc smysl. Co mě ovšem bavilo hodně, byl ústřední motiv na pozadí celého konfliktu, tedy netradiční vztah císaře k podsvětí. Na rozdíl od jiných měst, kde je zločinnost zpravidla nezničitelná, zde se jedná o ohrožený druh. Císař totiž odmítá přijmout možnost, že může existovat jiný vládce než on, takže jakoukoliv mocenskou strukturu tvrdě potírá.


špulo
07.05.2018 5 z 5

Chlapácka mestská fantasy so všetkým, čo ku nej patrí - akcia, humor, dobrodružstvo. V češtine jej chýba len jedno: pokračovanie...

kvetfana
13.03.2018 4 z 5

Náhodné zakoupení této knihy v levných knihách při čekání na vlak se ukázalo býti dobrou volbou. 4,5/5 :)

Fenris
21.10.2017 4 z 5

Velice dobrá kniha, k mému překvapení se děj vůbec netáhl a od začátku se tam pořád něco dělo. Až jsem z toho byla trošku v šoku, stejně jako ze samotného závěru, ale to vážně jen trošku. Jediné, co mi občas vadilo, bylo až moc podrobné popisování.
Celá kniha je provázána humorem, dle mého gusta a i hlavní postava si našla místo v mém imaginárním harému.

Giný
24.10.2016 5 z 5

Za velký plus považuji převážně děj, který se od začátku až do konce zdá velice živý. Kniha je plná zvratů a akce, ale nechybí v ní ani humorné nebo lehce dojemné chvilky. I sám závěr knihy dokáže překvapit a to obzvlášť po tom, do čeho všeho se hlavní postava dokázala zaplést a kolik ran schytat.
Někdo hold má více štěstí než rozumu. Každopádně už vím, kdo by byl jednoznačně mým Šedým princem.

PetraMe
16.03.2016 5 z 5

Skvělý a humorný příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout :) Kniha má jen jeden nedostatek a to ten, že nemá více stránek :)

pejty
23.01.2016 4 z 5

Kniha měla parádní úvod, který mě hned zaujal, ale potom se příběh zpomalil a stal se až moc popisným. Chápu, že bylo nutné popsat, jak to ve městě chodí a kdo je kdo a co má na práci, ale bohužel všechny tyto informace byli vychrleny najednou a já se v nich trochu ztrácel a několikrát jsem musel listovat na zpět, abych si ověřil fakta. Naštěstí se děj po této popisné pasáži opět začal zrychlovat a já najednou byl do něj neuvěřitelně vtažen, užíval si veškeré intriky, podrazy a boje hlavního hrdiny a musím se přiznat, že jsem nakonec hltal každou stránku.

stolbice
09.09.2015 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné :-) začátek se trochu vlekl, úplně jsem nevěděla, jestli se mi to líbí nebo ne, ale závěr byl super. Dost mi to připomínalo jinou zajímavou trilogii - Dolní město. Já tyhle mizerný parchanty se smyslem pro čest a zálibou v pouličních rvačkách prostě můžu :-)

AnikaRodriguez
18.06.2015 3 z 5

Příjemný průměr. Kniha mě neurazila, ale ani jsem z ní nebyla v šoku....
Rozhodně je to akční a napínavé, ale řekla bych, že spíše pro starší....:)

Terva
09.06.2015 3 z 5

Fantasy je takové odfláknuté, nedobrodružné, ale má pár chytlavých míst a celkem slušné obsazení. Příběh bratrstva však nezapadl do mého oka a již jej nebudu číst.

Slooki
15.02.2015 1 z 5

Tuto knihu by jsem fantasy rozhodně, nenazval. Spíše je to nepovedená detektivka s lacinými pouličními kouzly. Velké zklamání.

lampernaqui
30.12.2014 4 z 5

Naprosto perfektní záležitost, tohle je styl fantasy románů, které mám rád. Stejně jako Locke Lamora. Městská fantasy, plná zlodějů, cechů, gangů, vládců a ti všichni chtějí jednu věc... a mezi nimi se proplítá hlavní hrdina a snaží se přežít a vytěžit ze situace co jde. Kniha přečtená za jeden den, nedalo se přestat.

Falquar
22.11.2014 4 z 5

Sympatický hlavní (anti)hrdina, spousta akce, drsný svět, podlé intriky a úchvatný jazyk dělají "Mezi zloději" knížkou, kterou člověk zhltne za dva tři dny a ještě se rozhlíží po přídavku. Autor má dokonce i vyladěný smysl pro humor, čtenář se nemusí bát rozpaků nad trapnými rádoby vtípky.
Můj problém je, že mi tam chybělo něco, co by tohle strhující dílko udělalo výjimečným. Pár mrtvol, kouzla a nezvykle hodnej nevlastní táta prostě nemají na to, aby příběh vytáhli z šedavých vod lehounkého nadprůměru.

natalie94
15.09.2014 4 z 5

Knihu jsem koupila náhodou v nákupním centru. Krom slevy mne zaujala obálka a zadní popis. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Příběh mě totálně pohltil, neustálé šarvátky hlavního hrdiny a hlavně poutavá a zajímavá doba.

renefer
07.09.2014 4 z 5

Spíše chlapská fantazy, ale byla jsem příjemně překvapena,jak nejsem příznivcem gangsterů, tady to bylo zabaleno do magie a trošky humoru a hlavní postava (spíše postavička), Vám nemůže být nesympatická, protože téměř v ničem nevyniká...

Fishik
08.07.2014 5 z 5

Perfektní knížka. Ze začátku mi trvalo se zorientovat, ale člověk se do toho brzo dostane. Droth a Degan skvělá dvojka se skvělým humorem. Jen škoda že to nebylo delší...

Evickar
30.09.2013 3 z 5

Dávám 3 hvězdičky, ale kdybych na ní měla více času a nemusela ji neustále odkládat, tak věřím, že by si zasloužila i 4 hvězdy. Je to chlapské drsnější čtění, spousta detailů, díky kterým vám atmosféra přijde realističtější.

HiRes
11.11.2012 5 z 5

Kniha mě zaujala v obchodě jak názvem, tak i hezkým přebalem, ale jelikož nebyla zatím nikde hodnocena, dlouho jsem váhal nad jejím zakoupením, přeci jenom dát 300KČ jen tak pro nic za nic by mě nepotěšilo. Nakonec jsem se rozhoupal a řekl si že jo.Hned od začátku jsem věděl, že jde o fantasy, ale nevěděl jsem až do jaké míry. Hlavní potavou je špeh a zlodějíček pracující pro Bratrstvo. Není nijak vyjímečný, možná jen, že má v noci výborný zrak, jinak je to člověk malého vzrůstu, v šermu nevyniká, zápasení s dýkou také ne, je věku blíže nespecifikovaného. A přesto se na něm ocitne tíha budoucnosti celého Bratrstva, ale i říše. Možná už jen nad tímto ohrnete nos a řeknete si blbost, ale podle mého pohledu by to byla chyba. Kniha začíná pomalu, každodenním životem, ale není nudná, ale velice zajímavá, už jen díky zajímavému životu hlavního hrdiny. Možná je to z počátku trošku těžší četba, - ve smyslu - příliš mnoho informací naráz, které se v průběhu knihy objevuji.V průběhu knihy jsem zjistil, že se nejedná o mírné fantasy, jak jsem si nejdřív myslel, ale o pořádnou dávku zaklínadel a kouzel (nebojte nejsou tu žádné příšery). I když jsem to nečekal a nejdřív jsem byl zaskočen, tak jsem se do knihy "zažral" snad ještě víc. Rozhodně všem doporučuji nudit se nebudete ani chvilku a podle všeho bych se měl těšit na další díl. :-)

Autorovy knížky

Douglas Hulick
americká, 1965
2012  80%Mezi zloději

Kniha Mezi zloději je v

Právě čtených5x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených10x
Knihotéce118x
Chystám se číst79x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x